ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Αποτυχημένοι διευθυντές...

Οδεύει ολοταχώς προς την 3η θέση των μηνιαίων ακροαματικοτήτων ο «Σκάι 100.3». Στα αστάθμιστα αυτής της εβδομάδας λίγο ήθελε να περάσει ακόμα και στην 4η θέση, κάτω και από τον «Red 96.3». Τις τελευταίες εβδομάδες, στις αστάθμιστες αναφορές, ο «Σκάι» παραμένει σταθερά τρίτος. Με πρώτο (με διαφορά μάλιστα) τον «Real 97.8» και δεύτερο, τον «Μελωδία 99.2». Ο κάποτε κραταιός και για πολλά χρόνια Νο 1 «Σκάι 100.3», υποχωρεί διαρκώς. Τις πταίει;
Αναρωτιέμαι, στο Φάληρο, δεν ανησυχούν; Δεν βλέπουν πως κάτι πηγαίνει στραβά; Τι λέει ο διευθυντής του Άρης Πορτοσάλτε; Πιστεύει πως είναι επιτυχημένος; Ο οποίος Άρης, ειρήσθω εν παρόδω, κάνει πλέον και πολύ κακό ραδιόφωνο (ως ραδιοφωνικός παραγωγός). Σαφώς και φταίει..

Το Χωνί: ένας χρόνος από το τεύχος μηδέν

Αν νομίζατε ότι η φράση «τα χώνει» γράφεται με έψιλον-γιώτα, κάνατε λάθος!
Τελικά, το σωστό είναι «τα χώνι». Ναι, με γιώτα. Γιατί, εδώ και ένα χρόνο, έχει αλλάξει ακόμη και η ορθογραφία! Από την 25η Μαρτίου του 2012, όταν κυκλοφόρησε το τεύχος μηδέν (0) της κυριακάτικης αντι-μνημονιακής εφημερίδας Το ΧΩΝΙ, όλα άλλαξαν!
Η ορθογραφία βρίσκεται στο επίκεντρο του νέου τηλεοπτικού σποτ που ήδη βρίσκεται στον αέρα, φέρνοντας Το ΧΩΝΙ της Αντίστασης και στην οθόνη της τηλεόρασης κάθε ελληνικού νοικοκυριού.
Αφορμή, τα γενέθλια της εφημερίδας. Στις 25 Μαρτίου, Το ΧΩΝΙ γίνεται ενός έτους. Γιορτάζει 12 μήνες -και υπόσχεται πολύ περισσότερους- χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς φόβο, αλλά με πολύ πάθος:
•    Το ΧΩΝΙ γιορτάζει με το καινούριο τηλεοπτικό spot της εφημερίδας, που ήδη προβάλλεται..

Όταν σε «απολύουν» οι συνάδελφοί σου…

Πληροφορήθηκα ότι εδώ και μερικές ημέρες υπάρχει μία επιστολή «διαμαρτυρίας» στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, την οποία υπογράφουν συνάδελφοι μας στην Ελευθεροτυπία, συμβασιούχοι της εταιρείας Τρίτη Όψη που «νοικιάζει» τον τίτλο της εφημερίδας.
Οι συνάδελφοι διαμαρτύρονται για την απόφαση της εφορευτικής επιτροπής της ΕΣΗΕΑ ν’ αναβάλλει τις εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπου της «Ε» στο Μεικτό Συμβούλιο της Ενώσεώς μας, καθώς προέκυψε θέμα σχετικά με το ποιοι έχουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι: εργαζόμενοι στην «Ε» δεν είναι μόνο αυτοί που έχουν υπογράψει αλλά και..

Συλλογική προσπάθεια για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ

Ανακοίνωση της Πόπης Χριστοδουλίδου και του Γιάννη Αγγέλη

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ και εξέλεξε με σχετική πλειοψηφία πρόεδρο τον συνάδελφο Πάνο Σόμπολο και γραμματέα τον Νίκο Καρούτζο.
Η συγκρότηση του Συμβουλίου αποτελεί για μας σημείο εκκίνησης για μία συλλογική προσπάθεια Συμβουλίου και μελών του ΕΔΟΕΑΠ για την διάσωση του Ταμείου απέναντι στην μνημονιακή πολιτική της Κυβέρνησης και των εργοδοτών, που προωθούν με κυνικό τρόπο την διάλυσή του και την απαλλοτρίωση των κεκτημένων ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.
Απέναντι σ’ αυτούς και σε όσους μέσα στις γραμμές του ΕΔΟΕΑΠ επιχειρήσουν να προωθήσουν..

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Οι απλήρωτοι του «136» και η ανησυχία της Ανθής για τα ολόσωμα πλάνα



@ Και αφού ήρθε στην Ελλάδα και ο… «Κοέλιος», όπως αναφώνησε ενθουσιασμένη η Ανθή Σαλαγκούδη, γίνεται αντιληπτός ο λόγος ύπαρξης της εκπομπής «136» στην ΝΕΤ. Μια ερώτηση μοναχά: αληθεύει ότι οι πίσω από τις κάμερες εργαζόμενοι για την πανάκριβη αυτή παραγωγή έχουν προβλήματα με τις πληρωμές τους από τον μήνα Οκτώβριο; Κι αν ναι, γιατί; Λογικά, θα προλάβει να ασχοληθεί με το ζήτημα τους ο νέος διευθύνων σύμβουλος Γκίκας Μάναλης, για τον οποίο δυο μέρες τώρα γράφονται ύμνοι για την τάξη που θα βάλει στην Κρατική. Άντε να δούμε.
 @ Μέχρι τότε, η καλλίπυγος Ανθή θα συνεχίσει να ανησυχεί για το αν της κάνουν ωραία πλάνα, ολόσωμα.
@ Αλλάξανε τα πλάνα μου – που λέει και το τραγούδι – στο Extra3. Έχει ενεργοποιηθεί το… Depatment of Public Relations and Communication (sic) και έρχονται ενημερώσεις για την..

