ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Οι μπαταχτσήδες εκδότες και ο Κρητικός του Πειραιά

Ειναι γεγονός πως πολλοί «εκδότες» βγάζουν τσάμπα και στο απλήρωτο τις εφημερίδες τους. Οι περισσότεροι ξεδιάντροπα και απροκάλυπτα xρωστάνε δεδουλευμένα πολλών μηνών στους  εργαζόμενους που απασχολούν στα έντυπά τους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η «Ελευθεροτυπία» (του Χάρη και της Μάνιας), ο «Ελ. Τύπος» (των Σκαναβή - Μπενέκου), ο «Επενδυτής» (δεν βγήκε για δεύτερη εβδομάδα και παει για τρίτη), «Η Ελλάδα αύριο» (ο Τρίψας ακόμη περιμένει τον Κωνσταντινίδη).
Και ας μην αναφερθούμε στις περιπτώσεις των εφημερίδων του Λιακουνάκου («Κερδος») και του Καλοφωλιά («Εξπρες») όπου οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Από την άλλη πλευρά υπάρχουν κι αυτοί οι εκδότες που πληρώνουν στην ώρα τους τους εργαζόμενους. Ανάμεσά τους και o κρητικός εκδότης της εφημερίδας..
«Παραπολιτικά», Γιάννης Κουρτάκης, που πλήρωσε (χθες Δευτέρα)  το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους στην Ιάσονος στον Πειραιά. Κι αυτό -όπως γράφει το nonews- χωρίς να περιμένει να εξαντλήσει τα περιθώρια του χρόνου που του δίνει ο νόμος. Κάποιοι θεωρούν ότι ο Κρητικός είναι από τις λίγες περιπτώσεις εργοδότη που κρατούν τον λόγο τους απέναντι στους εργαζόμενους. Κι αυτό γιατί όπως λένε ο εκδότης των «Παραπολιτικών», πριν από λίγο καιρό, ήταν ένας από αυτούς και έτσι καταλαβαίνει τα προβλήματα και τις αγωνίες τους.
Βέβαια έχουμε αναγάγει το αυτονόητο -δηλαδή το να αμοίβεσαι για τη δουλειά σου- σε κάτι ηρωικό, αποθεώνοντας μάλιστα αυτόν που πράττει το αυτονόητο: να σε πληρώνει κανονικά και στην ώρα σου!.. Ομως ζούμε σε μια εποχή που, ειδικά στο χώρο των media, περισσεύουν οι μπαταχτσήδες και οι τρακαδόροι εργοδότες... Οχι πως δεν υπήρχαν και παλιά, αλλά τώρα το κακό έχει παραγίνει...

Υ.Γ: Κάποιοι (εκδότες) κατηγορούν τον Κουρτάκη οτι με αυτά που κάνει χαλάει την πιάτσα... Που φτάσαμε...