ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Θύελλα για τη σύλληψη του δημοσιογράφου Στρατή Μπαλάσκα

Στο αυτόφωρο μετά από μήνυση χρυσαυγίτη γυμνασιάρχη - Αναβλήθηκε η δίκη
 

Θύελλα αντιδράσεων στη Λέσβο  κι όχι μόνο για τη σύλληψη του Στρατή Μπαλάσκα έπειτα από μήνυση του χρυσαυγίτη διευθυντή του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης, Βασίλη Μακρυπούλια. Ο δημοσιογράφος της «Ελευθεροτυπίας» και αρχισυντάκτης της τοπικής εφημερίδας της Λέσβου «Εμπρός», οδηγήθηκε στο δικαστήριο με τη διαδικασία του Αυτόφωρου για δημοσίευμά του όπου χαρακτηρίζει “νεοναζί” τον γυμνασιάρχη, ο οποίος είναι μέλος της Χρυσής Αυγής. Τελικά η δίκη αναβλήθηκε για την ερχόμενη Τετάρτη 27 Νοεμβρίου μετά από αίτημα της πολιτικής αγωγής.
Η μήνυση προκλήθηκε από αποκαλυπτικό δημοσίευμα σύμφωνα στο οποίο ασκείτο κριτική σε.. 
γνωστό από το παρελθόν για τις πολιτικές του απόψεις εκπαιδευτικό ο οποίος είχε αναρτήσει στον  προσωπικό του ιστοχώρο άρθρο με τίτλο «Το απόλυτο ψεύδος είναι ένα: Αυτό του Πολυτεχνείου του 1973».
Ο γυμνασιάρχης στο παρελθόν είχε επίσης απασχολήσει την κοινή γνώμη με αναρτήσεις του στον προσωπικό του ιστοχώρο στις οποίες καλούσε τον κόσμο να ψηφίσει τη "Χρυσή Αυγή", δημοσιοποιούσε άρθρα των Γκέμπελς και του Ρούντολφ Ες και δήλωνε περήφανος για το ότι είναι εθνικοσοσιαλιστής
Το σωματείο εργαζομένων ΜΜΕ Λέσβου (ΣΕΜΜΕΛ) καταγγέλλει τη σύλληψη του Στρατή Μπαλάσκα, κάνοντας λόγο για απόπειρα εκφοβισμού και σημειώνει ότι ο συγκεκριμένος διευθυντής Γυμνασίου είναι γνωστός στην κοινωνίας της Μυτιλήνης για τις εθνικοσοσιαλιστικές του πεποιθήσεις.