Η Μάνια (εκνευρισμένη) ρωτάει για τα δάνεια των ΜΜΕ

Νέο μπιλιετάκι στα Πολιτικά Παρασκήνια της χθεσινής Ελευθεροτυπίας από την (μισή) εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου. Το ύφος και η γλώσσα που χρησιμοποιεί, απευθυνόμενη προς τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλο, φανερώνουν μερικό εκνευρισμό, κρυφό θυμό και ίσως κάποια αγανάκτηση. Μπορεί όμως κι όχι. Διαβάστε τι γράφει:
Προς κ. Προβόπουλο
Αντί να λένε μαλακίες περί Τρόικας και Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας,..

Αναβολή απολογίας για Δελλατόλα

Νέα προθεσμία έλαβε προκειμένου να απολογηθεί ο εκδότης και δημοσιογράφος Αντώνης Δελλατόλας.
Το «ραντεβού» του με τη 2η ειδική ανακρίτρια, η οποία χειρίζεται την υπόθεση της τράπεζας Proton, με συνολική ζημία που υπολογίζεται άνω των 790 εκατ. ευρώ, είχε προγραμματιστεί γι' αυτή την εβδομάδα.
Ο δημοσιογράφος που έχει κληθεί σε απολογία κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (αρνείται τις σε βάρος του κατηγορίες), ζήτησε μία νέα ημερομηνία, η οποία προσδιορίστηκε στις αρχές Απριλίου.
Το σκέλος που αφορά τον εκδότη - δημοσιογράφο έχει να κάνει με το έμβασμα 500.000 ευρώ, που..

Έχει εξουσιοδότηση για πολεμικές ενέργειες ο κ. Ντράγκι;

του Γιώργου Χ. Παπαγεωργίου

Η Κύπρος αντιμετωπίζει έναν εκβιασμό από τον ευρωπαϊκό πυρήνα, ο οποίος ως βασικό εργαλείο για να σφίξει τη θηλιά χρησιμοποιεί την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Η ΕΚΤ απειλεί να να διακόψει τη χορήγηση ρευστότητας και να οδηγήσει, έτσι, σε κατάρρευση τη Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου και ίσως ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα της Μεγαλονήσου, καθιστώντας πρακτικά αδύνατη την παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ.
Κάτι τέτοιο, όμως, στην πραγματικότητα, αποτελεί εχθρική πράξη απέναντι σε ένα ανεξάρτητο Κράτος, την Κύπρο, η οποία ισοδυναμεί με πολεμική ενέργεια.
Λόγω του “εύφλεκτου” περιβάλλοντος στο οποίο εντάσσεται η Κυπριακή Δημοκρατία, ουδείς..

Της μόδας τα εβδομαδιαία

KOYΪZ
Ποια ιστορική εφημερίδα,
δεξιάς «απόχρωσης»,
ετοιμάζεται να ακολουθήσει
τη μόδα και να γίνει εβδομαδιαία
από καθημερινή;

Τι γυρεύει ο Νότης Μηταράκης στην ΕΡΤ;

Γέννημα  θρέμμα Νεοδημοκράτης ο νέος διευθύνων σύμβουλος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης

Τεχνοκράτης, καλό παιδί, με σφραγίδα Νότη Μηταράκη. Κάπως έτσι θα μπορούσε κανείς να περιγράψει με λίγες λέξεις το νέο διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, Γκίκα Μάναλη.
Από εκεί και πέρα, βέβαια, έτσι και καταγράψουμε αναλυτικά το βιογραφικό του, δεν μας φτάνει ο χώρος όλος της παρούσας σελίδας.
Τριάντα δύο χρόνια είναι ο άνθρωπος στο χρηματοοικονομικό κουρμπέτι, ασχέτως αν δεν κατείχε έως τώρα θέσεις ιδιαιτέρως προβεβλημένες. Το κατάφερε πλέον με τη μία, καθώς κληρονόμησε..

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Ο Γκίκας Μάναλης και ο (πάντα) καλά πληροφορημένος Χρήστος Ξανθάκης

Μετά την αποχώρηση του Νίκου Σίμου από την ΕΡΤ, ακούγεται όλο και περισσότερο στους κυβερνητικούς κύκλους ότι μας τελείωσε το στόρι με τους δημοσιογράφους σε θέση διευθύνοντος συμβούλου. «Θα πάμε για τεχνοκράτη αυτή τη φορά», λένε στην κυβέρνηση κι ελπίζουν ότι ένας άνθρωπος ξένος προς τις ίντριγκες της τέταρτης εξουσίας θα καταφέρει να βάλει τάξη στην Αγία Παρασκευή.
Τα παραπανω έγραφε ο Χρήστος Ξανθάκης στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία στις 10 Μαρτίου κι (ως συνήθως) έπεσε μέσα, καθώς χρέη διευθύνοντα συμβούλου στη θέση του Ν. Σίμου στην ΕΡΤ ανέλαβε ο Γκίκας Μάναλης,..

