ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Βιλαέτια με διευθυντάδες και μπόλικη καμαρίλα στο «Κόκκινο»

Ο Αρβανίτης μας έχει κουράσει με την αυτοαναφορικότητά του γα τη ΝΕΤ ενώ ο Βαξεβάνης διαφημίζει τα περιοδικά του και περιαυτολογεί ακατάπαυστα...

Ο Βαξεβάνης το μόνο που κάνει στο «Κόκκινο 105.5 FM» από την ημέρα που έχει πάει, είναι να διαφημίζει τα περιοδικά του και να περιαυτολογεί ακατάπαυστα! Αντίστοιχα όμως συμπεριφέρεται και ο επικεφαλής του ραδιοφώνου Κώστας Αρβανίτης, έχει κουραστεί το κοινό να ακούει καθημερινά για την εκπομπή του στη ΝΕΤ...
Τα παραπάνω αναφέρονται σε άρθρο, στο σάιτ RedNotebook, που υπογράφει η Μαρία Μπαλάφα με τίτλο «Σιγά ρε κύριος, μας έπνιξες από αηδία» και δείχνει το κλίμα που επικρατεί ανάμεσα σε πολλά  μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τους συγκεκριμένους δημοσιογράφους.
 Αφορμή για να γραφτεί το κομμάτι της Μαρίας Μπαλάφα ήταν το άθλιο ηχητικό με βιασμό που μεταδόθηκε στην εκπομπή του Κώστα Βαξεβάνη την περασμένη Παρασκευή και προκάλεσε..
αλγεινή εντύπωση στους ακροατές (έγραψαν εδώ οι zoornalistas). Κι όλα αυτά, όπως γράφαμε, όχι σε Μέσα τύπου zouglas Τριανταφυλλόπουλου, αλλά σε ένα ραδιόφωνο της Αριστεράς...
Το θέμα είναι πως σημαντική μερίδα της Κουμουνδούρου, όπως γράφει και το enimerosi24, διατυπώνει σοβαρές ενστάσεις για την «υιοθέτηση» του Κώστα Βαξεβάνη από τον ΣΥΡΙΖΑ και εκφράζει πολλές αμφιβολίες σχετικά με το βεληνεκές των δυνατοτήτων του Κώστα Αρβανίτη ως επικεφαλής του ραδιοφώνου του ΣΥΡΙΖΑ.  
Ακολουθεί ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το άρθρο της Μαρίας Μπαλάφα:

«Όταν δύο χρόνια μετά ξαναπαίζει στο άσχετο, και μάλιστα σε άλλο μέσο, ένα παλιό ηχητικό ντοκουμέντο, τι στ΄ αλήθεια προσφέρει στην ενημέρωση, πέρα από την ικανοποίηση της αυτοαναφορικότητας του δημοσιογράφου;  …Την Παρασκευή, ο Βαξεβάνης, στην ώρα του,  διαφήμιζε για μια ακόμη φορά το περιοδικό του και περιαυτολογούσε ακατάπαυστα (συστηματικά, εκτός από το Βαξεβάνη το ίδιο κάνει και ο Αρβανίτης: έχουμε κουραστεί ν΄ ακούμε για την εκπομπή του στη ΝΕΤ). Ακούω τον Βαξεβάνη να λέει «ζητήστε συγγνώμη στο Μάκη», κι επειδή έχω καλή και γρήγορη μνήμη, είμαι σίγουρη ότι θα την κάνει τη χοντράδα (σήμερα δεν θα ήθελα να είμαι με τίποτα στη θέση του Πιαντέ και όσα άκουσε απ΄ το τηλέφωνο του σταθμού)….  Ακούμε λοιπόν από τα ραδιόφωνά μας έναν άνθρωπο να σφαδάζει και να εκλιπαρεί. Έναν πρώην συνεργάτη του Μάκη Ψωμιάδη να βιάζεται. Όποιος δεν το ήξερε και δεν το είχε δει πριν από  δυο χρόνια, σίγουρα θα έπαθε σοκ».
Και η συντάκτρια του κειμένου καταλήγει:
«Δεν υπάρχει κανένας ενιαίος σχεδιασμός συνεννόησης μεταξύ των μέσων, που θα βοηθούσε στη μη διασπορά δυνάμεων και θα παρήγαγε και καλύτερο αποτέλεσμα. Αντίθετα, αυτός ο κατακερματισμός, μόνο βιλαέτια με διευθυντάδες φτιάχνει – και μπόλικη καμαρίλα.
Ένα ραδιόφωνο της πληθυντικής Αριστεράς έχει ανάγκη πάνω απ΄ όλα το διαφορετικό ήθος και ύφος: αυτό είναι το πλεονέκτημα της Αριστεράς. Αλλιώς, καλύτερα ν΄ακούμε τον αυθεντικό Τράγκα, και όχι τον ιμιτασιόν. Είμαστε προετοιμασμένοι – και τουλάχιστον δεν κινδυνεύουμε να κάνουμε άχρηστο το πουκάμισο με τον καφέ».
- διαβάστε σχετικά: Φθηνός εντυπωσιασμός