ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Ο Δήμος Αγρινίου ενοικίασε το Μουσικό Σχολείο σε ιδιωτική σχολή χορού!

Πληροφορούμαστε ότι η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Αγρινίου  με την επιμέλεια της εκπαιδευτικού και αρμόδιας Αντιδημάρχου αποφάσισε να ενοικίαση την αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού σχολείου σε ιδιωτική σχολή χορού.
Ενώ για την καταγγελία του Συλλόγου Γονέων του Μουσικού σχολείου Αγρινίου που χάνονται 900 διδακτικές ώρες το μήνα μαθημάτων μιας και δεν υπάρχουν καθηγητές για τα μουσικά μαθήματα, που έχουν και το μεγαλύτερο βάρος στο σχολειό αυτό τα οποία δεν γίνονται, από την αρχή της χρονιάς, δεν ενδιαφέρθηκε η πολυσχιδής Αντιδήμαρχος!
Αντί να λυθούν τα σοβαρά και ουσιαστικά θέματα εκπαίδευσης του Μουσικού  σχολείου, όπως και..
οι ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά, όπως καταγγέλλουν οι συνάδελφοί μας, την μη ύπαρξη ουσιαστικά θέρμανσης σε όλο το ωράριο λειτουργίας του σχολείου, καθώς και η κατάργηση του φαγητού, όπου έπεται η μεταφορά των μαθητών η δημοτική αρχή προκαλεί, προς χάριν μάλιστα της εξυπηρέτησης των ψηφοφόρων της και με το πρόσχημα της εξοικονόμησης κάποιων πόρων, παραχωρεί σκανδαλωδώς, τις εγκαταστάσεις του δημόσιου σχολείου (παράνομα) σε ιδιωτική «σχολή» χορού και μάλιστα αντί πινακίου φακής.
      Με τον τρόπο αυτό η δημοτική αρχή προσπαθεί να υλοποιήσει όσο πιστά γίνεται τις μνημονιακές πολιτικές των κομμάτων της συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), όπου και με την απόφασή της αυτή βάζει πλάτη στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης (από το παράθυρο) και την παράδοση της δημόσιας περιουσίας στον αδηφάγο ανταγωνισμό των εμπόρων των δεξιοτήτων και της πληρωμένης από τους γονείς φθηνής και ευέλικτης κατάρτισης.
Από την πλευρά της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας δεν έχουμε δει κάποια αντίδραση ακόμα (γιατί;), ούτε από την διεύθυνση του σχολείου αλλά ούτε και από τη ΔΔΕ Αιτωλ/νίας.
Η Ριζοσπαστική Αντιμνημονιακή Συσπειρωση (ΡΑΣ) ως συνδικαλιστική παράταξη στο χώρο των καθηγητών της Δ.Ε. ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ την απαράδεκτη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Αγρινίου.
Ζητάμε από τον εκπρόσωπο της Β΄ΕΛΜΕ σε αυτή (αν συμμετείχε) να ενημερωθούμε πως πάρθηκε αυτή η απόφαση και ακόμα τι ενέργειες έχει κάνει το νέο Δ.Σ της ΕΛΜΕ, προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί η πρόκληση αυτή της ΔΕΠ Αγρινίου για μια ακόμη φορά.
 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τον δήμο Αγρινίου να ακυρώσει την παράνομη και καταχρηστική απόφαση της ΔΕΠ-για παραχώρηση δημόσιου διδακτηρίου σε ιδιώτη.Ζητάμε από τον Γραμματέα της Διευρυμένης Περιφερειακής Διοίκησης να επιληφθεί του θέματος, όπως και κάθε αρμόδιο θεσμικό όργανο της πολιτείας.    Καλούμε την ΟΛΜΕ να αναδείξει και καταγγείλει κεντρικά το όλο θέμα.

Αγρίνιο Δεκέμβριος 2013
Ριζοσπαστική Αντιμνημονιακή Συσπειρωση (ΡΑΣ)