ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Ερευνα κατά Αρβανιτόπουλου για παράβαση καθήκοντος

Μια υπόθεση αναξιοκρατικής, όπως καταγγέλλεται, εκλογής καθηγητή σε ΑΕΙ, με άρωμα οικογενειοκρατίας, προσλαμβάνει πλέον ποινικές αλλά και πολιτικές διαστάσεις. Πρόκειται για ακόμη ένα κεφάλαιο στην «αμαρτωλή» ιστορία που εξελίσσεται στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με επίκεντρο το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας.
Αυτή τη φορά στο «κάδρο» μπαίνει και ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος. Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, που παρουσιάζει η «Κ.Ε.», καταλήγει στη διαπίστωση ότι υπάρχουν υπόνοιες εις βάρος του για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, ενώ παραπέμπει 12 νυν και πρώην καθηγητές ως κατηγορουμένους ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών. Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερο πολιτικό βάρος, με δεδομένο ότι ο υπουργός Παιδείας έχει σηκώσει τη σημαία κατά της αναξιοκρατίας στα ανώτατα εκπαιδευτικά.. ιδρύματα.
Πέτρα του «σκανδάλου» αποτέλεσε η απόφαση του κ. Αρβανιτόπουλου, τον Δεκέμβριο του 2012, να ακυρώσει απόφαση προκατόχου του και να επαναφέρει στο Πανεπιστήμιο καθηγητή, ο οποίος είχε αποπεμφθεί για σοβαρές παραβάσεις κατά τη διαδικασία εκλογής του, προκαλώντας σάλο στην πανεπιστημιακή κοινότητα.
- διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ της Βάνας Φωτοπούλου και της Αντωνίας Ξυνού εδώ