ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Δημόσια γη 25 στρεμμάτων στον Ιορδάνη Χασαπόπουλο με 758 ευρώ το χρόνο

Σε «σκανδαλώδη παραχώρηση γης στον "πράσινο" μεγαλοδημοσιογράφο Ιορδάνη Χασαπόπουλο» αναφέρεται σε πρωτοσέλιδο της  η Newsbomb του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.
Η εφημερίδα χαρακτηρίζει την υπόθεση ως «μέγα σκάνδαλο» και κάνει λόγο για «νέο Βατοπέδι στην Ξάνθη» καθώς όπως γράφει στον Χασαπόπουλο παραχωρήθηκε φιλέτο δημόσιας γης 25 στρεμμάτων μόνο με 758 ευρώ το χρόνο!
Στην υπόθεση η εφημερίδα εμπλέκει τον επιστήθιο φίλο του Χασαπόπουλου και κυβερνητικό εκπρόσωπο των κυβερνήσεων Παπανδρέου, τον Γιώργο Πεταλωτή. Σχετικά με την.. υπόθεση γράφει:

 Η Ξάνθη είναι η  ιδιαίτερη πατρίδα του δημοσιογράφου του "Mega" και εκεί συνηθίζει να κάνει βόλτες με  τον Πεταλωτή. Κατά τις καλοκαιρινές διακοπές του, στις 25 Αυγούστου, ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος εμφανίστηκε στη Μαρώνεια με τον Πεταλωτή. Άρχισαν να μιλούν σε μια παρέα φίλων και παλιών μελών του ΠΑΣΟΚ για την ανάπτυξη της περιοχής, ακόμα και με εναλλακτικές μορφές όπως ο αγροτουρισμός. «Έρχεται η ανάπτυξη», όπως είπε κάποιος μετά τον άλλο που είχε αναφωνήσει ότι «λεφτά υπάρχουν».
Επειδή η Ξάνθη είναι μικρή πόλη και τίποτε δεν μένει κρυφό, κάποιοι έψαξαν και έβγαλαν... λαβράκι. Μερικές ημέρες πριν απ' αυτό το περιστατικό, στις 2 Αυγούστου, δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» η απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης  Φώτη Καραλίδη, η παραχώρηση έκτασης 25 στρεμμάτων στην Καλλιθέα Σταυρούπολης, στην εταιρεία με την επωνυμία «Ιορδάνης Χασαπόπουλος Μονοπρόσωπη ΕΠΕ» που την διαχειρίζεται ο γνωστός δημοσιογράφος.
Οι ντόπιοι λένε ότι αυτή η περιοχή αποτελεί ένα μικρό παράδεισο χάρη στην βλάστηση, τα ειδυλλιακά χαρακτηριστικά και με τον παραδοσιακό οικισμό της, ο οποίος σχεδόν έχει εγκαταλειφθεί αφού εκεί παραμένουν μόνο 20 μόνιμοι κάτοικοι. Στο δάσος που εναλλάσσεται με τους οπωρώνες, μέσα στα ρυάκια και στα ποταμάκια, ο συντάκτης που καλύπτει ΠΑΣΟΚ για το "Mega" εξασφάλισε να αναλάβει τη διαχείριση ενός «φιλέτου» συνολικού εμβαδού 24.736,62 τ.μ. για τα επόμενα 25 χρόνια.
Τίποτε όμως δεν θα ήταν μεμπτό εάν ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος δεν κατάφερνε να ωφεληθεί από τις «συμπτώσεις», όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Newsbomb. Η τιµή εκκίνησης του καταβλητέου τιµήµατος για την ετήσια ενοικίαση της εν λόγω περιοχής καθορίσθηκε από την Περιφέρεια στα 742 ευρώ.
Η εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης του γνωστού δημοσιογράφου κατέθεσε μεγαλύτερη προσφορά κατά 16 ευρώ. Έτσι, με 758 ευρώ το χρόνο ο Ι. Χασαπόπουλος εξασφάλισε 25 στρέμματα δημόσιας γης σε περιοχή ως το 2038 (με πρόβλεψη παραχώρησης για μια δεκαετία ακόμα), όπου μπορεί να φτιάξει πολύ "mega mou" αγροτοτουριστικές μονάδες για τη φιλοξενία VIP φραγκάτων, ένα βήμα από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και τα γειτονικά θέρετρα σκι ή τα εμπορικά κέντρα.
- διαβάστε περισσότερα εδώ