ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Στο 34% η ανεργία μέχρι το 2016!

Στοιχεία -σοκ για την απασχόληση παρουσιάζει έρευνα του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ που εκτιμά ότι το ποσοστό της ανεργίας έως το 2016 θα φτάσει στο 34%!
Στην ίδια έρευνα αναφέρεται, ότι από τον Οκτώβριο του 2008 έως σήμερα έχουν χαθεί περίπου 1.000.000 θέσεις απασχόλησης, ενώ το 27,4% που καταγράφηκε ως ποσοστό ανεργίας τον περασμένο Μάρτιο από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), είναι το υψηλότερο που έχει υπάρξει τα τελευταία 30χρόνια σε χώρα του δυτικού κόσμου.
Το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ υποστηρίζει ότι «η συνέχιση της ασκούμενης πολιτικής από την ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα θα εξακολουθήσει να έχει οδυνηρές συνέπειες στο ΑΕΠ και στην.. απασχόληση τα επόμενα χρόνια». Αντίθετα εκτιμά ότι, «η εφαρμογή ενός αναπτυξιακού σχεδίου, που το συγκρίνει με το "σχέδιο Μάρσαλ" που θα χρηματοδοτούνταν από οργανισμούς της ΕΕ, όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, θα μπορούσε να οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης».