ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Αδιέξοδο στον ΔΟΛ - Συνέλευση τη Δευτέρα στη Μιχαλακοπούλου

Tετράωρη στάση εργασίας κηρύχθηκε τη Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα σε όλα τα Μέσα και σε όλους τους κλάδους εργαζομένων  του ΔΟΛ ( Νέα, Βήμα, Βήμα FM, in.gr, vima.gr, tanea.gr, Περιοδικά ). Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί συνέλευση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ομίλου (Μιχαλακοπούλου 80).
Η νέα βίαιη επίθεση κατά των δικαιωμάτων των εργαζόμενων από την εργοδοσία του ΔΟΛ με τις 48 απολύσεις και τη διακηρυγμένη πρόθεση για μείωση της τάξης του 30% αποδοχών ή/και θέσεων εργασίας, κατά παράβαση και των νόμων που απαιτούν προηγούμενη διαβούλευση με τους εργαζόμενους, παράθεση των οικονομικών δεδομένων της επιχείρησης και κατάθεση του «προγράμματος αναδιάρθρωσης», οδηγεί σε αδιέξοδο.
Οι Ενώσεις* καταγγέλλουν τα τεκταινόμενα στον ΔΟΛ επισημαίνοντας:..
 Η δημοσιογραφία δεν μπορεί να ασκηθεί με παρουσία των ΜΑΤ έξω από τον ΔΟΛ καθώς τετοιες ενέργειες επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο το κλίμα στους ήδη φοβισμένους εργαζόμενους.
Όσοι νομίζουν ότι η επιβίωση των επιχειρήσεων ενημέρωσης με τη μέθοδο των διαρκών περικοπών αποτελεί «λύση σωτηρίας», ευελπιστώντας ότι ο ίδιος θα «εξαιρεθεί», κοροϊδεύουν τον εαυτό τους και κυρίως τα θύματα της καταστροφής.
Κανένα μέσο ενημέρωσης δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς τους ανθρώπους που παράγουν την ενημέρωση με αξιοπρέπεια και με τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις της.
Η αλληλεγγύη, η συλλογικότητα και η υπεράσπιση της αξιοπρέπειάς μας και του δικαιώματος στην έντιμη ενημέρωση των πολιτών είναι η δύναμή μας και ταυτόχρονα αποτελούν και τους ουσιαστικούς όρους επιβίωσης των Μέσων ενημέρωσης.

*ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