ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Βολτίτσα με το νέο αφεντικό

Με μια λιτή ανακοίνωση τριών γραμμών, την Κυριακή το μεσημέρι,το υπουργείο Οικονομικών έπαυσε από τα καθήκοντά του τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Σ. Σταυρίδη μετά τα δημοσιεύματα  για τη μετάβασή του στη Κεφαλονιά με το ιδιωτικό αεροσκάφος του επιχειρηματία Δ. Μελισσανίδη, ενός εκ των αγοραστών του ΟΠΑΠ.
Η εφημερίδα Πρώτο Θέμα που ασχολήθηκε εκτενώς και δημοσιοποίησε το ταξίδι Σταυρίδη, αναφέρει σε σχόλιό της για την υπόθεση:
«Σε άλλη περίπτωση, και χωρίς κάποια ιδιαίτερη δυσκολία, θα αποτελούσε πρωτοσέλιδο θέμα για οποιαδήποτε εφημερίδα στον κόσμο η είδηση ότι ο υπεύθυνος για την εκποίηση δημόσιας περιουσίας, αφού πούλησε έναν από τους μεγαλύτερους κρατικούς οργανισμούς, πήγε στον τόπο..
διακοπών του με το ιδιωτικό αεροπλάνο και συνοδεία ενός εκ των αγοραστών!
Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι ο κ. Σταυρίδης, επιχειρηματίας -και καλός μάλιστα-, δεν διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο ως πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του ΟΠΑΠ στη διεθνή κοινοπραξία Emma Delta, διεθνών και ελληνικών συμφερόντων. Υπήρχε μία και μοναδική προσφορά, άλλωστε, η οποία ήταν ανάλογη των κυβερνητικών στόχων (περί τα 700 εκατ. ευρώ για το 33% του Οργανισμού) και, απλώς, αν δεν έδιναν τόσα όσα ζήταγε το Δημόσιο από την αρχή, δεν επρόκειτο να κατακυρωθεί στους ιδιώτες ακόμα και αν… χάριζαν στον κ. Σταυρίδη έναν στόλο από λίαρ τζετ.
Με άλλα λόγια, δεν πρόκειται για ένα τόσο προφανές σκάνδαλο, αλλά με βεβαιότητα για απίθανη και απύθμενη αφέλεια του προσώπου. Οσο διαφανής και να είσαι ως μάνατζερ και όσο ξεκάθαρη κι αν ήταν η διαδικασία, δεν πουλάς κρατική περιουσία τεράστιας αξίας και μετά πας βολτίτσα με το νέο αφεντικό, κύριε Σταυρίδη μου. Αντε, με το καλό να γυρίσετε από την Κεφαλονιά, κι αν δεν βρίσκετε πάλι εισιτήριο, έχει και έτερος Ελλην μέτοχος της κοινοπραξίας ιδιωτικό αεροσκάφος. Μπορείτε να επιστρέψετε με αυτό.»
-Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ για την αποπομπή του Σταυρίδη από τοΤΑΙΠΕΔ