ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

«Αβάντα» Πρετεντέρη για αγωγές κατά της Αυγής

Οι σκευωρίες που στήνονται δεν μας αγγίζουν, ούτε μας πτοούν.
 Δεχόμαστε βιομηχανία αγωγών και μηνύσεων.
 Μόλις προχθές, από τη συνέντευξή του στο Mega και με την "αβάντα" του Γιάννη Πρετεντέρη, που του ζήτησε να σχολιάσει αποκομμένες φράσεις από άρθρα της "Αυγής", ο Ευάγγελος Βενιζέλος απείλησε την εφημερίδα με δύο αγωγές. Φαίνεται ότι τόσα του λείπουν! Τον περιμένουμε! Τις απειλές του έχουν ήδη πραγματοποιήσει δύο άλλοι του δικού του κλίματος, ο Χρ. Πρωτόπαπας, στενός συνεργάτης του, και ο δημοσιογράφος των "Νέων" κ.λπ., Γ. Παπαχρήστος. Το καταρρέον πολιτικό σύστημα επιχειρεί να καταστήσει τη Δικαιοσύνη μέρος..  της δικής του παρακμής.
Επιχειρούν την ποινικοποίηση της πολιτικής κριτικής. Η "Αυγή" δεν επιτίθεται προσωπικά, αλλά κρίνει προσωπικές συμπεριφορές με βάση το δικαιολογημένο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και το δημόσιο συμφέρον. Η αναφορά σε δημόσια πρόσωπα, όσο αυστηρή κι αν κρίνεται, όσο κι αν παρακολουθεί, πολλές φορές, τη δική τους επιθετική συμπεριφορά, αποσκοπεί στον έλεγχο της δημόσιας λειτουργίας τους. Τα πρόσωπα μας ενδιαφέρουν ως δημόσια πρόσωπα, ως παραδείγματα συμπεριφορών που στοιχειοθετούν την πολιτική και ηθική κρίση του δημόσιου βίου.
Ας γνωρίζουν όσοι επιχειρούν να εκφοβίσουν την "Αυγή" ότι η συμπεριφορά τους θα τους γυρίσει μπούμερανγκ.
-απόσπασμα από το κύριο άρθρο της Αυγής