ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Ν. Καρούτζος: Απαιτείται προεδρείο με προγραμματική συμφωνία στον ΕΔΟΕΑΠ

του Νίκου Καρούτζου
(εκλεγμένου μέλους στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ)

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Πριν από τις εκλογές για την ανάδειξη ΔΣ στον ΕΔΟΕΑΠ είχα δεσμευτεί ότι η διαφάνεια αποτελεί βασική μου προτεραιότητα. Δεδομένου ότι τα πέντε μέλη της ΕΣΗΕΑ που εκλεγήκαμε στο νέο ΔΣ μαζί με το ένα μέλος της ΕΣΗΕΜΘ, τα δύο μέλη της ΕΠΗΕΑ και το ένα μέλος της ΕΠΗΕΘ καλούμαστε να εκλέξουμε νέο Πρόεδρο αλλά και να αποφασίσουμε ποιοι από εμάς θα καταλάβουν τις θέσεις ευθύνης για τη λειτουργία του Οργανισμού θεωρώ σκόπιμο να ξεκαθαρίσω τη θέση μου.
Το μέχρι τώρα μοντέλο διοίκησης και διεύθυνσης του Οργανισμού είναι σαφές ότι όχι μόνο απέτυχε..

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Αναστάτωση από τις νέες απολύσεις σε ΔΟΛ και ΣΚΑΪ

** Να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις της Στέλλας Μαλθακού και της Γιάννας Σακελλαρίου ζητά η ΕΠΗΕΑ από τη διοικηση του ΔΟΛ. Το Διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης προχωρησε σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία όλων των διοικητικών υπαλλήλων που εργάζονται στις εφημερίδες «ΒΗΜΑ», « ΝΕΑ» και στον Ρ/Σ «ΒΗΜΑ FM», από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 15 Μαρτίου 2013, μέχρι τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 16 Μαρτίου 2013. Οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν σε συνεργασία με όλες τις Ενώσεις κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.

** Νέα αναταραχή στα Μέσα του Αλαφούζου μετά και τη νέα απόλυση στο Φάληρο. Οι εργαζομενοι στο ραδιοφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 θα πραγματοποιούσαν γενική συνέλευση για να..

O «μουτζαχεντίν» του Ψυχάρη, ο Τσίπρας και ο Βαγγέλης Μαρτιγόπουλος

**  Όχι που θα έλειπε ο Βασίλης Μουλόπουλος από τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με το αφεντικό του ΔΟΛ. Ο «μουτζαχεντίν» της πρώτης σελίδας, όπως αποκαλούσαν στο ΒΗΜΑ τον Μουλόπουλο, αφού αντάλλαξε αγκαλιές και αμοιβαίες φιλοφρονήσεις («Kαλώς το Βασιλάκη» κ.α) με τον Σταύρο Ψυχάρη, ξενάγησε τον Τσίπρα στα γνώριμα γι αυτόν γραφεία του 4ου και 5ου ορόφου της Μιχαλακοπούλου. Ο Μουλόπουλος σύστησε τους διευθυντές Μεμή και Καρακούση στον Τσίπρα, ο τελευταίος όμως άλλαξε χρώμα όταν το μάτι του πήρε τον Βαγγέλη Μαρτιγόπουλο να έρχεται προς το μέρος του...

** Σταθερά πλέον η εφημερίδα των Συντακτών προηγείται της Ελευθεροτυπίας. Το φύλλο της Κολοκοτρώνη σε καθημερινή βάση..

Πόπη Χριστοδουλίδου: Τίποτα δεν θα μας χαριστεί!

Αγαπητοί συνάδελφοι, συνοδοιπόροι, συναγωνιστές στη δουλειά και στους αγώνες,  μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, σας ευχαριστώ που με τιμήσατε με την εμπιστοσύνη σας.
Ο αγώνας για την σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ μπορεί και οφείλουμε να είναι νικηφόρος.
Τίποτα όμως δεν θα μας χαριστεί από την άγρια για τον εργαζόμενο λαό, τρικομματική κυβέρνηση των μνημονίων, αν εμείς οι ίδιοι δεν δώσουμε σθεναρά, αποφασιστικά και σε όλα τα επίπεδα την πιο ουσιαστική και σημαντική μάχη για τη ζωή μας.

Πόπη Χριστοδουλίδου

Πίνοντας Espresso και διαβάζοντας fimotro......

- Σ. Κεδίκογλου: Εγώ δεν πληρώνω νταβατζίσκους, δεν με φιμώνει κανένα φίμωτρο 
- Γ. Παπαγιάννης: Με έχουν στοχοποιήσει, ο Κεδίκογλου πρέπει να μάθει να αντέχει την κριτική

Mε νέο πρωτοσέλιδο κατά του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαγιάννη επανέρχεται η εφημερίδα Espresso. Με τον τίτλο «Εκβίασε το Σίμο ο Παπαγιάννης», η εφημερίδα αναφέρεται στην εισαγγελική παρέμβαση μετά την ανάρτηση στο σάιτ iefimerida.gr, στην οποία αναφέρεται ότι ο Γιάννης Παπαγιάννης μέσω του blog Fimotro επιχείρησε να εκβιάσει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου. Η εισαγγελική έρευνα έχει κατ΄αρχάς ως στόχο την εξακρίβωση της βασιμότητας του σχετικού δημοσιεύματος.
Η εφημερίδα Espresso και το σάιτ ifimerida, το τελευταίο διάστημα βάλει κατά του μπλογκ fimotro και του φερόμενου ως διαχειριστή του, Γιάννη Παπαγιάννη, ενώ το ιστολόγιο δεν αφήνει αναπάντητα τα δημοσιεύματα. Η εφημερίδα σε άλλο πρωτοσέλιδό της είχε αναφερθεί σε «φρουρούμενη βίλα» που έχει στα βόρεια προάστια ο δημοσιογράφος. Ο Γ. Παπαγιάννης με ενυπόγραφα κείμενά του στο..

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ποιοι εξελέγησαν στον ΕΔΟΕΑΠ

Η Εφορευτική Επιτροπή της Ε.Σ.Η.Ε.Α. ανακοινώνει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της 12ης και 13ης Μαρτίου 2013 για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ.