Ο Πάμπλο, oι κρυφοολυμπιακοί Παοκτζήδες και ο πιστός Zagor του Βορρά

Κατόπιν παράκλησης γνωστού Παοκτζή (και για κάποιους κρυφοολυμπιακού) αναδημοσιεύουμε το άρθρο του Κώστα Γιαννακίδη για την αποχώρηση του Πάμπλο Γκαρσία από την ομάδα του ΠΑΟΚ. Είναι προφανές πως ο πιστός Zagor του Βορρά θα νιώσει και θα καταλάβει καλύτερα τα γραφόμενα του Γιαννακίδη από κάποιους όψιμους και νεόκοπους Παοκτζήδες...

Πάμπλο
Θυμάμαι τον Πάμπλο να φτάνει στο αεροδρόμιο. Κάποιος μου είπε ότι ο παίκτης ήταν για τον Παναθηναϊκό, η μετεγγραφή χάλασε τελευταία στιγμή και υποχρεώθηκε να έρθει στον ΠΑΟΚ. Ουδόλως με ενδιέφερε. Στην Τούμπα πάτησε παίκτης με θητεία στη Ρεάλ Μαδρίτης και στη Μίλαν. Άρχισα να διαβάζω, σε περίεργα site,ότι ο Μπερλουσκόνι..

Συνελήφθη στο Βόλο για χρέη προς το δημόσιο ο εκδότης της εφημερίδας «Η Θεσσαλία»

Συνέλαβαν τον εκδότη της εφημερίδας "Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ", Βασίλη Δανό για οφειλές προς το Δημόσιο καθώς εκκρεμούσαν σε βάρος του κατηγορίες για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 104.571,44 ευρώ. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο της Αστυνομίας:
Συνελήφθη, σήμερα (20-03-2013) το πρωί στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης
Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, ένας 55χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το  Δημόσιο.
Ειδικότερα, ο 55χρονος, διευθύνων σύμβουλος εκδοτικής εταιρείας προσήλθε οικειοθελώς και
συνελήφθη διότι δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο, χρέη ύψους 104.571,44 ευρώ. Ο συλληφθείς..

O «κόκκινος» Πάνος παραμένει μέλος της ΕΣΗΕΑ;

Η  Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ) καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την τακτική του Υπουργείου Άμυνας και του Υπουργού –και δημοσιογράφου(!)–  κ. Πάνου
Παναγιωτόπουλου
  για φίμωση της ελευθερίας του Τύπου και υποκατάστασης των ΜΜΕ από το
Γραφείο Τύπου του ΥΠΕΘΑ.
Η ανακοίνωση που απέστειλε η 1η Στρατιά (Λάρισα) στα τοπικά ΜΜΕ αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Σας γνωρίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης και παραλαβής της Διοίκησης της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ δεν θα επιτραπεί η χρήση μηχανημάτων λήψεως εικόνας και ήχου, από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ που επιθυμούν να παραστούν, καθόσον ολόκληρη η τελετή θα καλυφθεί τηλεοπτικά από..

Καταγγέλλουν τις φωτογραφικές προκηρύξεις στη Γεν. Γραμματεία Ενημέρωσης

Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι στη ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ έστειλαν επιστολή (μέσω της εκπροσώπου τους στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ)  προς το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, σχετικά με τον εμπαιγμό της πολιτικής ηγεσίας πρός τον κλάδο τους.
Με προγενέστερη επιστολή τους έχουν ζητήσει να συνεδριάσει το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ με τη συμμετοχή των αιρετών εκροσώπων τους στην Ένωση και στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της
ΓΓΕΕ&ΓΓΜΕ, προκειμένου να ενημερώσουν για τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας, δηλαδή του Υφυπουργού-Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου και των Γενικών Γραμματέων..

ETEΡ: 11ημερη απεργία στον ραδιοσταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕΡ απαντώντας στην προκλητική στάση της διοικήσεως του
ραδιοσταθμού «της Εκκλησίας της Ελλάδος», η οποία αρνήθηκε να παραστεί στην διαδικασία
διαλόγου στον ΟΜΕΔ αποφάσισε την πραγματοποίηση της προκηρυχθείσας: 11ήμερης απεργιακής
κινητοποίησης από την 06.00η ώρα της Πέμπτης 21ης Μαρτίου 2013 μέχρι και την 06.00η ώρα της
Δευτέρας 1ης Απριλίου 2013, στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5
με αιτήματα:..

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Το διαίρει και βασίλευε του Ψυχάρη, οι απεργίες και ο ρόλος του Χρήστου Μεμή

Νέος κύκλος περικοπών κι εκκαθαρίσεων και στου Μπόμπολα 

Το τελευταίο διάστημα γίνεται πολύς λόγος στη Μιχαλακοπούλου για αναβάθμιση του ρόλου του διευθυντή των ΝΕΩΝ Χρήστου Μεμή - μάλιστα είπαν ότι είναι το νούμερο2 στον ΔΟΛ. Ο Χρ. Μεμής με τις κινήσεις του σήμερα, εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων, ήρθε να επιβεβαιώσει τα περί αναβαθμισμένου ρόλου στο συγκρότημα και να αποδείξει ότι είναι Ο Ανθρωπος του Σταύρου Ψυχάρη. «Αφήστε όσους θέλουν, να μπουν μέσα να δουλέψουν. Και να μην τους εμποδίσει κανένας!» φώναζε χθες στην είσοδο της Μιχαλακοπούλου 80 ενώ με τη συνδρομή της αστυνομίας φυγάδευε κάποιους από το προσωπικό προς το εσωτερικό του κτιρίου.
Στον ΔΟΛ καταγγέλλεται ότι χθες και σήμερα υπήρξε από διευθυντικά στελέχη κι όχι μόνο, ολόκληρη επιχείρηση συγκρότησης απεργοσπαστικών μηχανισμών με ταυτόχρονη υποδαύλιση..

