ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

To Κολλέγιο Αθηνών και η υποκρισία της μπουρζουαζίας

Ανταπόκριση από το Κολλέγιο Αθηνών – εκεί που δεν καταλαβαίνουν από κρίση (ή μήπως όχι;)
Γράφει το σάιτ iefimerida για το σοκ, λέει, που υπέστησαν κάποιοι γονείς όταν πηγαίνοντας στο Κολλέγιο να παρουν τους βαθμούς του τριμήνου, είδαν τη χριστουγεννιάτικη χλιδή στο Κολλέγιο και τις παρκαρισμένες λιμουζίνες να προκαλούν εν μέσω κρίσης. Εμείς τους συγκεκριμένους που τα λένε αυτά, αλλά εξακολουθούν να στέλνουν τα βλαστάρια τους στο Κολλέγιο, θα τους χαρακτηρίσουμε τουλάχιστον υποκριτές. Κι αν ρε φίλε έχεις ζοριστεί λόγω κρίσης, τα παίρνεις τα παιδιά σου και τα πας σε άλλο (πιο φτηνό) σχολείο, αλλιώς κάνεις το σκ@τό σου παξιμάδι και εξακολουθείς να συγχρωτίζεσαι με τους λεφτάδες, κλέβοντας κι εσύ και τα παιδιά σου λίγη από την.. κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας. Ψωνάρες, ε ψωνάρες!..

Δείτε και το ρεπορτάζ του efimerida:
Πολλοί ήταν οι γονείς που έχοντας αίσθηση της πραγματικότητας και των δυσκολιών που βιώνει η χώρα λόγω των μνημονίων και της κρίσης, σοκαρίστηκαν χθες πηγαίνοντας στο Κολλέγιο Αθηνών-Ψυχικού για να παραλάβουν τους βαθμούς του πρώτου τριμήνου των παιδιών τους.
Ποτέ ίσως άλλοτε το φυτώριο αυτό αναπαραγωγής της λεγόμενης αστικής τάξης της χώρας δεν ήταν τόσο χλιδάτα στολισμένο για τα Χριστούγεννα, όσο φέτος. Τεράστια έλατα που κόντευαν να λυγίσουν τα κλαδιά τους από τις ατέλειωτες γιρλάντες και τα χλιδάτα στολίδια, έδιναν την αίσθηση ότι έμπαινες ξαφνικά σε έναν άλλο κόσμο, ξένο από αυτόν της σημερινής Ελλάδας με τις τόσες δυσκολίες.
Οι τσάντες Kelly της Hermes, τα μονόπετρα και τα ακριβά αυτοκίνητα που έφερναν τους ανέμελους γονιούς θύμιζαν κολλέγιο στην Ελβετία ή φιλανθρωπική εκδήλωση στο Ασπεν, παρά σχολείο στην Ελλάδα της κρίσης!
Μολονότι δεν είναι ούτε αδίκημα ούτε ντροπή να είναι κανείς εύπορος ή πλούσιος, ωστόσο στις προηγμένες πολιτισμικά κοινωνίες η λεγόμενη άρχουσα τάξη, οφείλει να έχει συνείδηση της πραγματικότητας, να μην προκαλεί και κυρίως να προετοιμάζει τα παιδιά της για την πραγματική ζωή!
Στην Αγγλία, ας πούμε, μια κοινωνία σκληρά ταξική, η αστική της τάξη και η αριστοκρατία της έζησε πάντα τις μεγάλες δοκιμασίες της κοινωνίας της έχοντας πλήρη συνείδηση της πραγματικότητας και όχι στον κόσμο του Marlboro!