ΨΗΦΙΣΑΝ: 2.856           ΒΡΕΘΗΚΑΝ: 2.856
ΕΓΚΥΡΑ: 2.785
ΑΚΥΡΑ: 53                     ΛΕΥΚΑ: 18

Έλαβαν:

1. ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ
1 ΣΟΜΠΟΛΟΣ ΠΑΝΟΣ
820
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
2 ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ ΠΟΠΗ
735
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
3 ΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
696
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
4 ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ ΝΙΚΟΣ
673
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
5 ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
500
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
6

Δίωξη κατά του Γ. Κουρή για τα εικονικά τιμολόγια τουΑlter

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος του πάλαι ποτέ μιντιάρχη Γιώργου Κουρή για την υπόθεση των εικονικών τιμολογίων του Αlter καθώς και εναντίον των νόμιμων εκπροσώπων τριών εταιρειών συνδεομένων με αυτόν, αλλά και των βασικών μετόχων τους.
Οι κατηγορίες αφορούν την έκδοση και αποδοχή εικονικών τιμολογίων του Alter και των άλλων τριών εταιρειών την περίοδο 2001-2004, με αποτέλεσμα να επιβληθούν πρόστιμα τα οποία μαζί με τις προσαυξήσεις ανήλθαν στα 50 εκατ. ευρώ.
Για την υπόθεση έχουν διενεργηθεί δύο έλεγχοι (ο πρώτος από το ΣΔΟΕ και ο δεύτερος από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης), τα πορίσματα των οποίων, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν..

Ο Λιάτσος διατάσσει ΕΔΕ στην Αγία Παρασκευή για Λειβαδάρη- Στάη

Και δίωρη στάση εργασίας των δημοσιογράφων στην ΕΡΤ

Στη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης προσανατολίζεται η διοίκηση της ΕΡΤ προκειμένου να διακριβωθεί πως και γιατί η πρώην συμβασιούχος Νικολ Λειβαδάρη (στενή φίλη και συνεργάτιδα της Έλλης Στάη) βρέθηκε στο control room της ΝΕΤ.
Οπως είχαν γράψει οι zoornalistas, ο γενικός διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης της ΕΡΤ, Αιμίλιος Λιάτσος έγινε εξω φρενών, και διέταξε έρευνα, θεωρώντας ως υπεύθυνη για το γεγονός την Ελλη Στάη.
. Στην ΕΡΤ οι διοικούντες θεωρούν πως η Στάη αυθαίρετα πήρε πρωτοβουλία και ήταν αυτή που έδωσε το πράσινο φως στην Λειβαδάρη για να μπει στο control room. «Κακώς η κυρία Λειβαδάρη ήταν στο κοντρόλ της ΝΕΤ και κακώς η κυρία Στάη την φιλοξένησε. Δεν είχε καμία δουλειά καθώς δεν έχει καμία σύμβαση με την..

Γιατί ο Γερμανός φίλος του Ψυχάρη διαψεύδει τα περί συμμετοχής του στον ΔΟΛ

«Δεν υφίσταται οποιαδήποτε μετοχική συμμετοχή του Ομίλου στον ΔΟΛ (είτε μέσω του μετόχου, είτε μέσω των εταιριών του) και δεν προτίθεται να προβεί σε καμία σχετική κίνηση στο μέλλον, όχι μόνο στο ΔΟΛ αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο Όμιλο Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς τέτοιες κινήσεις δεν έχουν καμία σχέση με την επιχειρηματική στρατηγική του Ομίλου Π. Γερμανού».
Αυτά ανακοινώνει ο όμιλος Πάνου Γερμανού διαψεύδοντας το ότι ο γνωστός επιχειρηματίας (και στενός φίλος του Σταύρου Ψυχάρη) αποκτά στρατηγική συμμετοχή στον ΔΟΛ. Προφανώς ο (έξυπνος) επιχειρηματίας δεν θέλει να εμπλακεί το..

Οι Ακόλουθοι Τύπου γράφουν στον Αντώνη Σαμαρά

Ανοικτή επιστολή της Ένωσης Ακολούθων Τύπου προς τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Τα τρία τελευταία χρόνια η χώρα μας αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου κρίση αξιοπιστίας, η οποία εντείνεται από την καλλιέργεια μίας υπερβολικής, άδικης και στερεοτυπικής εικόνας από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης εις βάρος της χώρας και του λαού της. Η αναδιοργάνωση των φορέων που ασχολούνται με τη διεθνή επικοινωνία της χώρας και ο επαναπροσδιορισμός του ρόλου τους σε σχέση με το Υπουργείο Εξωτερικών, βασικού φορέα άσκησης της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, θα πρέπει να..

Το άκρως ενδιαφέρον Digital TV (Απριλίου) στα περίπτερα

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το τεύχος Απριλίου του Digital TV info, με αποκλειστικά και άκρως επίκαιρα θέματα, αλλά και με άψογη ποιότητα εκτύπωσης. Και όπως πάντα μαζί με το Digital TV θα βρείτε και το περιοδικό για τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας, Security Report.
Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους μήνες, που δεσπόζει ένα κεντρικό θέμα - αφιέρωμα, αυτό το μήνα το Digital TV info, διαθέτει 3 ή 4 κεντρικά θέματα.
Το πρώτο από αυτά αφορά όλους εκείνους που ψάχνουν να φέρουν στην οθόνη τους περισσότερα κανάλια από όσα μπορεί να τους δώσει η νόμιμη ή ακόμη και η παράνομη τηλεοπτική λήψη. Και ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο είναι μόνο μέσω video streaming. Διαβάστε λοιπόν στο νέο τεύχος, που θα βρείτε plugins και updates και πώς θα τα εγκαταστήσετε, ώστε να αποκτήσετε πρόσβαση στο νέο ανερχόμενο είδος τηλεθέασης.
Στους φανατικούς των δορυφορικών λήψεων απευθύνεται το δεύτερο μεγάλο θέμα του περιοδικού. Ο Γιάννης – Φίλιππος Δημητριάδης αυτό το μήνα σας ενημερώνει για τις κακοτοπιές της ζώνης Clarke και σας παρουσιάζει τις δύσκολες δέσμες των..

Καλό ταξίδι Αγγελική

Σε ηλικία 51 ετών πέθανε από ανακοπή καρδιάς η δημοσιογράφος Αγγελική Τζιρμάκη.
Η Αγγελική Τζιρμάκη, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962 και μετά από σπουδές σε ιδιωτική σχολή δημοσιογραφίας, ξεκίνησε τη δημοσιογραφική καριέρα της το 1982 στην εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ», δίπλα σε καταξιωμένους αθλητικούς δημοσιογράφους που τις εμφύσησαν το πάθος για το αθλητικό ρεπορτάζ, το οποίο δεν εγκατέλειψε ποτέ στην επαγγελματική της πορεία.
Τον Αύγουστο του 1991 μεταπήδησε στην εφημερίδα «Ώρα για Σπορ» όπου παρέμεινε μέχρι το 2003. Είχε εργαστεί επίσης στην εφημερίδα «Ελεύθερη Γνώμη» και στις δύο εκδόσεις της καθώς και σε πολλά γραφεία τύπου μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων. Την περίοδο 2003-2004 συνεργάστηκε με το Αθηναϊκό..

