ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Βόμβα στην αυλή του Σαμαρά

Σε μείζον θέμα για τη Νέα Δημοκρατία και για τον Αντώνη Σαμαρά εξελίσσεται πλέον η συμπεριφορά του Φαήλου Κρανιδιώτη, ο οποίος σε σχόλιό του στο facebook, απαντώντας σε κριτική που δέχθηκε για τη στάση του απέναντι στη Χρυσή Αυγή, δήλωσε ότι δεν βρίζει «πατριώτες και εθνικιστές» και ότι φυλάει τις «σφαίρες» του για τον «αληθινό αντίπαλο». «Το σκυλολόι του ΣΥΡΙΖΑ, των αντιεξουσιαστών και τ' αρχ..α μου τα δυο, μου επιτίθενται με μίσος γιατί δεν βρίζω, γιατί απευθύνομαι στη βάση της Χ.Α., γιατί δηλώνω και είμαι εθνικιστής». Μέγαρο Μαξίμου και Ν.Δ., παρ' όλο που το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για πολιτικές συγνένειες του στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος με τη Χ.Α., απέφυγαν επιμελώς να απαντήσουν επισήμως.
Το μέγαρο Μαξίμου περιορίστηκε διά κύκλων να σημειώσει ότι: «Ο πρωθυπουργός εκφράζεται ο..
ίδιος ή μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου», αλλά απέφυγε να τοποθετηθεί ως προς το περιεχόμενο των δηλώσεων, με το επιχείρημα: «Δεν σχολιάζουμε όσα γράφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης». Κύκλοι του κόμματος της Ν.Δ. έλεγαν παράλληλα ότι: «Πρόκειται για μία προσωπική άποψη του κ. Κρανιδιώτη, που δημοσιεύθηκε στα social media και εκφράζει μόνο τον εαυτό του». Αξίζει να σημειωθεί πως ούτε το ΠΑΣΟΚ ένιωσε την ανάγκη να κάνει κάποιο σχόλιο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά «να πάρει θέση για τα μισαλλόδοξα κηρύγματα του εκλεκτού του συνεργάτη» και έκανε λόγο για ανάδειξη των πολιτικών συγγενειών του στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος με τη Χ.Α. Σχολίασε επίσης ότι «είναι κατανοητό γιατί ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του χάιδευαν το νεοναζιστικό μόρφωμα όλο το προηγούμενο διάστημα, κάνοντας τα στραβά μάτια μπροστά στην εγκληματική δράση της Χ.Α.».

Σημειωτέον ότι ο προερχόμενος από τη γνωστή ομάδα του Δικτύου 21 (για το οποίο ακόμη και στελέχη της Ν.Δ. διαμαρτύρονται -χωρίς να τολμούν όμως ποτέ να τοποθετηθούν δημοσίως- ότι έχει καταλάβει με τις ακραία δεξιές και εθνικιστικές του απόψεις το μέγαρο Μαξίμου) κ. Κρανιδιώτης είναι από το γαλάζιο συνέδριο του Ιουνίου εκλεγμένο πλέον μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., δηλαδή του ανώτατου κομματικού οργάνου μετά το συνέδριο και την Εκτελεστική Γραμματεία.

Ο κ. Κρανιδιώτης απαντώντας σε επιθέσεις που δέχθηκε από άλλους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τη στάση που κράτησε απέναντι στους συλληφθέντες βουλευτές της Χ.Α. σχολίασε ειδικότερα: «Εγώ δεν βρίζω πατριώτες, δεν βρίζω εθνικιστές. Φυλάω τις "σφαίρες" μου για τον αληθινό αντίπαλο». Ανέφερε ότι λόγω αρχών και της επαγγελματικής του ιδιότητας ως δικηγόρου σέβεται κάθε κατηγορούμενο και δεν επιτίθεται ούτε σε καταδικασθέντες.

«Το σκυλολόι του ΣΥΡΙΖΑ, των αντιεξουσιαστών και τ' αρχ..α μου τα δυο, μου επιτίθενται με μίσος γιατί δεν βρίζω, γιατί απευθύνομαι στη βάση της Χ.Α., γιατί δηλώνω και είμαι εθνικιστής», πρόσθεσε.

Δήλωσε επίσης ότι δεν συμφωνεί με τη Χ.Α. διότι δεν είναι φυλετιστής, σχολιάζοντας όμως ότι «η Αριστερά έχει πάρει φόρα για να επιβάλει όλη τη μηδενιστική της ατζέντα κι αυτό δεν το ανέχομαι».

Οι δηλώσεις αυτές, την ώρα που η ηγεσία της Χ.Α. έχει συλληφθεί με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, προκάλεσαν θόρυβο. Εντάσσονται όμως, όπως δείχνει και η αναφορά του ίδιου του κ. Κρανιδιώτη πως απευθύνεται στη βάση της Χ.Α., σε μια σαφή τακτική της κυβέρνησης, που την ίδια στιγμή προσπαθεί να «μαζέψει» τους φυλλορροούντες ψηφοφόρους της Χ.Α. πίσω στο «γαλάζιο μαντρί».
Βίκυ Σαμαρά / Ελευθεροτυπία