ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Τους πήρε όλους η μπάλα...

Mια δημοσκόπηση, ένας (θυμωμένος) Ψυχάρης και μια απάντηση

Λαβαμε και δημοσιεύουμε email του δημοσιογράφου Σεραφείμ Κοτρώτσου με την απάντησή του σχετικά με αναρτήσεις μας υπό τους τίτλους «Έξω φενών ο Ψυχάρης» και «Τελικά, γιατί θύμωσε ο Ψυχάρης;». Δημοσιεύουμε αυτούσια την επιστολή και ακολουθεί απάντηση (επί της ουσίας):
"Αγαπητοί,
Η απάντησή μου σχετικά με την ανάρτησή σας υπό τον τίτλο "Έξω φενών ο Ψυχάρης με Action24 και Σεραφείμ Κοτρώτσο" εστάλη στο e-mail που αναγράφεται στην κατηγορία ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ στο πάνω μέρος της αρχικής σελίδας του blog σας. Η αλήθεια είναι πως και άλλη μία φορά στο παρελθόν που.. σας απάντησα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, πάλι δεν δημοσιεύσατε την απάντησή μου. Προφανώς δεν την λάβατε, ως εκ τούτου ίσως πρέπει να δείτε μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα τεχνικής φύσεως.
Όπως και να χει, θα μπορούσατε να αναδημοσιεύσετε την απάντησή μου στο Enimerosi24.gr αφού, ουσιαστικά, αφορά τη δική σας ανάρτηση.
Επισημαίνω, πάντως, εν τάχει:
1. Δεν διενεργώ δημοσκοπήσεις, μόνο τις παρουσιάζω και τις σχολιάζω.
2. Η επιστολή στάλθηκε στην εταιρεία Pulse και διαβιβάστηκε στο κανάλι. Ανέλαβα -ως όφειλα για λόγους δεοντολογίας- να μεταφέρω την ευγενική αντίδραση του Ανδρέα Ψυχάρη, όπως και έκανα την επόμενη μέρα.
3. Τα ονόματα που συμπεριέλαβε η δημοσκόπηση αφορούν πιθανές υποψηφιότητες με βάση κατά καιρούς δημοσιογραφικά ρεπορτάζ (με εξαίρεση τον νυν δήμαρχο Γ. Καμίνη και τον Νικήτα Κακλαμάνη που έχουν δηλώσει πως θα είναι υποψήφιοι). Απ΄όσο γνωρίζω ουδείς άλλος διαμαρτυρήθηκε στην εταιρεία. Γνωρίζετε ότι τέτοιες πρακτικές είναι συνηθισμένες. Αλλιώς ουδεμία μέτρηση πρέπει να γίνεται μέχρι την επίσημη ανακήρυξη των υποψηφίων.
4. Είναι σεβαστό το δικαίωμα του κ. Ψυχάρη να μην επιθυμεί να συμπεριλαμβανεται το όνομά του και, εφεξής, καμια εταιρεία δεν πρέπει να τον συμπεριλαμβάνει σε πιθανές υποψηφιότητες.
5. Όλα τα παραπάνω είναι προς ενημέρωσή σας αλλά, ουσιαστικά, δεν με αφορούν. Η Pulse συνεργάζεται με το Action24, εγώ, απλώς, φιλοξένησα στην εκπομπή μου τον αναλυτή της εταιρείας Γ. Αράπογλου και παρουσιάσαμε την έρευνα.
6. Εκείνο που με αφορά είναι η δήθεν οργή του κ. Ψυχάρη για μένα. Είναι παντελώς ανακριβές. Επικοινώνησα μαζί του και το διέψευσε- σας προκαλώ να επικοινωνήσετε κι εσείς. Η δυσαρέσκειά του αναφέρεται σε όσα περιέγραψα παραπάνω, γι αυτό, άλλωστε, και απευθύνθηκε στην εταιρεία. Προσωπικά δεν έλαβα καμία επιστολή.
Σας ευχαριστώ"
Απάντηση (επί της ουσίας): Οι zoornalistas έγραψαν ακριβώς, όπως αναφέρεται στην επιστολή, ότι το μόνο που έκανε ο Σερ. Κοτρώτσος ήταν το ότι παρουσίασε και σχολίασε την δημοσκόπηση. Ομως εξ όσων γνωρίζουμε ο Ανδρέας Ψυχάρης ήταν καλώς ή κακώς (κακώς για εμάς) θυμωμένος με όλους όσοι ενεπλάκησαν στα της δημοσκόπησης.
Μπορεί ο Α. Ψυχάρης να μην έστειλε επιστολή στον Σερ. Κοτρώτσο (αφού δεν διενήργησε αυτός την δημοσκόπηση) και η αντίδρασή του σε δεύτερο χρόνο να ήταν πιο ψύχραιμη κι ευγενική, όμως το γεγονός είναι ότι στην αρχή τους «πήρε όλους η μπάλα»: το κανάλι, τους δημοσκόπους, τους αναλυτές και τους παρουσιαστές - σχολιαστές...

Και για να τελειώνουμε: Και φυσικά  ουδείς άλλος διαμαρτυρήθηκε (πλην του Α. Ψυχάρη) στην εταιρεία Pulse επειδή το όνομά του συμπεριελήφθη στη δημοσκόπηση με τις πιθανές υποψηφιότητες για το δήμο Αθηναίων. Ο Α. Ψυχάρης αντέδρασε θυμωμένα και η  αντίδραση του, είναι εν μέρει δικαιολογημένη. Θεωρούμε όμως ότι δεν θα ήταν η ίδια αν ο βουλευτής της ΝΔ, στη δημοσκόπηση με τους 11 υποψήφιους για το δήμο της Αθήνας, δεν ερχόταν 11ος και.. καταϊδρωμένος.
Και ήταν επόμενο και ανθρώπινο η αντίδρασή του να συμπεριλάβει (σε πρώτη φάση και εν βρασμώ... δημοσκόπησης) και τον Σεραφείμ Κοτρώτσο. Διότι ο συγκεκριμένος ήταν εκείνος που παρουσίασε και σχολίασε το γκάλοπ («φταίει ο γάιδαρος, χτυπάμε το σαμάρι»)...