Αποχαιρετισμός στον Ανδρέα Καλομάρη

Ως έκφραση τιμής και συναδελφικής αναγνώρισης, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά τον εξαίρετο δημοσιογράφο, εξαίσιο δάσκαλο και γνωστό συνδικαλιστή Ανδρέα Καλομάρη, που έφυγε από κοντά μας την 1η Μαρτίου 2013.
Ο Ανδρέας Καλομάρης «έφυγε» για το τελευταίο του ταξίδι αφήνοντας πίσω του πλούσιο δημοσιογραφικό και συνδικαλιστικό έργο. Έφυγε ο άνθρωπος που αναμόρφωσε την Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) και συνέβαλε τα μέγιστα για την ίδρυση της ΠΟΕΣΥ.
Ο Ανδρέας Καλομάρης αποτελεί εμβληματική προσωπικότητα για τον Περιοδικό Τύπο αφού διετέλεσε Πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ από το 1981 έως το 1994 και άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του, επί..

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΔΟΛ: ο τοποτηρητής Μαρτιγόπουλος και ο ρόλος των Πεφάνη, Μεμή, Καρακούση

Αίσθηση έχουν προκαλέσει τα ρεπορτάζ στον Κυριακάτικο Τύπο που αναφέρουν ότι ο πρώην CEO της COSMOΤΕ Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος αναλαμβάνει γενικός διευθυντής του ΔΟΛ.
Σε συνέχεια όλων αυτών όμως, το ενδιαφέρον είναι ότι τα στελέχη της Μιχαλακοπούλου δηλώνουν έκπληξη για την πορεία που έχει πάρει η συγκεκριμένη εξέλιξη. «Πιστεύαμε ότι θα αναλάμβανε κάποιο πόστο στο νέο συγκρότημα που θα προέκυπτε από τη συγχώνευση με τον Πήγασο. Αλλιώς τι θα κάνει εδώ;» αναρωτιούνται πολλοί στον ΔΟΛ.
Πράγματι όμως το ιστορικό συγκρότημα εισέρχεται σε μια νέα φάση που σηματοδοτεί η παρουσία του «τοποτηρητή» Μαρτιγόπουλου. Μεγάλοι χαμένοι από την εξέλιξη, δυο πρόσωπα: Νίκος Πεφάνης και Αντώνης Καρακούσης.
Η έκπληξη όμως για την είσοδο στον ΔΟΛ του πρώην CEO του OTE έχει να κάνει με την άγνοια..

Με 1.000 ευρώ πήγαν να σηκώσουν τον ΟΠΑΠ

Οπως αποδεικνύουν επίσημα έγγραφα, η Emma Delta, που ελέγχεται από τον Τσέχο Smejc και τον γιο τού Δ. Μελισσανίδη και διεκδικεί την αγορά του Οργανισμού, εμφανίζεται με κεφάλαιο μόλις 1.000 ευρώ. Τεράστια ερωτήματα για τις διαδικασίες του ΤΑΙΠΕΔ και για τους ελέγχους από την Deutsche Bank και την Εθνική που είναι οι σύμβουλοί του

Του Μπάμπη Αγρολάμπου

Η παραίτηση του Τ. Αθανασόπουλου από την προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ, όπως και του Γ. Μέργου από το Δ.Σ. για να διευκολυνθεί η κυβέρνηση στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που έχει συμφωνήσει με την τρόικα, όχι μόνο δεν απαντάει στα ερωτήματα ως προς τη διαφάνεια των διαδικασιών αλλά προσθέτει και νέα. Το Ταμείο τις αμέσως επόμενες μέρες έχει τον διαγωνισμό για τον ΟΠΑΠ, που είναι το πρώτο και κρισιμότερο τεστ για το..

Στο αρχείο και... γρήγορα ο ξυλοδαρμός του Δ. Τομαρά στο Καραϊσκάκη

Ούτε τα προσχήματα δεν κράτησαν οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς στην περίπτωση του ξυλοδαρμού του δημοσιογράφου Δημήτρη Τομαρά μετά το τέλος του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Αρη. Ο Δ. Τομαράς έκανε καταγγελία που διαβιβάστηκε στην ΕΠΟ, μέσω του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών, αλλά οι εισαγγελείς Κ. Πετρόπουλος και Π. Καρράς, με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς να καλέσουν τον δημοσιογράφο που ξυλοκοπήθηκε ή κάποιον μάρτυρα, έθεσαν την υπόθεση στο αρχείο
«Ακολουθούν τις οδηγίες της ΕΠΟ, καθώς οι ίδιοι φαίνεται πως δεν παρακολουθούν τα ποδοσφαιρικά δρώμενα. Δεν έχουν δόλο, αλλά δεν ξέρουν το αντικείμενο», δηλώνει ο δικηγόρος Γιώργος Παναγόπουλος, ο οποίος προσθέτει: «Προσωπικά πιστεύω ότι επίτηδες ορίστηκαν δύο διοικητικοί δικαστές, που δεν γνωρίζουν το χώρο του ποδοσφαίρου. Δεν αμφισβητείται η..

Οι εργαζόμενοι παίρνουν τα ραδιόφωνα στα χέρια τους

Είναι η δεύτερη προσπάθεια που γίνεται από εργαζόμενους, από απλήρωτους εργαζόμενους, να πάρουν τα ραδιόφωνα στα οποία δούλευαν στα χέρια τους. Μετά τον «Ξένιο 94.3» και την αίτηση που κατέθεσαν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι στις 8 Φεβρουαρίου, σειρά πήραν οι εργαζόμενοι του «Flash 96» - διαβάστε εδώ. Η διαφορά είναι πως στην περίπτωση του «Ξένιου 94.3» υπέγραψαν οι 47 από τους 48 εργαζόμενους του σταθμού ενώ στον «Flash 96» κάποιοι δημοσιογράφοι δεν γνώριζαν καν για την αίτηση, το έμαθαν εκ των υστέρων από τις εφημερίδες. Ούτε που ρωτήθηκαν.
Ο νόμος που προβλέπει αυτή τη, θετική για τους εργαζόμενους εξέλιξη, είναι ο «Νόμος 4109/2013». Η διάταξη του άρθρου 32 αναφέρει συγκεκριμένα πως «σε περίπτωση οριστικής παύσης ή διακοπής..