Ο Δελλατόλας ρίχνει τον Φυντανίδη στη μάχη των 6 ημερών

Μετά την εκδίωξή του από την Ελευθεροτυπία τίποτε δεν φαίνεται να πάει καλά για τον δημοσιογράφο Σεραφείμ Φυντανίδη. Το τελευταίο διάστημα λέγεται ότι έχει μεγάλα οικονομικά προβλήματα ενώ δεν λείπουν και οι δικαστικές περιπέτειες για οφειλές και χρέη προς το δημόσιο.
Μάλιστα τα οικονομικά προβλήματα εντάθηκαν και ο πρώην διευθυντής της Ελευθεροτυπίας έμεινε εκτός δουλειάς και «κυκλώματος» μετά και την λύση της συνεργασίας του με τον όμιλο του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομήνα -είχε προσληφθεί ως συμβουλος στον Alpha.
Το ενθαρρυντικό είναι ότι ο Σεραφείμ Φυντανίδης δέχτηκε πρόσφατα πρόταση για συνεργασία από τον εκδότη Αντώνη Δελλατόλα. Στον παλαίμαχο δημοσιογράφο ανατέθηκε..

Τρελαθήκαμε εντελώς; Εκτός ΕΣΗΕΑ ο Δημοσιογράφος;

Αυτό κι αν είναι από τα ανήκουστα! Εκτός ΕΣΗΕΑ ο Δημοσιογράφος; Το σκέφτηκαν καλά εκεί στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο;
Κι όμως ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος  κρίθηκε ομόφωνα πειθαρχικά ελεγκτέος, για αντιδεοντολογική (αντισυνδικαλιστική) συμπεριφορά  και με απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Ενωσης του επιβλήθηκε η προσωρινή διαγραφή 6 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ.
Κι αυτό διότι ο Δημοσιογράφος (πάλαι ποτέ εκδότης) και καναλάρχης (πλέον) εργάστηκε την ημέρα κατά την οποία η ΕΣΗΕΑ είχε κηρύξει απεργία, παραβιάζοντας το Καταστατικό που ορίζει ρητά ότι τα μέλη της υποχρεούνται να πειθαρχούν στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για απεργία.
Μάλιστα ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος όχι μόνο δεν παρέστη στη συνεδρίαση του ΠΠΣ αλλά..

Χωρίς την έγκριση του ΔΣ τοποθετήθηκε ο Κ. Αρβανίτης στη διεύθυνση του ρ/σ «Στο Κόκκινο 105.5»

Αντιδράσεις και γκρίνιες στην Κουμουνδούρου για το ότι σοβαρές αποφάσεις που αφορούν τα media του ΣΥΡΙΖΑ παίρνονται ερήμην του διοικητικού συμβουλίου

Παραβρέθηκα τις προάλλες σε ένα δείπνο και συγκράτησα κάτι από τη συζήτηση δύο σοβαρών κυρίων που ομολογώ πως με προβλημάτισε.
Οι δυο συνομιλητές απορούσαν για το πώς γίνεται να τοποθετηθεί διευθυντής στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κοκκινο 105.5» χωρίς να έχει προηγουμένως συνεδριάσει το ΔΣ της Αυγής και του ραδιοσταθμού. Δηλαδή πως πάρθηκε η απόφαση για να ανατεθεί η διεύθυνση στον Κώστα Αρβανίτη χωρίς έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο όπως έλεγαν έχει να..

Τα μεγάλα αφεντικά του διαδικτύου επανεξετάζουν τις επενδύσεις τους...

Τρέχουν στον ΣΚΑΪ να ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους - Νέα προβλήματα με την Ανθη στην ΕΡΤ

@ Με την ψυχή στο στόμα ανανεώνουν τα συμβόλαια τους στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Δεν ευδοκίμησε και η ιστορία με τη δημιουργία ενός νέου σταθμού, επί παραδείγματι, κι είναι λογικό να υπάρχει αλάφιασμα.

@ Στο μεταξύ, μεγάλα αφεντικά του διαδικτύου αρχίζουν και επανεξετάζουν την έτσι κι αλλιώς φθηνή επένδυση τους. Νόμισαν κι αυτοί οι καημένοι ότι βρήκαν την κότα με τα χρυσά αυγά. Που την ταϊζεις λίγο και γεννοβολάει σαν την τρελή. Τώρα που ανακαλύπτουν ότι με τα bots και τις λοιπές ιστορίες δεν βγαίνουν τόσα φράγκα, όσα υπολόγιζαν, πισωπατούν.

@ Δίωρη οσονούπω η Ανθή. Ευκαιρία για πιο αποτελεσματική συνεργασία με τη συντακτική ομάδα..

