ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Η «Καθημερινή» στα 50 καλύτερα infographics της χρονιάς

Το διεθνούς φήμης σαιτ visualoop που παρουσιάζει γραφήματα από όλο τον κόσμο και δραστηριοποιείται σε αφιερώματα σχεδιαστών infographics, στην φετινή ανασκόπηση για το 2013 στα πενήντα καλύτερα infographics της χρονιάς, έχει και αυτό του Πάνου Κωνσταντόπουλου από την εφημερίδα Καθημερινή.
Το γράφημα απεικονίζει τον χάρτη γύρω από την Συρία και την παράταξη των  στρατιωτικών δυνάμεων από κάθε χώρα που επρόκειτο να επιτεθούν. Διακρίνεται για την λιτότητα στην σχεδίαση και την άμεση πληροφορία, σε ενα στατικό γράφημα χάρτη με ενα χρώμα και την δυναμική στα χρώματα των σημαιών των κρατών ακολουθώντας την απλή σχεδιαστική γραμμή των γραφημάτων της Καθημερινής. Είναι σημαντικό..  που ο Ελληνικός Τύπος συνεχίζει να έχει διεθνή παρουσία καταδεικνύοντας την υψηλή σχεδίαση στον τομέα αυτό. Να θυμίσουμε πως η Καθημερινή τα τελευταία χρόνια έχει διακριθεί σε σειρά διαγωνισμών για τα infographics της.
- δείτε τα καταπληκτικά γραφήματα -μαζί με αυτό του Π. Κωνσταντόπουλου- ΕΔΩ