H Αθηνά της Ακμής: έβαλαν το λύκο να φυλάξει τα πρόβατα

Ο Ροδόπουλος της ΑΚΜΗΣ κι ο Αρβανιτόπουλος της Παιδείας
Σοκ προκάλεσαν οι αποκαλύψεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το ότι το κυβερνητικό σχέδιο ΑΘΗΝΑ (που αναστάτωσε ολόκληρη την Ελλάδα)  βασίστηκε στη «μελέτη» μιας θυγατρικής εταιρείας του ομίλου ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Ενός (επιχειρηματικού) ομίλου, ο οποίος, εξ ορισμού και λόγω αντικειμένου, έχει κάθε συμφέρον να υπονομεύσει, αν όχι και να δώσει τη χαριστική βολή σε κάθε (εναπομείνασα) δομή των κρατικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Κι αυτό διότι όσο μεγαλύτερη η παρακμή της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης, τόσο μεγαλύτερη και η «πελατεία» και τα κέρδη της ιδιωτικής επιχείρησης...
Η σκανδαλώδης ιστορία αποκαλύφθηκε όταν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έθεσαν ερωτήματα στον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο σχετικά με το πού ακριβώς στηρίχθηκε το σχέδιο «Αθηνά» και ποιες ήταν εκείνες οι επιστημονικές μελέτες οι οποίες υπαγόρευσαν και «επέβαλαν» τις..

Πόθεν έσχες

Εδώ και μιάμιση μέρα «παίζει» στο κανάλι του Enet, στο YouTube, το βίντεο με τη βίαιη προσαγωγή διαδηλωτή από την Αστυνομία.
Ενα βίντεο που παρήγαγε η Ομάδα Πολυμέσων της «Ελευθεροτυπίας», ένα βίντεο με εξαιρετική απήχηση, καθώς το έχουν δει δεκάδες χιλιάδες πολίτες, ενώ πολυάριθμες είναι και οι αναπαραγωγές του. Μία εξ αυτών παρατηρήσαμε προχθες το απόγευμα στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΪ.
Ο καλός συνάδελφος έπαιξε κανονικά το βίντεο και το σχολίασε μια χαρά, δίχως ωστόσο να αναφέρει από πού το ξεσήκωσε. Προφανώς τον σόκαρε το θέαμα, αλλιώς δεν εξηγείται άνκορμαν..

Η παρέμβαση του εισαγγελέα στην ΕΡΤ και η απάντηση των διοικούντων

Την παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών, X. Τζώνη, προκάλεσαν οι καταγγελίες περί υπερτιμολογημένων εκπομπών της ΕΡΤ, αλλά και υψηλών αμοιβών συνεργατών ΠΕΘ και ειδικών συμβούλων που υπερβαίνουν τα 1 εκατομμύριο ευρώ ετησίως.
H διοίκηση της ΕΡΤ πάντως στην απάντησή της, προς το «Εθνος», παραβλέπει το γεγονός της εισαγγελικής παρέμβασης και λέει τα δικά της. Aναλυτικά η απάντηση των διοικούντων:
«Σχετικά με σειρά συκοφαντικών για την ΕΡΤ Α.Ε. δημοσιευμάτων από την εφημερίδα «ΤΟ ΕΘΝΟΣ», το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ επισημαίνει τα ακόλουθα.
1. Η εφημερίδα «ΤΟ ΕΘΝΟΣ» έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Οκτώβριο εκστρατεία..

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Πέντε νέες συλλήψεις για την υπόθεση Λαυρεντιάδη

της Βασιλικής Κόκκαλη

Tην έκδοση πέντε ενταλμάτων (εκτελέστηκαν ήδη) για τη σύλληψη ισάριθμων προσώπων που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για το σκάνδαλο της Proton Bank προχώρησε η ανακρίτρια που ερευνά την υπόθεση, Ιωάννα Χατζάκη. Οι συλληφθέντες είναι : 
- Αντώνης Ρογκόπουλος, επιχειρηματίας ο οποίος εκπροσωπούσε τον φυλακισμένο Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και κατέχει μετοχές του γηπέδου Καραϊσκάκη, ως εκπρόσωπος του (ο επιχειρηματίας έχει αγοράσει το 50%). 
- Βασίλης Καραμούζης, πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Alapis
- Ιωάννα Τόρη, σύζυγος του Β. Καραμούζη που φέρεται να έχει λάβει δάνεια από τη Proton Bank ύψους 72 εκατ. ευρώ
- Γιώργος Γιωργάρος και Ηλίας Μακρής, οι οποίοι εμφανίζονται να έλαβαν δάνεια ως εκπρόσωπο

Υπερβολές και ισορροπίες


Mε ένα 6στηλο «ζωνάρι» η Ελευθεροτυπία του Χάρη Οικονομόπουλου, αναδεικνύει (υπερβάλλοντας για κάποιους) το θέμα της κλήσης σε απολογία του εκδότη Αντώνη Δελλατόλα «για ξέπλυμα».
Βέβαια η εφημερίδα της Μίνωος ήταν αυτή που αποκάλυψε το θέμα με το έμβασμα των 500.000 ευρώ του Π. Κυριακίδη στον δημοσιογράφο και έχει κάθε λόγο να επιχαίρει -  του ότι ο Δελλατόλας έβγαζε στα περίπτερα κι ένα ανταγωνιστικό φύλλο...
Από την άλλη πλευρά η Εφημερίδα των Συντακτών (παρά το ότι κι αυτή μέσα στον ανταγωνισμό) κρατάει μια διαφορετική -πιο ισορροπημένη- στάση, αποφευγοντας τις υπερβολές, με ένα ρεπορτάζ..

Εισαγγελέας για το «πάρτι» στην ΕΡΤ

Και νέα καταγγελία για «ημέτερους» που δεν πατάνε το πόδι τους στην Αγία Παρασκευή αν και αμοίβονται με τρεις και τέσσερις χιλιάδες ευρώ το μήνα...

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για αλόγιστες σπατάλες με υπερτιμολογημένες εκπομπές και υψηλές αμοιβές παρουσιαστών στην ΕΡΤ και προκαλούν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Την ίδια ώρα εργαζόμενοι στην ΕΡΤ με νέα καταγγελία τους προς τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης αναφέρονται στο «πάρτυ» των μικτών παραγωγών στην ΕΡΤ και στους «ημέτερους» αργόμισθους που αν και αμοίβονται με υψηλούς μισθούς δεν πατάνε το πόδι τους στο Ραδιομέγαρο.
Αφορμή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, που θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χ. Τζώνης, ήταν δημοσιεύματα του Τύπου που έκαναν λόγο για «πρωτοφανή σπατάλη σε σχέση με το..

