ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Οι «σκανδαλοθήρες» που τα έβαλαν με τον Β. Βαρδινογιάννη

Εξαιρετικό το νέο περιοδικό έρευνας που κυκλοφορεί ένθετο μαζί με την εφημερίδα «Το Χωνί». Την εβδομάδα που μας πέρασε το περιοδικό «Σκάνδαλο» στο πρώτο του τεύχος είχε την αποκάλυψη για το πως η χούντα έδωσε τη μισή Σιθωνία για ένα κομμάτι ψωμί στον Βαρδή Βαρδινογιάννη. Οι «σκανδαλοθήρες» Μάνος Κακλαμάνος και Γιώργος Χριστοφορίδης ασχολήθηκαν εμπεριστατωμένα με ένα θέμα και ειδικά ένα πρόσωπο που είναι ταμπού για το σύνολο-σχεδόν- των ελληνικών media.
Το «Σκάνδαλο» αποκάλυψε με στοιχεία ότι εδώ και 40 χρόνια το δημόσιο δεν έχει ακυρώσει τους τίτλους ιδιοκτησίας του Βαρδινογιάννη, που βγήκαν βάσει μιας σκανδαλώδους απόφασης της χούντας. Τόσο οι ελληνικές κυβερνήσεις όσο και η ελληνική δικαιοσύνη αρνούνται να ακουμπήσουν..
την υπόθεση.
Συγκεκριμένα τη δεκαετία του '60, η αγιορείτικη Μονή Ξενοφώντος διεκδικούσε έκταση - φιλέτο (53.000 στρέμματα) στη Σιθωνία Χαλκιδικής με χρυσόβουλα που ποτέ δεν εμφάνισε.
Δεν την πήρε. Μέχρι που ανέλαβε ο Βαρδινογιάννης. Υπέγραψαν προσύμφωνο: αν η Μονή κέρδιζε την έκταση θα την πουλούσε με 1.000 δρχ το στρέμμα!
Λίγες μέρες πριν παραιτηθεί, η χουντική κυβέρνηση Παπαδόπουλου έδωσε την έκταση στη Μονή και αυτή με τη σειρά της στον Βαρδινογιάννη!
Έξι μήνες μετά, η νέα κυβέρνηση ακύρωσε την απόφαση. Όμως η μεταβίβαση του "φιλέτου" στον Βαρδινογιάννη δεν ακυρώθηκε ποτέ...

Υ.Γ Οι «σκανδαλοθήρες» του Χωνιού υπόσχονται στα επόμενα τεύχη νέες αποκαλύψεις που θα κάνουν «μπαμ».