Επιμένουν απεργιακά στον ΔΟΛ

Παράνομη για τυπικούς λόγους κηρύχθηκε η 24ωρη απεργία στον ΔΟΛ από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, στο οποίο προσέφυγε χθες ο Ψυχάρης. Για το λόγο αυτό η χθεσινή κινητοποίηση ανεστάλη και τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΠΠΗΤ και της ΕΤΕΡ, σε ένδειξη συμπαράστασης προς την ΕΠΗΕΑ, αποφάσισαν την κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας από το πρωί της Τετάρτης, έωςτο πρωί της Πέμπτης.
Η απεργία ισχύει για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς ραδιοφωνίας, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ», «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM», στις ιστοσελίδες «nea.gr», «vima.gr» και «in.gr», καθώς και στα περιοδικά του Οργανισμού.
Η απεργία επανακηρύσσεται ύστερα από την απόφαση της διοίκησης των επιχειρήσεων του ΔΟΛ,..

Το κούρεμα και οι Ελληνες μεγαλοεκδότες

 Ποιοι Ελληνες μεγαλοεκδότες έχασαν τη γη
κάτω από τα πόδια τους όταν ανακοινώθηκε
 από το Eurogroup, το «κούρεμα»
 των καταθέσεων στην Κύπρο;

Εχουν ακόμη «ψωμί» οι εφημερίδες

Tι ξέρει ο Μπάφετ κι επενδύει μετά μανίας στον Τύπο;
Οι εφημερίδες πεθαίνουν, έτσι δεν είναι; Το λέει κόσμος και ντουνιάς, το διαλαλούν τα blogs και τα social media, το φωνάζουν τα χρηματιστήρια. Πάει το χαρτί, μας τελείωσε, υποκλιθείτε όλοι εμπρός στη νέα ηλεκτρονική εποχή.
Εντάξει λοιπόν, λέω εγώ. Κι άμα είναι έτσι, γιατί ο πλέον επιτυχημένος επενδυτής των τελευταίων δεκαετιών, ο Γουόρεν Μπάφετ, ο «σοφός από την Ομάχα», επιδίδεται τους τελευταίους μήνες με μανία στην αγορά εφημερίδων; Αυτός δεν ήταν που είχε δηλώσει στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν ότι δεν θα ψώνιζε εφημερίδες ούτε καν σε εξευτελιστικές τιμές; Πώς του προέκυψε τώρα και ρίχνει εκατοντάδες εκατομμύρια για να τις αποκτήσει;
Μισό λεπτό να δούμε τι βρίσκει στις εφημερίδες ο Μπάφετ. Πρώτα απ' όλα δεν ενδιαφέρεται να..

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Oι «εργασιομανείς» του Ψυχάρη και οι τσακισμένες αντιστάσεις στον ΔΟΛ...

 Η απεργία στη Μιχαλακοπούλου κηρύχθηκε, από το δικαστήριο, παράνομη - Νέα κινητοποίηση για αύριο Τετάρτη

Σήμερα, κατά τη διάρκεια της περιφρούρησης της απεργίας στον ΔΟΛ, κοινή διαπίστωση πολλών ήταν ότι "η συνδικαλιστική συνείδηση, μεγάλης μερίδας νεοελλήνων εργαζόμενων στα ΜΜΕ, μπορεί να προσδιοριστεί έως και ανύπαρκτη"...
Συνάδελφοι, μέλη υποτίθεται συνδικαλιστικών ενώσεων στα ΜΜΕ - ανάμεσά τους και "γνωστά" ονόματα στη δημοσιογραφική πιάτσα - διαγκωνίζονταν στην προσπάθειά τους να σπάσουν την περιφρούρηση των απεργών και όλων όσοι τους συμπαραστέκονταν...
Άνθρωποι, που δουλεύουν στους ίδιους χώρους με τους απολυμένους, που αναπνέουν τον ίδιο αέρα, την ίδια αγωνία της επιβίωσης, συμπεριφέρονταν ως εάν δεν ήξεραν, δεν γνώριζαν, δεν υπήρξαν..

Καταγγελία στο ΣΔΟΕ για τις τεράστιες οφειλές Καλοφωλιά σε εργαζόμενους και Ταμεία

Σε καταγγελία προς το Σώμα Διώξεως Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) προχώρησε η ΕΣΗΕΑ για τις τεράστιες οφειλές της «ΕΞΠΡΕΣ Δ. ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ Α.Ε, τόσο προς τους εργαζομένους όσο και προς τα ταμεία. Ο Καλοφωλιάς και παρά το γεγονός ότι έλαβε το ποσό των 14,2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση επιχειρηματικού σχεδίου αναδιάρθρωσης, χρωστάει 1,7 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενους, 4 εκατ. στον ΕΔΟΕΑΠ και άλλα 7 εκατ. σε Εφορία και ΙΚΑ.
Αναλυτικά η καταγγελία της ΕΣΗΕΑ προς το ΣΔΟΕ αναφέρει:
•  Η εταιρεία με την επωνυμία «ΕΞΠΡΕΣ Δ. ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ Α.Ε.»,που εδρεύει στην Κερατέα Αττικής, επί της Λεωφόρου Λαυρίου, 46ο χλμ (Επιχειρηματικό Πάρκο Κερατέας), όπως εκπροσωπείται νόμιμα και η οποία εκδίδει την ημερήσια οικονομική εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ», που απασχολεί..

