ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Συγκίνηση για τον «Μαντίμπα»

Σε ηλικία 95 ετών πέθανε ο Νέλσον Μαντέλα, ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής και σύμβολο του αγώνα κατά του απαρτχάιντ.
Σε δήλωσή του στην κρατική τηλεόραση, ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος Ζούμα, επιβεβαίωσε ότι ο Νέλσον Μαντέλα «έφυγε γαλήνιος περιστοιχισμένος από τα μέλη της οικογενείας του».
«Το έθνος μας έχασε το πιο σπουδαίο της τέκνο, o λαός έχασε τον πατέρα του». Αυτό που έκανε σπουδαίο τον Νέλσον Μαντέλα, ήταν αυτό ακριβώς που τον έκανε άνθρωπο. Βλέπαμε σε εκείνον αυτό που ψάχναμε στους εαυτούς μας. Συμπολίτες, Νοτιοαφρικανοί, ο Νέλσον Μαντέλα ήταν.. 
αυτός που μας ένωσε και ενωμένοι θα τον αποχαιρετήσουμε» δήλωσε φανερά συγκινημένος και ντυμένος στα μαύρα ο Ζούμα, υπογραμμίζοντας ότι ο «Mαντίμπα» διακρινόταν, πέρα από τους πολιτικούς αγώνες του, για την «ταπεινότητα, την ανθρωπιά και τη συμπόνια» που έδειχνε σε όλους.
«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας αυτήν την ώρα είναι με την οικογένειά του, στην οποία οφείλουμε ευγνωμοσύνη διότι θυσίασε πολλά για να είναι ελεύθερος ο λαός μας», συνέχισε ο Ζούμα αναφερόμενος ονομαστικά στη σύζυγό του, την Γκράσα Μασέλ, την πρώην σύζυγό του Ουίνι Μαντέλα, «τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά του».
Η κηδεία θα γίνει δημοσία δαπάνη και οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτήρια θα κυματίζουν μεσίστιες εώς την τέλεση της κηδείας του.