ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

To «αλφαβητάρι» του graphic design

Νέο βιβλιο για το graphic design από τον Πάνο Κωνσταντόπουλο της εφημερίδας Καθημερινή. Πρόκειται για ένα «αλφαβητάρι» με βασικές αρχές γραφιστικής για σπουδαστές, αλλά και επαγγελματίες γραφίστες με θεματικές για τη σύνθεση, το χρώμα, την τυπογραφία, τη δημιουργία μακέτας, τη συσκευασία, τον σχεδιασμό βιβλίου, τα σύμβολα, αλλά και πολλά ιστορικά στοιχεία και αναφορές  σε Έλληνες σχεδιαστές. Συμμετέχουν με παραδείγματα τα δημιουργικά γραφεία Beetroot, Cannibal, Designers United,  Εspresso Studio,  K2 design, Κ&Κ, Mousegraphics, Red Design consultants.
Από τους κλασικούς Άτλαντες, τις μικρές κομψές εκδόσεις, τον σχεδιασμό λογοτεχνικών περιοδικών και τουριστικών οδηγών, ο Πάνος Κωνσταντόπουλος περνάει με χαρακτηριστικό στυλ, γόνιμο δυναμισμό και άριστη αισθητική στα γραφήματα εφημερίδων, τα sites, τα blogs, τα..
ηλεκτρονικά περιοδικά. Σήμερα, μάς προσφέρει κάτι τόσο απλό στη σύλληψη, αλλά και τόσο απαραίτητο για ενημέρωση και γνώση: είναι το αποτέλεσμα αυτού του εγχειρήματος.

Το βιβλίο αυτό είναι μια ακόμη απόδειξη καλού και άρτιου graphic design και σίγουρα ο Πάνος Κωνσταντόπουλος τιμά και πάλι το σύγχρονο ελληνικό ντιζάιν και τη νέα, δυναμική γενιά των Ελλήνων σχεδιαστών. (ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ www.themonitor.gr)