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Ολοι μαζί στον ΔΟΛ κατά των απολύσεων

Συνέλευση στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος) πραγματοποιούν όλοι οι εργαζόμενοι στα μέσα του ΔΟΛ μετά από κάλεσμα των Ενώσεων τους.
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΠΠΗΤ και της ΕΤΕΡ, έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία σε ένδειξη συμπαράστασης προς την ΕΠΗΕΑ και ύστερα από την απόφαση της διοίκησης του ΔΟΛ, που εκφράστηκε με την αυθαίρετη, άδικη παράνομη, αναίτια και καταχρηστική απόλυση των διοικητικών υπαλλήλων Γιάννας Σακελλαρίου και Στέλλας Μαλθακού.
Στον ΔΟΛ απεργούν από τις 08.00 το πρωί της Τρίτης,  έως το πρωί της Τετάρτης, 20 Μαρτίου 2013 όλοι οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί τύπου, οι διοικητικοί υπάλληλοι και οι τεχνικοί ραδιοφωνίας, οι..

Ενας «επιτυχημένος» οικονομικός συντάκτης

Μια ωραία ιστορία από την εποχή που δένανε τα σκυλιά με τα λουκάνικα. Ας πούμε κάπου εκεί κοντά στο μεγάλο πάρτι των Ολυμπιακών Αγώνων. Εκείνο τον καιρό ήταν στέλεχος ένας φίλος μου στο εμπορικό τμήμα εφημερίδας με καλή κυκλοφορία. Κάποια μέρα, λοιπόν, τον πλησίασε ένας γνωστός του δημοσιογράφος από το οικονομικό τμήμα του φύλλου. Του έπιασε την κουβέντα, του άρχισε το μπλα μπλα, τον παραμύθιασε περί ανέμων και υδάτων. Ο δικός μου, περίμενε. Κάποτε έφτασε ο άλλος στο ψητό. «Θέλω να σε ρωτήσω κάτι», του είπε, «γιατί εσύ είσαι μέσα στην αγορά και ξέρεις πρόσωπα και πράγματα». «Και δεν με ρωτάς;», του απάντησε ο φίλος μου. Πήρε θάρρος ο άλλος και συνέχισε: «Ξέρεις ότι..

26 απαντήσεις στον Νίκο Καρούτζο

Λάβαμε από εργαζόμενους και πρώην εργαζόμενους του ΕΔΟΕΑΠ, email που απαντάει σε μία προς μία στις 26 ενέργειες και δράσεις τις οποίες πρότεινε το νεοεκλεγμένο μέλος στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, Νίκος Καρούντζος:

26 απαντήσεις στον Νίκο Καρούτζο
Σας παραθέτω τις δικές μας απόψεις - που όμως δεν είναι έωλες σαν τις δικές σας τοποθετήσεις στα 26 θέματα που δήθεν γνωρίζετε και θέλετε να χειριστείτε σαν σύμβουλος του ΕΔΟΕΑΠ.
1) Ηδη εδώ και χρόνια έχει ανατεθεί σε ορκωτούς ελεγκτές ο έλεγχος της οικονομικής κατάστασης του ΕΔΟΕΑΠ.
2) Κατά καιρούς η διοίκηση από όσο γνωρίζουμε έχει καλέσει οικονομικούς συντάκτες γιά θέματα όπως αυτά που ζητάτε τώρα να κληθούν.
3) Σαφώς εδώ και αρκετά χρόνια ο ΕΔΟΕΑΠ αναρτά εμπρόθεσμα ισολογισμούς αλλά και στα..

Mαγκούρα στους μασκαράδες και στον Ιούδα της Δεξιάς

Λάβαμε και δημοσιεύουμε:
Γράφει ο Παλαίμαχος

Τόσο γρήγορα; Πριν ακόμη κάτσουν στο τραπέζι της δουλειάς για τον ΕΔΟΕΑΠ;
Πριν κρύωσει η ψήφος μας;
Α! ρε μαγκούρα που σας χρειάζεται!
Το είπα εγώ πρίν τις εκλογές. Το ξαναγράφω τώρα. Κανείς από τους νεόκοπους σωτήρες του ΕΔΟΕΑΠ που μας τρέλαναν προεκλογικά με φανφάρες, κορώνες και λάσπη δεν με έπειθε. Ας τους χαίρονται οι παρατάξεις τους τώρα κι ας θυμούνται:
Μία φορά προδότης, πάντα προδότης!
Γέρων μπορει να είμαι, μακάκας όμως όχι....Βγήκα στη συνταξη με πρόεδρο τον Φαράκο. Έμαθα  ύλη κοντά στον Νίτσο. Και ρεπορτάζ μπορώ ακόμη να κάνω! Τέτοιο καραγκιοζιλίκι δεν το αξίζει..

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Ο εκβιαστής (δημοσιογράφος) με το χαρτόνι

Μια «διδακτική» ιστορία με πρωταγωνιστή δημοσιογράφο που προσπάθησε να «προειδοποιήσει» πολιτικό παράγοντα και... τελικά δικαιώθηκε

Ολο για εκβιασμούς και εκβιαστές ακούμε τις τελευταίες μέρες. Ο τάδε έκανε αυτό, ο δείνα ζήτησε τόσα, έτσι ο μπλόγκερ, αλλιώς ο μπλόγκερ, λες και δεν ειδικεύεται σε τίποτε άλλο ο δημοσιογραφικός κλάδος, ρε παιδί μου. Εντάξει, υπάρχει κόσμος που το πάει το γράμμα, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι. Αυτή η φιλολογία, πάντως, λογικό είναι να ενεργοποιεί τη μνήμη. Θυμήθηκα κι εγώ λοιπόν μια νόστιμη ιστορία από τα αθώα χρόνια, λίγο μετά τη Μεταπολίτευση.
Κάπου εκεί γύρω στα μέσα της δεκαετίας του '70, ένας πολύ σημαντικός παράγων του πολιτικού σκηνικού (ας τον ονομάσουμε απλώς «παράγοντα» για τη συνέχεια) δέχθηκε τηλεφώνημα από..