Ποιους άλλους μιντιάρχες θα καλέσει η ανακρίτρια για συμβάσεις με τον Κυριακίδη

 Α. Δελλατόλας: Η χώρα είναι μικρή και η πορεία ενός εκάστου γνωστή

Ο εκδότης και γνωστός δημοσιογράφος Αντώνης Δελλατόλας απάντησε για άλλη μια φορά σχετικά με το έμβασμα των 500.000 ευρώ που έλαβε το 2012 από την Ελληνική Τράπεζα της Κύπρου, με εντολή του καταζητούμενου Πέτρου Κυριακίδη.
Ο Δελλατόλας που κλήθηκε από τη 2η ειδική ανακρίτρια να απολογηθεί για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, σε δήλωσή του αναφέρει:
«Μόλις πληροφορήθηκα πρόσφατα τις έρευνες της Δικαιοσύνης για εμβάσματα που έγιναν από λογαριασμούς του Κυριακίδη, όταν η έρευνα για την Proton Bank βρισκόταν σε εξέλιξη πριν ένα χρόνο, επισκέφθηκα προσωπικά την ανακρίτρια και ζήτησα να..

Ψηφίζουμε μαζικά για τον ΕΔΟΕΑΠ

 H ανεξάρτητη υποψήφια για τον ΕΔΟΕΑΠ, Πόπη Χριστοδουλίδου γράφει:

Να πέσουμε μέχρι και ο τελευταίος, για να σωθεί ο πολύτιμος για εμάς ΕΔΟΕΑΠ!
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Για το Δ. Σ του ΕΔΟΕΑΠ ψηφίζουμε ΜΑΖΙΚΑ , όλοι και όλες , γιατί, το οφείλουμε στον εαυτό μας και στις οικογένειες μας.
Η ψηφοφορία διεξάγεται στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, στην οδό Ακαδημίας 20, την Τρίτη 12 Μαρτίου και την Τετάρτη 13, από τις 8 το πρωΐ μέχρι και τις 6.30 το απόγευμα.
Έχει σημασία να κατανοήσουμε όλοι μας, πως ο αγώνας για τα Ταμεία μας είναι ιερός και πάνω από όλα.
Στηρίζουμε και ψηφίζουμε πρόσωπα και πολιτικές , που δεν αμφισβητήθηκαν, που δεν μας πρόδωσαν, που είναι άξια της εμπιστοσύνης μας , που θα μας ενημερώνουν, ανά πάσα στιγμή για όσα συμβαίνουν στο Ταμείο μας, που θα δώσουν έντιμη και σκληρή μάχη για να στηρίξουν τον ΕΔΟΕΑΠ.
Στηρίζουμε και ψηφίζουμε μαχητές καταξιωμένους, που θα επαναφέρουν την διαφάνεια στο Ταμείο,..

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Τεχνοκράτης στη θέση του Νίκου Σίμου στην ΕΡΤ

Μετά την αποχώρηση του Νίκου Σίμου από την ΕΡΤ (για την οποία εξέφρασαν έντονο εκνευρισμό τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όσο και ο πρωθυπουργός), ακούγεται όλο και περισσότερο στους κυβερνητικούς κύκλους ότι μας τελείωσε το στόρι με τους δημοσιογράφους σε θέση διευθύνοντος συμβούλου.
Ο Αιμίλιος Λιάτσος, πάντως, του οποίου το όνομα ακούστηκε για τη συγκεκριμένη θέση, δηλώνει ότι αισθάνεται μια χαρά στη Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης και δεν προτίθεται να μετακινηθεί.
«Θα πάμε για τεχνοκράτη αυτή τη φορά», λένε στην κυβέρνηση κι ελπίζουν ότι ένας άνθρωπος ξένος προς τις ίντριγκες της τέταρτης εξουσίας θα καταφέρει να βάλει τάξη στην Αγία Παρασκευή (μεγάλη..

Σε απολογία ο Δελλατόλας - Ενταλμα σύλληψης για τον γιο του καταζητούμενου Π. Κυριακίδη

Σε απολογία κλήθηκε ο εκδότης Αντώνης Δελλατόλας για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Την κλήση απέστειλε η 2η ειδική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση των επισφαλών δανείων που χορηγούσε η Proton Bank, την περίοδο που μεγαλομέτοχός της ήταν ο προσωρινά κρατούμενος επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.
Την ίδια ώρα η ανακρίτρια εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Γιώργου Κυριακίδη, γιου του καταζητούμενου με διεθνές ένταλμα, στενού συνεργάτη του επιχειρηματία Λαυρεντιάδη, Πέτρου Κυριακίδη. Το ένταλμα εκδόθηκε καθώς ο Γιώργος Κυριακίδης κλήθηκε σε απολογία και ουδέποτε εμφανίστηκε στο ανακριτικό γραφείο.
Το κατηγορητήριο σε βάρος του Α. Δελλατόλα φέρεται να σχετίζεται με στοιχεία που διαβιβάστηκαν..

Πανστρατιά για τον ΕΔΟΕΑΠ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε:

του Νίκου Κωτσικόπουλου, (υποψηφίου για το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ)

Σοκ και δέος. Περίπου 600 δημοσιογράφοι είναι άνεργοι. Εκατοντάδες άλλοι είναι απλήρωτοι, ανασφάλιστοι κι άλλοι περιμένουν μήνες με το μπλοκάκι. Δημοσιογράφοι κοντά στη σύνταξη εξαναγκάζονται σε παραίτηση για να πάρουν πενιχρές συντάξεις και πετσοκομμένο επικουρικό επίδομα από τον ΕΔΟΕΑΠ.
Πολλοί, συμπλήρωσαν ένα χρόνο ανεργίας και δεν έχουν δουλειά, ούτε επίδομα. Εφημερίδες, κανάλια, ραδιοφωνικοί σταθμοί, κλείνουν.
Και μέσα σ’ αυτή την καταιγίδα, το μόνο στήριγμα που μας είχε απομείνει, τα Ταμεία μας, κουρεύτηκαν με ληστρικό τρόπο και τώρα απειλείται η ίδια τους η ύπαρξη, με την αποστέρηση..

