ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Την έδιωξαν από το Κολλέγιο γιατί έπιασε το γιο του Σαμαρά να αντιγράφει!

To KΥΣΔΕ αποφασίζει για το νόμιμο ή όχι της απόλυσης
 
Κάτω από ισχυρότατες πολιτικές πιέσεις το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ), θα κρίνει αύριο Πέμπτη (28/11) τη νομιμότητα ή όχι της απόλυσης εκπαιδευτικού του Κολλεγίου Αθηνών που έπιασε τον γιο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να αντιγράφει. Το θέμα είχε δει το φως της δημοσιότητας μέσω αναλυτικότατου ρεπορτάζ της εφημερίδας «Χωνί» (δείτε εδώ) και είχε φέρει σε δύσκολη θέση πολλούς....
Οπως αναφέρει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) η συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ, για το συγκεκριμένο θέμα, είναι μία από τις πλέον σημαντικές διαδικασίες σε συμβολικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο στη σύγχρονη ιστορία της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ) σύμφωνα με όσα..
ορίζει το Σύνταγμα, η εκπαιδευτική νομοθεσία και η γνωμοδότηση 4/2012 του ΝΣΚ, θα κρίνει εάν είναι νόμιμη ή όχι η εκ μέρους του Κολλεγίου Αθηνών (επικεφαλής του οποίου είναι ο αδελφός του πρωθυπουργού Αλέξανδρος Σαμαράς) καταγγελία σύμβασης της εκπαιδευτικού Μπουλούτα Ευφροσύνης, ΠΕ 04, η οποία τρεις μήνες πριν από την καταγγελία είχε συλλάβει σε ενδοσχολικές εξετάσεις τον υιό του πρωθυπουργού να αντιγράφει.
 Στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν υποκρύπτεται απλώς το μένος του εργοδότη, ο οποίος εκδικητικά απολύει έναν εργαζόμενο, επειδή τόλμησε να «θίξει» μέλος της οικογένειάς του. Κρύβεται η απόπειρα του Κολλεγίου Αθηνών και μιας ομάδας σχολαρχών να αποσυρθεί η κρατική εποπτεία από την ιδιωτική εκπαίδευση και να διαλυθεί κάθε ίχνος αξιοκρατίας και εργασιακών δικαιωμάτων στα ιδιωτικά σχολεία.
Ενδεικτική της πίεσης η επί ένα ολόκληρο έτος πρωτοφανής άρνηση του ΚΥΣΔΕ να ασκήσει τον εποπτικό του ρόλο και να ελέγξει τη νομιμότητα και την καταχρηστικότητα της καταγγελίας όπως υποχρεούται από το νόμο, όταν ο υπό απόλυση εκπαιδευτικός το ζητήσει .
Τελικά το Συμβούλιο, μετά από πιέσεις της ΟΙΕΛΕ και δικαστική απόφαση, αναγκάζεται να εξετάσει την Πέμπτη το θέμα.