EΡΤ: έκαναν φαντάρο... αρχισυντάκτη σε εκπομπή!

 Το βέβαιο είναι ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν αφήνει κανέναν να πλήξει, καθώς δεν προλαβαίνουμε να αναδείξουμε ένα σκάνδαλο και προκύπτει νέο. Οτι η ΕΡΤ πληρώνει τον γιο (Δημήτρη) για εργασία που προσφέρει ο συνταξιούχος πατέρας του (Πέρης Χαλάτσης) που... συμπτωματικά είναι προσωπικός φίλος του γενικού διευθυντή Ενημέρωσης, Αιμίλιου Λιάτσου, καθώς εάν εμφανιζόταν ως εργαζόμενος θα έπρεπε να παίρνει μειωμένη σύνταξη, όπως προβλέπει ο νόμος, είναι γνωστό.
Αυτά συμβαίνουν στην εκπομπή «Επτά», τη μεικτή παραγωγή στην οποία έχει βρει «καταφύγιο» ο κ. Χαλάτσης, μέσω του ιδιώτη συμπαραγωγού, ως αρχισυντάκτης. Στα χαρτιά, βεβαίως, δεν φαίνεται..

Νόμπελ αναξιοπιστίας στον Πισσαρίδη

Ο νομπελίστας και πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Οικονομίας Χριστόφορος Πισσαρίδης, ο οποίος χαρακτηρίζει σήμερα το «κούρεμα» των καταθέσεων μοναδική ελπίδα για να σωθεί η κυπριακή οικονομία, μόλις πριν από λίγες ημέρες θεωρούσε καταστροφική μία αντίστοιχη εξέλιξη.
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο Χρ.Πισσαρίδης δηλώνει τις τελευταίες ώρες πως οι επιπτώσεις «αν δεν ψηφιστεί το τέλος επί των καταθέσεων» θα είναι πολύ χειρότερες καθώς - όπως λέει - η κυπριακή οικονομία θα καταρρεύσει.
Πριν από λίγες ημέρες, με συνέντευξη στην εφημερίδα Φιλελεύθερος, ο Νομπελίστας οικονομολόγος τασσόταν κατηγορηματικά απέναντι στο «κούρεμα» των καταθέσεων, τονίζοντας..

O Σταύρος Ψυχάρης και η νέα παρέα του ΔΟΛ

Σιγή ασυρμάτου στον ΔΟΛ για τις προθέσεις του νέου επιχειρησιακού διευθυντή Ευάγγελου Μαρτιγόπουλου. Ολα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά και τα νερά διατηρούνται θολά, κατά την προσφιλή τακτική του Σταύρου Ψυχάρη. Ο Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος, πάντως, δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια. Ηδη ξεκίνησε τις ενημερωτικές επαφές με τα στελέχη των εφημερίδων και της διοίκησης, προς άγραν συμπερασμάτων και εντυπώσεων. Στο μεταξύ, ο όμιλος του Πάνου Γερμανού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει: «Δεν υφίσταται οποιαδήποτε μετοχική συμμετοχή του Ομίλου στον ΔΟΛ (είτε μέσω του μετόχου, είτε μέσω των εταιρειών του) και δεν προτίθεται να προβεί σε καμία σχετική κίνηση στο μέλλον, όχι μόνο στον ΔΟΛ αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο Ομιλο..

Τα «γεράκια» του Eurogroup και το πλιάτσικο

του Νίκου Χειλά

Είναι μέτρο-τομή. Η απόφαση της Eurogroup να επιβάλει εφάπαξ εισφορά στις καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες - 9,9% σε καταθέσεις άνω των 100000 ευρώ, 6,75% σε καταθέσεις κάτω των 100000 ευρώ - φέρνει τα πάνω κάτω στην ευρωζώνη. Κι αυτό, επειδή στα συνήθη «εργαλεία» της δημοσιονομικής εξυγίανσης (περικοπές μισθών, συντάξεων, εργασιακών δικαιωμάτων, κλπ.) προσθέτει για πρώτη φορά και ένα ποιοτικά νέο: Την «κατάσχεση» των καταθέσεων όλων ανεξαιρέτως των πελατών των τραπεζών - όχι μόνο εκείνων που, όπως προβλέπει η φορολογική νομοθεσία, βαρύνονται με κάποιο οικονομικό έγκλημα.
 Είναι φανερό ότι το πρωτοφανές αυτό μέτρο δεν μπορεί να διαχυθεί αυτόματα στην υπόλοιπη..

Απεργίες στην ΕΡΤ για τα δεδουλευμένα

Την κήρυξη απεργίας από τις 6 το πρωί του Σαββάτου, 16 Μαρτίου 2013 έως τις 6 το πρωί της Τρίτης, 19 Μαρτίου 2013, για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στην ΕΡΤ (τηλεόραση, ραδιόφωνο και ιστοσελίδα) αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ. Κι αυτό μετά το ομόφωνο ψήφισμα της συνέλευσης των εργαζόμενων στην ΕΡΤ για συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.
Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αντιμετωπίζουν την παράνομη και καταχρηστική συμπεριφορά της Διοίκησης της ΕΡΤ, η οποία δεν τους καταβάλλει από τον περασμένο Νοέμβριο την αμοιβή για την εργασία της Κυριακής, των αργιών και τις υπερωρίες. Οι εργαζόμενοι απαιτούν την άμεση..

