ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Καταγγελίες για τις εξετάσεις Σημαιοφόρων Λ.Σ. 2013

Λάβαμε και δημοσιεύουμε καταγγελία για τις εξετάσεις Σημαιοφόρων 2013 με αφορμή το θέμα με τον γιο του πρωθυπουργικού συμβούλου Τάκη Μπαλτάκου. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου (Παραπολιτικά) ο Μπαλτάκος κατάφερε να τοποθετήσει τον γιό του ως επιτυχόντα στον πίνακα επιτυχόντων του διαγωνισμού δόκιμων σημαιοφόρων του Λ.Σ. παρά τις αρνητικές βαθμολογήσεις του γραπτού του. Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της καταγγελίας:
 "Αξιότιμοι κύριοι
Εκτός από το θέμα Μπαλτάκου (σημειωτέον ότι η σχετική απόφαση ΑΣΕΠ 982/11-10-2011 λείπει από την Διαύγεια) θα πρέπει να εξετάσετε και τα σημεία και τέρατα που συνέβησαν στις εξετάσεις των σημαιοφόρων Λ.Σ 2013.
Αντιπαρερχόμενοι τις παρατυπίες που έγιναν στις αθλητικές και ιατρικές δοκιμασίες (υιός λιμενικού, υποψήφιος, τραυματίστηκε στο πρώτο αγώνισμα των 100 μέτρων  και δεν συμμετείχε σε κανένα..
άθλημα, παρ΄όλα αυτά συνέχισε και επέτυχε σε υψηλή θέση) η μεγάλη λαθροχειρία και απάτη έγινε με την βαθμολόγηση των γραπτών και συγκεκριμένα με το μάθημα της έκθεσης και αφορά τους 35 περίπου πρώτους επιλαχόντες και σχεδόν τους μισούς τελευταίους επιτυχόντες.
Εάν λάβουμε υπόψιν τα μόρια του τελευταίου επιτυχόντα ΑΕΙ (359)  οι διαφορές με τους επιλαχόντες είναι απειροελάχιστες.
 Η  ‘δουλειά’ έγινε ως εξής. Βάζουμε βαθμό στην έκθεση στον τελευταίο επιτυχόντα  άριστα 100 ή  παραπλήσια στο 100 στους «δικούς μας» και αντιστοίχως μειώνουμε την βαθμολογία στο ίδιο μάθημα σε εξευτελιστικά επίπεδα (όπου χρειάζεται) στους υπολοίπους καταδικασμένους να κοπούν αν και έχουν σημειώσει πολύ υψηλότερη συνολική βαθμολογία στα υπόλοιπα 4 μαθήματα και δεν υστερούν στην έκθεση μετά λόγου γνώσεως.
Όλα έγιναν προκειμένου κανείς να μην φτάνει το 359 που πήρε ο τελευταίος επιτυχών ΑΕΙ.
Παρατηρήστε πως αλλάζει η ροή της βαθμολογίας στο μάθημα της έκθεσης μεταξύ των τελευταίων  περίπου 40 επιτυχόντων  και των πρώτων περίπου 35 επιλαχόντων και πως εξομαλύνεται στους πρώτους επιτυχόντες και τελευταίους επιλαχόντες.
Με λίγα λόγια οι τελευταίοι επιτυχόντες είναι όλοι «συγγραφείς» ενώ οι πρώτοι επιλαχόντες άχρηστοι αν και έχουν συγκεντρώσει πολύ υψηλότερη συνολική βαθμολογία στα υπόλοιπα 4 μαθήματα και γνωρίζουν ότι η βαθμολογία τους στην έκθεση είναι πολύ υψηλότερη. Και πάμε παρακάτω.
Μετά τους 35-40 πρώτους επιλαχόντες (τους οποίους ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΩΣ ΤΟΥΣ ΕΚΟΨΑΝ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ), οι άξιοι βαθμολογητές  δεν εφείσθησαν ουδόλως σε πλουσιοπάροχη βαθμολογία στο συγκεκριμένο μάθημα. Συγκεκριμένα, μετά τους πρώτους 35-40 επιλαχόντες (τους οποίους προφανώς είχαν «προγράψει» για κόψιμο), η βαθμολογία στο μάθημα της έκθεσης αρχίζει –ως εκ θαύματος- να ανεβαίνει και πάλι. Γιατί άραγε; Γιατί απλούστατα οι μετά τους πρώτους 35 επιλαχόντες ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ, επειδή είχαν σημειώσει πολύ χαμηλή βαθμολογία στα υπόλοιπα 4 μαθήματα. Γιατί λοιπόν να εξακολουθήσουν την ίδια λαθροχειρία, τη στιγμή που ο βαθμός της έκθεσης δεν θα επηρρέαζε έτσι κι αλλοιώς το αποτέλεσμα (είχαν ήδη «κοπεί»).
 ΄Ετσι ακριβώς έγινε η «κομπίνα» με θύματα τους 35 περίπου πρώτους επιλαχόντες και ευνοημένους του τελευταίους μισούς από τους επιτυχόντες.
Σημειωτέον ότι τα υπόλοιπα τέσσερα μαθήματα είναι μαθήματα υψηλής εξειδίκευσης (διοικητικό & ποινικό δίκαιο, οικονομική θεωρία,κτλ) που προϋποθέτουν πρωτίστως ιδιαίτερες ικανότητες στην ανάπτυξη λόγου και κειμένου. Δεν είναι δυνατόν εξεταζόμενοι που έχουν επιτύχει ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία στα υπόλοιπα εξειδικευμένα και απαιτητικά μαθήματα να έχουν αποτύχει παταγωδώς στο μάθημα της έκθεσης (με ένα παιδαριώδες θέμα, στο οποίο θα ανταποκρίνονταν με άριστα ακόμη και απόφοιτοι δημοτικού).
Δεν είναι δυνατόν εξεταζόμενος να  καταγράφει υψηλή βαθμολογία στο μάθημα του Διοικητικού ή Ποινικού Δικαίου και της Οικονομικής Θεωρίας (τα οποία απαιτούν εξαιρετικό χειρισμό της γλώσσας κυρίως και δεν είναι μαθηματικά προβλήματα προς επίλυση όπου οι η επιτυχία των απαντήσεων εξαρτάται από το μαθηματικό αποτέλεσμα) να βαθμολογείται στο μάθημα της έκθεσης σχεδόν με τη βάση (50-60%). Ρωτήστε όποιον εκπαιδευτικό, ακαδημαϊκό, καθηγητή πανεπιστημίου ή οποιονδήποτε άλλον ειδικό για να σας το επιβεβαιώσει. Αυτά τα πράγματα, απλά δεν γίνονται, μάλλον γίνονται μόνο στις εξετάσεις του ΛΣ και από ό,τι πληροφορούμαι δεν είναι η πρώτη φορά (βιομηχανία λαθροχειρίας στη βαθμολογία των γραπτών, κυρίως στο μάθημα της έκθεσης.
Για ποια αξιοπιστία και αξιοκρατία μιλάμε όταν δημόσιοι διαγωνισμοί έχουν καταντήσει φέουδο μιάς δράκας ανθρώπων οι οποίοι τους χειρίζονται ανεξέλεκτα και  κατά το δοκούν με σκοπό το βόλεμα των δικών τους και μόνο παιδιών και αποκλεισμό των υπολοίπων. Μιλάμε  για απάτη και συμπεριφορές μαφίας.

Σ. Α.
Συγγενής επιλαχόντα υποψηφίου"