ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Πλήγμα σε ενημέρωση και νομιμότητα ο «μεταβατικός φορέας»

Στην πλήρη απαξίωση της ενημέρωσης ως δημόσιου αγαθού επιμένει η κυβέρνηση συσσωρεύοντας αυθαιρεσίες, παρανομίες και αστοχίες σε κάθε διαδικασία που αφορά τον λεγόμενο «μεταβατικό φορέα» τον οποίο επινόησε για να καλύψει την πραγματική επιλογή της: το «μαύρο» στις οθόνες.
Προκηρύσσει διαγωνισμούς με όρους τους οποίους στη συνέχεια αλλάζει, ανακοινώνει «επιτυχόντες» και την ίδια ώρα ζητεί από άλλους να υποβάλουν εκ νέου αιτήσεις, «προσλαμβάνει» εργαζόμενους από λίστα που δεν έχει ανακοινώσει, υιοθετεί τη μαύρη εργασία και στήνει προσχηματικά ενημερωτικά προγράμματα για να καλύψει την ανεξάρτητη..
φωνή των εργαζομένων της γνήσιας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, που συνεχίζουν να εκπέμπουν πρόγραμμα από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.
Κάθε ημέρα λειτουργίας αυτού του μορφώματος που η κυβέρνηση αποκαλεί Δημόσια Τηλεόραση αποτελεί πλήγμα στην ελεύθερη ενημέρωση και σε κάθε έννοια εργασιακής νομιμότητας.  
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ, σε συντονισμό με την ΠΟΕΣΥ, τις άλλες δημοσιογραφικές ενώσεις, αλλά και τους θεσμικούς φορείς πολλών κλάδων εργαζομένων που πλήττονται από την κυβερνητική αυθαιρεσία, θα φέρει στο κέντρο των ενεργειών και των κινητοποιήσεών της με αφορμή την 78η διοργάνωση της ΔΕΘ το θέμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ως κρίσιμο ζήτημα για τη λειτουργία της δημοκρατίας. Καλούμε το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να εντάξουν σε ανάλογη θέση στις επιδιώξεις τους την ανάγκη για αδέσμευτη και δημοκρατική δημόσια ραδιοτηλεόραση και να στηρίξουν με την παρουσία τους την προσπάθεια των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, που εξακολουθούν να αγωνίζονται μέσα από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ3 και τους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ.