ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

«Ελλάδα αύριο» μόνο το Σαββατοκύριακο

Αναστέλλει τελικά την έκδοση του ημερήσιου φύλλου η εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο». Ο επικεφαλής του εκδοτικού εγχειρήματος Σπύρος Τρίψας, πρώην διευθυντής στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ «υπερέβαλε εαυτόν» και έβγαλε πριν από 13 μήνες, ένα «έντιμο φύλλο» κεντροδεξιάς απόχρωσης.
Η προσπάθεια σκόνταψε (που αλλού) σε οικονομικά προβλήματα με αποτέλεσμα την αναστολή της ημερήσιας έκδοσης του φύλλου. Η «Ελλάδα αύριο», θα γίνει εβδομαδιαία και θα περιοριστεί στην έκδοση του Σαββατοκύριακου.
Ο εκδότης υποσχέθηκε ότι θα καταβάλει προσπάθειες για να επανακυκλοφορήσει το φύλλο σε..
ημερήσια βάση και το κυριότερο πως θα προσπαθήσει να βρει χρήματα για να εξοφλήσει τα δεδουλευμένα σε όλους τους εργαζόμενους.
Tην ίδια ώρα τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ απέστειλαν την ακόλουθη επιστολή - καταγγελία προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας:
«Σας καταγγέλλουμε ότι η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ Α.Ε.», η οποία εδρεύει στην Αθήνα, επί της Λεωφόρου Συγγρού αρ. 236, όπως εκπροσωπείται νόμιμα, και εκδίδει την ημερήσια εφημερίδα «Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ», οφείλει στους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς τύπου, που εργάζονται σε αυτήν, δεδουλευμένες αποδοχές. Ειδικότερα, οι οφειλές της καταγγελλόμενης εταιρείας κυμαίνονται από τρεις έως έξι μηνών αποδοχές.

Επειδή η συμπεριφορά της καταγγελλόμενης εταιρείας αντιβαίνει τις κατά νόμο και κατά τη σύμβαση υποχρεώσεις της, σας ζητούμε να προχωρήσετε στις νόμιμες ενέργειες».