ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ο υφυπουργός με το «εξυπηρετικό ύφος» μηνύει Φιλιππάκη και «δημοκρατία»

Mήνυση και αγωγή εναντίον της eφημερίδας «Δημοκρατία» και του εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη καταθέτει ο υφυπουργός Ανάπτυξης,  Νότης Μηταράκης. Κι αυτό γιατί η εφημερίδα  έγραψε ότι σε δεξίωση του επιχειρηματία Δ. Κοπελούζου κάποιες κυρίες πέρασαν τον υφυπουργό με το «εξυπηρετικό ύφος», για σερβιτόρο και μάλιστα λέει θύμωσαν επειδή όταν επανειλημένως του ζήτησαν κρασί και καναπεδάκια, αυτός εκώφευσε!
Ο Ν. Μηταράκης διαψεύδει το συμβάν και αναφέρει: «Η εφημερίδα, εδώ και μήνες, επιδίδεται σε μια συστηματικότατη προσπάθεια προσβολής της προσωπικότητάς μου, στηριζόμενη σε ψευδή και κατασκευασμένα γεγονότα. Η προβολή στην πρώτη σελίδα, καταδεικνύει το εύρος της προσπάθειας διαπόμπευσης μου».
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης αφήνει αιχμές κατά του εκδότη Γ. Φιλιππάκη σημειώνοντας:..
«Στις 18 Μαΐου 2013 επέδωσα εξώδικες προσκλήσεις διαμαρτυρίας προς τον κ. Ιωάννη Φιλιππάκη και την εφημερίδα «Δημοκρατία» όταν δεχόμουν αφόρητες πιέσεις, δια του τύπου, να υπογράψω επιχορήγηση πολλών εκατομμύριων ευρώ προς επιχείρηση, παρά την αρνητική εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου. Το λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη».
Ακολουθεί το κείμενο του επίμαχου δημοσιεύματος της «Δημοκρατίας» για τον σερβιτόρο Μηταράκη: 
"Πέρασαν τον Μηταράκη (σε δεξίωση) για σερβιτόρο
Κάποτε υπηρχε ο φόβος μήπως και γίνουμε σερβιτόροι των Ευρωπαίων. Τελικά, δεν γίναμε σερβιτόροι, αλλά επαίτες σε ομαδικά συσσίτια. Για σερβιτόρο όμως πέρασαν τον... υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη κάποιες κυρίες, καλεσμένες (όπως και ο περί ου ο λόγος) στη δεξίωση του γνωστού επιχειρηματία Δημήτρη Κοπελούζου για τη βάφτιση των εγγονών του.
Κάτι το ντύσιμο (σκούρο κοστούμι και γραβάτα), κάτι το λίγο «εξυπηρετικό» ύφος (λόγω της συνεχούς επαφής με υποψήφιους επενδυτές, οι οποίοι τελικά εξαφανίζονται), ο υφυπουργός δεν ήθελε πολύ να θεωρηθεί ένας από τους «κοστουμάτους» που σέρβιραν.
Κάποιοι από τους παρευρεθέντες στη δεξίωση λένε ότι ο υφυπουργός έγινε αποδέκτης παραγγελιών από τις κυρίες. «Φέρτε μας, παρακαλώ, λίγο λευκό κρασί και κάνα καναπεδάκι» ή κάτι τέτοιο φέρεται ότι είπαν οι κυρίες.
Ο υφυπουργός αιφνιδιάστηκε, αλλά, όπως λένε οι παρόντες, προσπάθησε να μη δώσει σημασία και έκανε να φύγει από την ακτίνα εμβέλειας των «μερακλωμένων» κυριών.
Μία όμως από αυτές, όπως ανεγράφη σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, θύμωσε πολύ με τον... ανυπάκουο σερβιτόρο και πήγε να του βάλει χέρι!
«Μα δεν ακούτε, κύριε; Τι σας ζητήσαμε; Τον ουρανό με τ' άστρα; Φέρτε μας επιτέλους το κρασί και τα καναπεδάκια!»
Κάποιοι από τους καλεσμένους αντελήφθησαν την παρεξήγηση και έσπευσαν να εξηγήσουν στην κυρία ότι ο κύριος προς τον οποίο απευθυνόταν δεν ήταν σερβιτόρος αλλά... υφυπουργός! Εκείνη όμως, όπως λένε εκ των καλεσμένων, δεν έδειξε να το πιστεύει! Στην επόμενη δεξίωση καλύτερα να πάει με το πουκαμισάκι ο υφυπουργός..."