ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

16 απολύσεις στις εφημερίδες του Φιλιππάκη

Πογκρόμ στοχευμένων απολύσεων επιφύλαξε για χριστουγεννιάτικο μποναμά η εργοδοσία του ομίλου “Δημοκρατικός Τύπος” στον οποίο -μεταξύ άλλων- ανήκουν οι εφημερίδες Δημοκρατία και Espresso. Μέσα σε μόλις πέντε ημέρες και με το Σαββατοκύριακο να μεσολαβεί, ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης προχώρησε σε έξι απολύσεις (δημοσιογράφων και τεχνικών).
Οι έξι αυτές απολύσεις έρχονται να προστεθούν στις τουλάχιστον 10 ακόμα που έχουν γίνει τον τελευταίο μήνα. Έμπειροι ρεπόρτερ και τεχνικοί είδαν την πόρτα της εξόδου με μοναδικό κριτήριο την αντίθεσή τους στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας ή τις ιδεολογικές διαφορές με την “γραμμή”, που προωθούν τα μεγαλοστελέχη, όπως ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Φαήλος Κρανιδιώτης. Είναι ενδεικτικό πως όσοι από τους απολυμένους ζήτησαν να μάθουν τον λόγο της λήξης της συνεργασίας τους με τις δυο εφημερίδες,..  δεν έλαβαν την παραμικρή απάντηση, έστω και αν αυτή ήταν προσχηματική.
Σε αυτό το κλίμα τρομοκρατίας που έχει δημιουργηθεί στον 3ο και 4ο όροφο του κτιρίου της οδού Ερατοσθένους, έρχεται να προστεθεί και η καθυστέρηση στη καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που φτάνει πλέον τους δύο μήνες, καθώς έχουν λάβει μέχρι και την εξόφληση του Οκτωβρίου!
Επιπλέον οι εργαζόμενοι καλούνται πολλές φορές να εργάζονται και για τις δυο εφημερίδες. Δεν είναι λίγες οι φορές που συντάκτες της “Δημοκρατίας” καλούνται να γράψουν κείμενα για την “Espresso” και το αντίστροφο. Το ίδιο συμβαίνει και στους τεχνικούς αλλά και στους υπόλοιπους τομείς.
- διαβάστε περισσότερα στο katalipsiesiea.blogspot