Απάντηση στην... απελθούσα (Πρόεδρο)

Λάβαμε από τον Χρήστο Μέγα (υποψήφιο για το Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ) και δημοσιεύουμε:

Ο ΕΔΟΕΑΠ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ
Και, ξαφνικά, επιστρατεύτηκαν οι απειλές και οι επιθέσεις περί… νεοοικονομολόγων.
Τα στοιχεία των Συντακτών του Εργατικού και Ασφαλιστικού ρεπορτάζ ήταν καταλυτικά. Ενόχλησαν όλους όσοι είχαν συνηθίσει να επιβάλουν την… σιωπή των μετόχων μέσα από υπόγειες παραταξιακές και εργοδοτικές διαδρομές. Αλλά, οι μάσκες έπεσαν και οι μασκαράδες αποκαλύφθηκαν. Οχυρωμένη πίσω από την αλαζονεία και οπλισμένη με περισσό θράσος η… απελθούσα αναφέρει ότι από την ρευστοποίηση των ομολόγων τον Μάρτιου του 2012 ο ΕΔΟΕΑΠ είχε και… όφελος 1,5 εκ. ευρώ. Αλλά, μόνο στις 2/7/2012.
Ωπα! Μήπως τελικά κερδίσαμε και δεν το ξέρουμε;
Και ένα χρόνο μετά, το φετινό Μάρτιο, ο ΕΔΟΕΑΠ συνεχίζει να έχει «κέρδος»; Γιατί συγκρίνει..

H Αγλαΐα Κυρίτση για τον ΕΔΟΕΑΠ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε e-mail της Αγλαΐας Κυρίτση υποψήφιας για το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ:

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,
στις 12 και 13 του μήνα, καλούμαστε να εκλέξουμε τη νέα διοίκηση του Ασφαλιστικού μας φορέα. Ενός (κάποτε) υγιούς Οργανισμού, που δεν έμεινε αλώβητος από τη μνημονιακή πολιτική , εξαιτίας των λανθασμένων κινήσεων, της υποταγής και της συνδιαλλαγής, των ξένων συμφερόντων και των ανθρώπων που τα υπηρετούν. Έρμαιο των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, των ρουσφετιών και της λεηλασίας, ξεπουλιέται τμηματικά και βασανιστικά, όπως ολόκληρο το δημόσιο σύστημα υγείας, η περίθαλψη, η επικούρηση και τα κεκτημένα ασφαλιστικά δικαιώματα χρόνων. Ο δρόμος αυτός οδηγεί όλους εμάς, εργαζόμενους, συνταξιούχους, και ανέργους, στην εξαθλίωση..

«Συσπείρωση για να γυρίσουμε σελίδα στον ΕΔΟΕΑΠ»

Λάβαμε και δημοσιεύουμε e-mail των υποψηφίων για το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, Μίμη Μανωλάκου και Μιμής Τουφεξή:

Οι εκλογές για τη Διοίκηση του ΕΠΟΕΑΠ γίνονται σε μια συγκυρία κρίσιμη για το μέλλον του Ταμείου μας, όπου το σύνολο των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας τίθενται σε άμεση αμφισβήτηση.
1. Οι ευθύνες των μελών της απερχόμενης διοίκησης είναι τεράστιες.
- Πριν καν στεγνώσει το μελάνι στην υπογραφή των μνημονίων, από τις κυβερνήσεις, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, έτρεξαν να προσαρμοστούν, προωθώντας ένα πρόγραμμα περικοπών, με πικρές συνέπειες για τους ασφαλισμένους. Αν είχαν επιδείξει την ίδια σπουδή στη διεκδίκηση των πόρων του Ταμείου,..

Η Ανθή ξενοικιάζει το σπίτι στην Αγία Παρασκευή...

...και ο Νίκος Σίμος αναλαμβάνει επιτελικό ρόλο στα Παραπολιτικά

** Το αποτυχημένο "136" γίνεται... 86, μη σας πω 36 σκέτο! Τούτο σημαίνει ότι η εκπομπή συρρικνώνεται σε μια ώρα, από τις τρεις, κι έχει ο Θεός, αλλά όχι η ΕΡΤ...
Aυτό γράφει η Ντέπυ Γκολεμά στη στήλη της "Μέχρι Κεραίας" στη Real News και η Ανθή Σαλαγκούδη ετοιμάζεται να δώσει άλλη μια συνέντευξη (στον Π. Κωστόπουλο) για τη στοχοποίησή της λόγω επωνύμου. Μάλιστα θα επαναλάβει το γνωστό πως όταν είναι η ώρα της και την διώξουν θα πάει σπίτι της. Κάποιοι είπαν ότι η Ανθή ετοιμάζεται να ξενοικιάσει το σπίτι στην Αγία Παρασκευή...

** Επιτελικό ρόλο στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Παραπολιτικά» αναλαμβάνει ο τέως διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Νίκος Σίμος. Η αποχώρηση Σίμου από την ΕΡΤ θα πρέπει να θεωρείται οριστική μετά και την ματαίωση των ραντεβού με τον (στενό φίλο του) Αντώνη Σαμαρά στο Μαξίμου. Οπως..

Τα μυστήρια της Μιχαλακοπούλου: ο «Βαγγέλης», ο Γερμανός φίλος (του Ψυχάρη) και ο Μιχ. Χριστοφοράκος

Ο νέος επιχειρησιακός διευθυντής του ΔΟΛ, Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος και ο ρόλος του - Τι έγραφε το ΒΗΜΑ για την εξαγορά της αλυσίδας «Γερμανός»

Από τη ΔΕΗ στην Cosmote για το ΔΟΛ! Και εξηγούμαι: τη θέση του επιχειρησιακού διευθυντή, που κατείχε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Στέργιος Νέζης, καταλαμβάνει ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της COSMOTE, Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος.
Η θέση ήταν κενή εδώ και αρκετό καιρό, καθώς ο κ. Νέζης δεν ασκούσε πλέον τα συγκεκριμένα καθήκοντα, παραμένοντας απλό μέλος του δ.σ. στο συγκρότημα Λαμπράκη.
Στη Μιχαλακοπούλου τρέχουν ήδη ένα σωρό σενάρια, μιας και είναι σαφές ότι ο νέος επιχειρησιακός διευθυντής δεν είχε βγει στην αγορά προς άγραν μισθού. Μερικοί λένε ότι θα παίξει ρόλο στο..

ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ: Ενιαίος αγώνας για τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα

 Λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Στις εκλογές για τον ΕΔΟΕΑΠ που διεξάγονται την Τρίτη και την Τετάρτη 12 και 13 Μάρτη, το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ υποστηρίζει το πλαίσιο που διακήρυξαν και τους υποψήφιους που υπέδειξαν οι παρατάξεις της Δημοσιογραφικής Συνεργασίας στην ΕΣΗΕΑ και της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας στην ΕΠΗΕΑ.
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ
Το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ είναι αβέβαιο. Αυτό είναι αποτέλεσμα των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις και η Ευρωπαϊκή Ένωση σε Υγεία - Πρόνοια - Φάρμακο, από τη δεκαετία του '90 ακόμη, και έχουν στόχο τη μείωση του εργατικού «κόστους», για να διευκολυνθεί..

ΕΔΟΕΑΠ : λίγο πριν από το τέλος ή λίγο πριν από μια νέα αρχή;

Του Γιάννη Αγγέλη,
υποψηφίου για το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ

Ο ΕΔΟΕΑΠ ξεχωρίζει από όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία- Οργανισμούς για δύο πράγματα:
    * Είναι ο μοναδικός αυτοδιοίκητος, αφού τα μέλη της διοίκησης τα εκλέγουμε και δεν διορίζονται από το κράτος, αλλά και
       * Είναι ο μοναδικός που κατάφερε μέσα στο μνημόνιο να «κουρέψει» δύο φορές τα αποθεματικά του, μία φορά με εντολή της κυβέρνησης και άλλη μια φορά …με εντολή της διοίκησής του.
Το δεύτερο «κούρεμα» όπως όλοι γνωρίζουμε πια, έγινε όταν «ομόφωνα» η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ αποφάσισε να ρευστοποιήσει τα ήδη «κουρεμένα» ομόλογα στο χειρότερο επίπεδο τιμών που θα..

Ο Γιάννης Στεβής για τον ΕΔΟΕΑΠ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε e-mail του Γιάννη Στεβή, για την υποψηφιότητά του στο Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ:

«Για τον Δημοσιογράφο και την Αξιοπρέπειά του
Ο ΕΔΟΕΑΠ, το στήριγμα και η ελπίδα των σκληρά εργαζόμενων δημοσιογράφων, των ανέργων και των συνταξιούχων βρίσκεται στην εντατική. Όσο κι αν είναι βολικό να τα ρίχνουμε όλα στους άλλους, είναι προφανές ότι έγιναν λάθη και μάλιστα σοβαρά. Το τοπίο πρέπει να ξεκαθαρίσει με υπεύθυνο και αντικειμενικό διαχειριστικό έλεγχο.
Ο ΕΔΟΕΑΠ πρέπει να χαράξει μια νέα πορεία, για να σωθεί και να έχει μέλλον. Χρειάζεται νέα αντίληψη, νέες ιδέες, γνώση και διάθεση για προσφορά, σκληρή και συστηματική δουλειά, για να κλείσουν όλα τα παράθυρα και οι χαραμάδες απώλειας πόρων και σπατάλης. Δεν περισσεύει ούτε ένα ευρώ. Είναι πολύτιμο, σήμερα και αύριο.
Ο ΕΔΟΕΑΠ πρέπει να διεκδικήσει τα αποθεματικά που παρανόμως του στέρησαν. Να αναζητήσει..

«Δεν έχουμε κόμμα, δεν έχουμε βίλες, δεν εξαγοράζουμε συνειδήσεις»

Λάβαμε και δημοσιεύουμε από τους Μαχόμενους Δημοσιογράφους (στηρίζουν στις εκλογές για ΔΣ στον ΕΔΟΕΑΠ τον Γιάννη Μπογιόπουλο και τον Νίκο Κωτσικόπουλο):

«ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΜΜΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΒΙΛΕΣ, ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ  ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ ΜΟΝΟ ΑΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ
·  Eπειδή πολλά ακούγονται και πολλά γράφονται θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.
·  Η παράταξη ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ   παραμένει σταθερή σε αρχές που είναι και το κοινό σημείο σύνδεσης των μελών της:
·  ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ, ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ- με..

Επιστολή του Ν. Καρούτζου για τον ΕΔΟΕΑΠ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε από τον Ν. Καρούτζο, οικονομικό συντάκτη και υποψήφιο για το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ:

«Ανοικτή επιστολή στα μέλη της ΕΣΗΕΑ
Στις 12 και 13 Μαρτίου 2013, διεξάγονται οι πιο κρίσιμες εκλογές στην ιστορία του ΕΔΟΕΑΠ. Καλούμαστε όλοι μας με τη ψήφο μας να εκλέξουμε νέο Διοικητικό Συμβούλιο που με σύγχρονο, διαφανή τρόπο διοίκησης θα δίνει λογαριασμό στα μέλη-μετόχους, θα λειτουργεί χωρίς αλόγιστες και ανεξέλεγκτες σπατάλες, χωρίς ουρές και καθημερινές διενέξεις ως προς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας. Καλούμαστε να  βάλουμε τέλος σε ένα μοντέλο διοίκησης που είχε ως συνέπειες την υποβάθμιση της περίθαλψης, την κατάρρευση των αποθεματικών, τη δραματική μείωση των παροχών ενώ την ίδια στιγμή με πολυδάπανες πρωτοβουλίες προσέθετε περισσότερα βάρη για το μέλλον.
Πρώτος και κύριος στόχος παραμένει η κατοχύρωση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας..

«Προέχει η αυτονομία του ΕΔΟΕΑΠ από την κυβέρνηση, την τρόικα και τους εργοδότες»

Λάβαμε από τους Αννα Κωνσταντακάκη και Χρήστο Μέγα, υποψήφιους για το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ και δημοσιεύουμε:
                        
Tο ταμείο μας, ο ΕΔΟΕΑΠ, βρίσκεται προ της κατάρρευσης. Το εφάπαξ, η επικούριση, οι παροχές υγείας είναι, κυριολεκτικά, στον αέρα.
Το ταμείο οικονομικά έχει διαλυθεί και θεσμικά βρίσκεται στο στόχο της Τρόικας, της κυβέρνησης και των εργοδοτών. Γι’ αυτή την εξέλιξη οι ευθύνες της απελθούσης διοίκησης είναι προφανείς και πρωτοφανείς:
•    Άφησε ανείσπρακτες οφειλές εκατομμυρίων από τους εργοδότες.
•    Συνέβαλε ώστε να εκτιναχτούν στα ύψη τα ελλείμματα.
•    Η καθημερινή λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ δημιουργεί διπλασία έξοδα από τα έσοδα. Για το 2012 τα..

Σπανοπούλου: Δεν ζημιώσαμε τον ΕΔΟΕΑΠ!

