ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

O Πάγκαλος ζητάει από νεαρό μπλόγκερ 2 εκατ. ευρώ!

Επειδή θεωρεί ότι «εθίγη η τιμή και υπόληψη» της κυρίας Παγκάλου...

Εκδικάζονται σήμερα στα δικαστήρια της Ευελπίδων οι δύο αγωγές του πρώην αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου και της συζύγου του, δημοτικής συμβούλου στον Δήμο Σαρωνικού Χριστίνας Χριστοφάκη, εις βάρος του 28άχρονου Βαγγέλη Μυτιληναίου, για δημοσίευμα στο προσωπικό του ιστολόγιο πριν από 3 χρόνια. Διεκδικούν συνολικά δύο εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση από τον μερικώς απασχολούμενο ιδιωτικό υπάλληλο για «ηθική βλάβη», θεωρώντας ότι η δημοσίευση «θίγει την τιμή και την υπόληψή τους». Οι επίμαχες φράσεις που αναρτήθηκαν στο μπλογκ «ecclesiademo.blogspot.gr» την προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών του 2010 αναφέρονται στην κ. Χριστοφάκη ως «η Γυναίκα του Πάγκαλου που θέλει να γίνει Δημαρχίνα μας», αλλά και στο ζήτημα της σκανδαλώδους παραχώρησης παραλιών σε ιδιώτες, επί των ημερών του Ακη Τσοχατζόπουλου στο υπ. Ανάπτυξης.
Ο 25άχρονος τότε μπλόγκερ ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του τωρινού..
δημάρχου Πέτρου Φιλίππου και εξέφραζε στο άρθρο του τον προβληματισμό για την υποψηφιότητα της κ. Χριστοφάκη και τα έργα του συζύγου της, έως τότε βουλευτή της περιφέρειας Αττικής.

Το άρθρο, αν και περιέχει σκληρούς πολιτικούς χαρακτηρισμούς, δεν είναι υβριστικό, ενώ συγκρινόμενο με τις κατά καιρούς δηλώσεις του ίδιου του κ. Πάγκαλου κατά πολιτικών και κομμάτων της αντιπολίτευσης είναι μνημείο ευγένειας και πολιτικής ορθότητας. «Θεωρώ ότι η αγωγή του κ. Πάγκαλου και της κ. Χριστοφάκη εναντίον μου είναι απλώς μια επίδειξη ισχύος», λέει στην «Εφ.Συν.» ο Βαγγέλης Μυτιληναίος, σε αναμονή της δίκης

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κ. Χριστοφάκη θεωρεί ότι προσβάλλεται από τον χαρακτηρισμό της ως «συζύγου του Πάγκαλου». Υπενθυμίζουμε την αγωγή της προς την κάτοικο Σαρωνίδας Ελευθερία Ψυχογιού, επειδή την είχε αποκαλέσει «Κυρία Παγκάλου» σε τηλεοπτική εκπομπή. Η κ. Χριστοφάκη διεκδικούσε από την εργαζόμενη μητέρα αποζημίωση 300.000 ευρώ και να της επιβληθούν 12 μήνες φυλάκιση, όμως τελικά απέσυρε την αγωγή.

Αναρωτιόμαστε για τους δεκάδες προσβλητικούς χαρακτηρισμούς που εκτοξεύει ο κ. Πάγκαλος, όπως ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τρομοκρατική οργάνωση» ή ότι ο συνταγματολόγος Γ. Κατρούγκαλος «είναι αρχηγός των τραμπούκων», πόσες αγωγές πρέπει να γίνουν; Αν υπήρχε «Παγκαλόμετρο», που να καταγράφει τις αμετροεπείς δηλώσεις του εμπνευστή τού «μαζί τα φάγαμε», το κοντέρ θα είχε προ πολλού τερματίσει.
Αφροδίτη Τζιαντζή / Εφημερίδα των Συντακτών