ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Το κόλπο των τραπεζών για να βάζουν χέρι στην τσέπη μας για πάντα

Τη στιγμή που ο λαός δυστυχεί, πακτωλοί χρημάτων πηγαίνουν στις συστημικές τράπεζες για τη "διάσωση" τους. Κι αυτές δε σταματάνε να βρίσκουν κόλπα για να βάζουν το χέρι στις τσέπες μας (με τις ευλογίες κυβερνήσεων και αρχών, βεβαίως-βεβαίως).
    Τι κόλπο ανακάλυψαν αυτή τη φορά οι αθεόφοβοι; Προσφέροντας δήθεν υψηλότερο επιτόκιο, πουλούσαν σε αποταμιευτές και ασφαλιστικά Ταμεία ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης, χωρίς ημερομηνία λήξης! Εκρυβαν τον μυστηριώδη όρο «perpetual (=εις το διηνεκές)» σε τόμους από ψιλά γράμματα στα αγγλικά, για να μην καταλαβαίνει ο κόσμος την αλήθεια: ότι η τράπεζα δεν ήταν υποχρεωμένη να επαναγοράσει τα ομόλογα στην ίδια αξία, αλλά τα αγοράζει ΑΜΑ θέλει, ΟΠΟΤΕ θέλει και σε ΟΠΟΙΑ τιμή θέλει!
    Για να το καταλάβουμε καλύτερα: αγόραζε ο πελάτης ένα ομόλογο 100 ευρώ. Εύλογα, περίμενε..
ότι σε κάποια -συγκεκριμένη- χρονική στιγμή, η τράπεζα θα το αγόραζε πίσω για 100 ευρώ, ενώ στο μεταξύ θα του είχε δώσει και τους (αυξημένους) τόκους. Αμ δε!
    Η τράπεζα έβαζε το ομόλογο σε ένα ξένο χρηματιστήριο κι αυτό κατρακυλούσε συχνά ακόμη και στα 15 ευρώ. Μετά, ερχόταν και σου έλεγε «σου το αγοράζω πίσω για 45 ευρώ κι άμα θες»! Ετσι, κούρευε τον αποταμιευτή κατά 65%(!) και το παρουσίαζε σα να του έκανε και χάρη! Κι όσο για τους τόκους; Ούτε αυτούς του έδινε, βάζοντας τον άλλο... χαριτωμένο όρο «Μη Σωρευτικό Μέρισμα» για να μην υποχρεούται να αποδίδει τίποτα!
    Κι όλα αυτά δεν γίνονταν καν απευθείας από τις ελληνικές τράπεζες. Εχουν φροντίσει να βάλουν ως εκδότριες των συγκεκριμένων ομολόγων offshore εταιρείες τους, που εδρεύουν σε φορολογικούς παραδείσους, ώστε να μη μπορεί ο παραπλανηθείς αποταμιευτής να στραφεί νομικά εναντίον τους!
    Τη μεγάλη αυτή αποκάλυψη που έκανε Το ΧΩΝΙ της περασμένης Κυριακής, παρουσίασε ο εκδότης της εφημερίδας, Γιώργος Χριστοφορίδης, καλεσμένος στο απεργιακό πρόγραμμα της ΕΡΤ.
    Δείτε το βίντεο ΕΔΩ >>> http://www.toxwni.gr/xoni-apokleistika/item/4029-binteo-to-kolpo-ton-trapezon