ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

«Μην του κάνεις τη χάρη και τον αφήσεις ατιμώρητο»!..

Εγκύκλιος με οδηγίες-σοκ προς τους απαίδευτους «κυνηγούς κεφαλών» σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Απίστευτη εγκύκλιο των Οδικών Συγκοινωνιών με απαράδεκτες οδηγίες προς τους εθελοντές ελεγκτές για τιμωρία του κάθε παραβάτη, αποκάλυψε η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Η εγκύκλιος έχει άμεση σχέση με την συμπεριφορά και την αυστηρότητα που επέδειξε ο ελεγκτής του τρόλεϊ που οδήγησαν στον θάνατο τον 19χρονο Θανάση...
Η εγκύκλιος αποτελεί οδηγό διαχείρισης κρίσεων με σαφείς συμβουλές προς τους... εθελοντές ελεγκτές να τιμωρούν οπωσδήποτε και να επιβάλλουν το νόμο, να αποφεύγουν τους συναισθηματισμούς και να έχουν την ικανότητα να ψυχολογούν τους επιβάτες βασιζόμενοι στο...ένστικτό τους! Το εγχειρίδιο επιμόρφωσης περιλαμβάνεται στον ολιγοήμερο σεμιναριακό κύκλο ο οποίος δίνει στους ελεγκτές το χρίσμα για να μπαίνουν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να διενεργούν ελέγχους εισιτηρίων.
«Μην του κάνεις τη χάρη και τον αφήσεις ατιμώρητο για να σταματήσει να φωνάζει. Αυτό επιβραβεύει τη συμπεριφορά του και μαθαίνει σε αυτόν και σε άλλους ότι ο καβγάς είναι ο τρόπος για να πάρουν αυτό που θέλουν» συμβουλεύει το εγχειρίδιο τους κυνηγούς της λαθρεπιβίβασης που αποφασίζουν για βιοποριστικούς λόγους να δουλεύουν εκτός ωραρίου εργασίας στον έλεγχο των εισιτηρίων.
Πολλά ερωτήματα βέβαια δημιουργούνται για την ικανότητα απλών υπαλλήλων να εφαρμόσουν τους κανόνες που τους δίνονται σε ένα χαρτί και να υπερασπιστούν σύνθετα και αψυχολόγητα περιστατικά που μόνο η τεχνογνωσία ενός ειδικού θα μπορούσε να διαχειριστεί με επάρκεια.
«Πριν από λίγους μήνες ένας επιβάτης πήδηξε από το ανοιχτό παράθυρο ενός λεωφορείου στον δρόμο για να αποφύγει το πρόστιμο» αποκάλυψε στην εφημερίδα ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΣΥ κ. Γιάννης Οικονόμου. Ευτυχώς το ριψοκίνδυνο εγχείρημα δεν είχε άσχημο τέλος γι’ αυτό και δεν πήρε δημοσιότητα.