ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Τρόμος στo Παρίσι - Ένοπλος άνοιξε πυρ στα γραφεία της Libération

Σοκ στη Γαλλία μετά την επίθεση ένοπλου στα γραφεία της Libération στο Παρίσι και μόλις τρεις ημέρες έπειτα από την επίθεση στο δίκτυο BFM-TV.
Υπό αυστηρή αστυνομική προστασία βρίσκονται τα γραφεία όλων των εφημερίδων και των άλλων ΜΜΕ του Παρισιού, (Monde, Figaro, Les Echos κ.α) καθώς υπάρχουν φόβοι και για νέα επίθεση.
Στη Libération το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί στις 10:15 (τοπική ώρα) όταν ένας άντρας οπλισμένος με μια επαναληπτική καραμπίνα εισέβαλε στη reception της γαλλικής εφημερίδας και άνοιξε πυρ, τραυματίζοντας σοβαρά έναν 27χρονο φωτογράφο - εξωτερικό συνεργάτη του εντύπου. Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας μόλις άκουσαν τους πυροβολισμούς κατέφυγαν πανικόβλητοι..
στην ταράτσα του κτηρίου, ενώ ο δράστης κατάφερε να διαφύγει.
«Μπήκε μέσα, πυροβόλησε δύο φορές και έφυγε», δήλωσε προς το τηλεοπτικό δίκτυο BFM-TV και ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Φαμπρίς Ρουσλό.
Μέχρι αυτή την ώρα το κίνητρο της επίθεσης παραμένει άγνωστο, αν και η αστυνομία συνδέει το περιστατικό με την επίθεση που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στο BFM-TV στο Παρίσι όπου ένας ένοπλος είχε εισβάλει στο χώρο υποδοχής του δικτύου και είχε απειλήσει δημοσιογράφους πριν διαφύγει.