Προβληματισμός στην Ελευθεροτυπία για την αλλαγή στον τρόπο μισθοδοσίας

Aιφνιδιάστηκαν οι εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας από την αλλαγή της συχνότητας καταβολής του μισθού τους. Σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα και κανονικά οι εργαζόμενοι της Μίνωος πληρώνονταν, εδώ και δύο μήνες, κάθε 15νθήμερο. Και ενώ όλοι την Παρασκευή περίμεναν ότι θα πληρωθούν, τους ανακοινώθηκε ότι ο μισθός θα τους καταβληθεί στο τέλος του μήνα και ότι από εδώ και πέρα θα πληρώνονται ολόκληρη την εξόφληση κάθε τέλος του μήνα.Υπήρξε προβληματισμός για την αλλαγή του τρόπου πληρωμής ενώ κάποιοι εξεδήλωσαν την ανησυχία τους προχωρώντας και σε..

Εκδικάζεται η (τρίτη) αίτηση Σαραντόπουλου για πτώχευση της Απογευματινής

Την Τετάρτη εκδικάζεται η τρίτη κατά σειράν αίτηση του Κώστα Σαραντόπουλου για πτώχευση της «Απογευματινής». Η πρώτη αίτηση του επιχειρηματία είχε απορριφθεί τελεσιδίκως το 2011, η δεύτερη αίτηση που κατατέθηκε στις αρχές του 2012 απεσύρθη από τον ίδιο τον Κ. Σαραντόπουλο και η τρίτη αίτηση κατατέθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου του 2012.
Και μιας και μιλάω για την «Απογευματινή», αναμένεται εντός των ημερών να αναλάβει επικεφαλής του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ η τελευταία διευθύντρια του φύλλου Γιώτα Αντωνοπούλου. Ελπίζουμε να υπερασπιστεί δυναμικά τα συμφέροντα του κλάδου, όπως είχε..

O ΕΔΟΕΑΠ, οι «δημοσιογράφοι για τη δημοσιογραφία» και η έκπληξη του Ν. Καρούτζου

Δήλωση Νίκου Καρούτζου, εκλεγμένου μέλους Δ.Σ ΕΔΟΕΑΠ προς άρση παρεξηγήσεων:
Με έκπληξη διάβασα ανακοίνωση της παράταξης "δημοσιογράφοι για την δημοσιογραφία" στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ εμφανίζομαι ως ο επίσημος υποψήφιος της που εξελέγην τελικώς στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ .
Θα ήθελα προς άρση κάθε παρεξήγησης να διευκρινίσω τα εξής :
1. Πολιτική ιδεολογία και ταυτότητα είχα και θα έχω αλλά στον ΕΔΟΕΑΠ δεν ψηφίζουμε παρατάξεις ή κόμματα αλλά πρόσωπα που έχουν συγκεκριμένη πρόταση. Άλλωστε η διαπλοκή του συνδικαλιστικού κινήματος με το πολιτικό σύστημα είναι ο κύριος λόγος της απαξίωσης του συνδικαλισμού και η αποστροφή των εργαζομένων σε αυτόν.
2. Υπέβαλα υποψηφιότητα για το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ καταθέτοντας τις απόψεις μου ενώπιον των..

Αθωώθηκε ο Κ. Καββαθάς - Είχε συλληφθεί για χρέη προς το Δημόσιο

Aίσιο τέλος είχε η δικαστική περιπέτεια του 74χρονου εκδότη Κώστα Καββαθά που συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη στο Κορωπί για χρέη ύψους 11 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο.
Ο εκδότης του περιοδικού «4 Τροχοί» μετά τη σύλληψή του οδηγήθηκε στο αυτόφωρο όπου αθωωθηκε καθώς το δικαστήριο αναγνώρισε ότι το χρέος δεν ήταν δικής του ευθύνης.
«Τα χρέη δεν είναι δικά μου, εγώ στην εταιρεία που τα έχει δημιουργήσει είχα μόνο το όνομά μου. Δεν έχω την ευθύνη της οικονομικής διαχείρισης», διευκρίνησε σε δηλώσεις του ο Κώστας Καββαθάς μετά το τέλος της δικαστικής του περιπέτειας.
 Tο ιστορικό περιοδικό «4 τροχοί» που κυκλοφορεί από το 1970,..

Με απολύσεις ανοίγει την Σαρακοστή o ραδιοσταθμός της Εκκλησίας

Το πιο μνημονιακό πρόσωπό της έδειξε η διοίκηση του ραδιοσταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος απολύοντας πριν το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας 6 εργαζόμενους (3 τεχνικούς και 3 δημοσιογράφους) από τον ραδιοσταθμό, σε σύνολο 34 εργαζομένων.
Αφού δεν κατάφεραν να γονατίσουν όλους τους εργαζόμενους ώστε να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών της τάξεως του 53%!!!,
αφού απείλησαν και κατατρομοκράτησαν το προσωπικό του ραδιοσταθμού προσπαθώντας να ρίξουν στις πλάτες του την πρωτοφανή αποτυχία της διοίκησης του ραδιοσταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος να έχει ισχυρό έρεισμα στην Ελληνική..