Λάβαμε και δημοσιεύουμε δήλωση της Ελένης Σπανοπούλου, τέως προέδρου και υποψήφιας για το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ:

"Θα με δικάσουνε ο κούκος και τ´ αηδόνι.."
ΔΕΝ ΖΗΜΙΩΣΑΜΕ ΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ! Το αποδεικτικό πόρισμα ελέγχου των ορκωτών ελεγκτών της MOORE STEPHENS
«Παραιτήθηκα από τη θέση της Προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ μαζί με άλλα 4 μέλη της ΕΣΗΕΑ  υλοποιώντας έτσι όλες τις από τον Ιούνιο  δεσμεύσεις μας. Δυστυχώς μπροστά στην κάλπη επιμένουν να μας  συκοφαντούν, χωρίς αποδείξεις   ότι ζημιώσαμε το Ταμείο.  ΦΘΑΝΕΙ  ΠΙΑ!
Ας σταματήσει, επιτέλους, αυτό το κακό συνδικαλιστικό θέατρο. Σωπαίνουμε υβριζόμενοι σκαιότατα για μήνες. Σεβάστηκα την Δικαιοσύνη τους ρυθμούς της και τη διαδικασία που ακολουθεί, αλλά δεν..

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Θα, θα, θα. Θα σας…εξαφανίσουμε!

της Πόπης Χριστοδουλίδου / υποψήφιας για το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ

Είναι πράγματι πολύ θλιβερό το γεγονός, πως, ακόμα και τώρα που - οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι απλήρωτοι σε πολλά ΜΜΕ ή οι κακοπληρωμένοι με μπλοκάκι, χωρίς δικαιώματα, που ακούραστοι εργάζονται σε διάφορα portal ατέλειωτες ώρες,
ή ακόμα και σε τηλεοπτικά κανάλια, ραδιοφωνικούς σταθμούς, εφημερίδες, αλλά και οι συνάδελφοι των κρατικών μέσων, με τον πελέκι πάνω από τα κεφάλια τους - ορισμένοι έβαλαν υποψηφιότητα στον ΕΔΟΕΑΠ ως πολιτικάντηδες ξεπερασμένοι μιας εποχής, που έχει ανεπιστρεπτί περάσει.
Οι πολιτικές τους όμως - τι πρωτοτυπία - ευθυγραμμίζονται απολύτως με την άγρια, ανάλγητη και «μοβόρικη» πολιτική της Ε.Ε για τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους. Και..

Λάθος!.. Ξαναγράψε!






Πώς γράφεται «Τα χώνει»; Με γιώτα... Λάθος! Ξαναγράψε!
Το Χωνί «τα χώνει» και το νέο τηλεοπτικό σποτ της κυριακάτικης αντιμνημονιακής εφημερίδας έρχεται για να σαρώσει!
Λεπτομέρεια: προσέξτε το Hello Kitty τατουάζ στο στήθος του σκληρού πρωταγωνιστή.
Δείτε το βίντεο:

Ο Γιώργος Μωραϊτίνης για τον ΕΔΟΕΑΠ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε e-mail από τον δημοσιογράφο Γιώργο Μωραϊτίνη για την υποψηφιότητά του στο Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ:

Μπροστά στον άμεσο κίνδυνο να περιοριστούν δραματικά η περίθαλψη και η επικούρηση που μας παρέχει ο ΕΔΟΕΑΠ, προσφέρω τις δυνάμεις μου σε μια προσπάθεια να περισώσουμε ό,τι μπορεί να περισωθεί.
Το Ταμείο μας βρίσκεται ήδη σε κωματώδη κατάσταση και οι λαίμαργες τσέπες που σφετερίστηκαν τα αποθεματικά μας, φαίνεται ότι δεν χόρτασαν.
Ο αγώνας, πλέον, είναι κοινός και ιερός.
Σημείωση: Η γέννηση του Ταμείου μας έγινε πριν από 100 χρόνια, μαζί με την Ένωσή μας, ως "Ταμείο Αλληλοβοηθείας" όταν, το 1914, ένας δημοσιογράφος πέθανε πάμπτωχος και τον κηδέψανε..

Ποιοι πνέουν μένεα κατά του διευθυντή των Νέων - Στήλη άλατος στο Μαρούσι ο Δ. Δανίκας

Στήλη άλατος έμειναν κάποιοι στη Μιχαλακοπούλου όταν πληροφορήθηκαν πως την περασμένη εβδομάδα εμφανίστηκε στα (καινούργια) γραφεία του «Πρώτου Θέματος» στο Μαρούσι, ο Δημήτρης Δανίκας.
Ο δημοσιογράφος ήδη αρθρογραφεί στο σάιτ της κυριακάτικης εφημερίδας και στο υστερόγραφο του άρθρου του γράφει: «Από την ερχόμενη εβδομάδα και κάθε μέρα  στην ηλεκτρονική έκδοση του «Πρώτου  Θέματος» αλλά και κάθε Κυριακή στην έντυπη μορφή  της  εφημερίδας, θα είμαστε μαζί».
Ο ανατρεπτικός κριτικός κινηματογράφου αποχώρησε μετά από 19 χρόνια από το συγκρότημα Λαμπράκη και συγκεκριμένα την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Κι αυτό μετά την «εκκαθάριση»  όλων των παλιών (καταξιωμένων) συντακτών στον ΔΟΛ και την απόφαση της διοίκησης του οργανισμού να απομακρύνει τους «συνταξιούχους» -οπως ειπώθηκε- από την Μιχαλακοπούλου.
Θυμίζουμε ότι μαζί με τον Δ. Δανίκα αποχώρησαν ο Κ. Γεωργουσόπουλος, ο Λ. Παπαδόπουλος, ο..

Ποιοι είναι οι 35 στην ΕΡΤ που παίρνουν 4.000 ευρώ το μήνα και δεν κάνουν τίποτε;

Mάχη μεταξύ κομμάτων αλλά και κέντρων επιρροής εντός και εκτός της ΕΡΤ, έχει ήδη ξεκινήσει για την περίφημη λίστα συμβασιούχων - όταν και όποτε δοθεί λύση...
Από την άλλη πλευρά καταβάλλεται,λέει, προσπάθεια οι δημοσιογράφοι της κρατικής ραδιοτηλεόρασης να εξαιρεθούν από την υπαγωγή στο ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου. Ακόμα κι έτσι όμως οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έχουν υποστεί μισθολογική μείωση εως και 40%, ενώ ο προϋπολογισμός του 2013 προβλέπει μειωμένο άνω του 30% το κόστος μισθοδοσίας του προσωπικού.
Την ίδια ώρα στο ραδιομέγαρο έχουν προσληφθεί συνολικά 35 δημοσιογράφοι σε θέσεις..