ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Mελισσανίδης (μέσω Φαήλου) εναντίον Κουρτάκη και Παραπολιτικών

«Ο ακάλυπτος του λιμανιού» και τι λέει ο δικηγόρος του επιχειρηματία

Ολόκληρο Φάκελο υπό τον τίτλο «Μελισσανίδης – Ο ακάλυπτος του λιμανιού» έχει δημιουργήσει το σάιτ Παραπολιτικά του Γιάννη Κουρτάκη, με δημοσιεύματα που αφορούν την δραστηριότητα του επιχειρηματία, από τις όποιες εκκρεμότητές του με την Εφορία μέχρι ερωτήσεις στη Βουλή για ΟΠΑΠ, άρθρα στην Αυγή κλπ.
Από την πλευρά του ο επιχειρηματίας Δ. Μελισσανίδης  με επιστολή του πληρεξούσιου δικηγόρου του Φαήλου Κρανιδιώτη εκφράζει την διαμαρτυρία του κάνοντας λόγο για  «εκστρατεία» εναντίον του, καθώς «το περιεχόμενο αυτών των δημοσιευμάτων είναι ανακριβές και προσβλητικό της τιμής και της υπολήψεως του προσώπου του κ. Μελισσανίδη». Στο σάιτ των Παραπολιτικών δημοσιεύεται ολόκληρη η επιστολή και αναφέρονται τα..
εξής ως απάντηση:
"Την διαμαρτυρία του για διαδικασία «εκστρατείας» εναντίον του, εκφράζει ο επιχειρηματίας Δ. Μελισσανίδης , για τα δημοσιεύματα που τον αφορούν στην εφημερίδα και το site των «Παραπολιτικών», με επιστολή του πληρεξούσιου δικηγόρου του κ. Φαήλου Κρανιδιώτη. Μας ενημερώνουν μάλιστα ότι θα υπάρξει εκτενέστερη απάντηση επί του περιεχομένου των δημοσιευμάτων στη συνέχεια, ζητώντας μας επί του παρόντος να απέχουμε από κάθε αναφορά στο όνομα και τις δραστηριότητες του επιχειρηματία και του Ομίλου των εταιρειών του.
Σε πρώτη φάση σχολιάζοντας την επιστολή Κρανιδιώτη, οφείλουμε να αρνηθούμε την μομφή περί «εκστρατείας» δυσφήμησης του κ. Μελισσανίδη ή των εταιρειών του. Δεν είναι στις προθέσεις , ούτε στην νοοτροπία μας κάτι τέτοιο, όπως έχουμε αποδείξει όχι μόνον στην προκειμένη περίπτωση , αλλά στις 48 εκδόσεις της εφημερίδας και σε όλη την διάρκεια λειτουργίας του ομώνυμου site. Δημοσιεύουμε ολόκληρη την επιστολή του πληρεξούσιου κ. Κρανιδιώτη και αναμένουμε την εκτενέστερη επιστολή, που επίσης θα δημοσιεύσουμε αυτούσια. Η αλήθεια για μας προκύπτει από την παράθεση όλων των απόψεων και όλων των στοιχείων και αυτό είναι το μόνο που ενδιαφέρει την διεύθυνση και την σύνταξη τόσο της έντυπης όσο και της ηλεκτρονικής έκδοσης των «Παραπολιτικών». Υπό την έννοια αυτή ο κ. Μελισσανίδης και ο δικηγόρος του κ. Κρανιδιώτης δεν θα πρέπει να αναζητούν εμπάθεια ή «σκοτεινές διαδρομές» εδώ".

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του πληρεξούσιου Φ. Κρανιδιώτη, που έλαβαν στα Παραπολιτικά :
"Αθήνα, 21η Αυγούστου 2013
Προς κ. Γιάννη Κουρτάκη, εκδότη – διευθυντή της εβδομαδιαίας εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» και υπεύθυνο της ιστοσελίδας parapolitika.gr.
Κύριε Κουρτάκη,
Ως πληρεξούσιος Δικηγόρος του επιχειρηματία κ. Δημήτρη Μελισσανίδη και της εταιρείας Aegean Oil., σας διαβιβάζω την εντονότατη διαμαρτυρία των πελατών μου για την σειρά δημοσιευμάτων σε βάρος τους, που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες από την εφημερίδα σας και την διαδικτυακή σελίδα σας, σε μορφή «εκστρατείας».
Σας δηλούμε ότι το περιεχόμενο αυτών των δημοσιευμάτων είναι ανακριβές και προσβλητικό της τιμής και της υπολήψεως του προσώπου του κ. Μελισσανίδη αλλά και του νομικού προσώπου των εταιρειών του Ομίλου, στις οποίες αναφέρεστε.
Σας δηλούμε επίσης ότι θα ακολουθήσει εκτενέστερη απάντηση προς ημάς, για την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας στα όσα ανακριβώς δημοσιεύσατε.
Σας καλούμε δε να απέχετε από τούδε και στο εξής από οποιαδήποτε προσβλητική αναφορά στο πρόσωπο μας και να δημοσιεύσετε την παρούσα στην εφημερίδα και την ιστοσελίδα σας.
Με την ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος των εντολέων μου.
Ο πληρεξούσιος Δικηγόρος
Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης
"