ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

«Θα σου βάλω... μπαμπάκια στα ρουθούνια»!

- Νέες καταγγελίες για αγριάδες και απειλητικά μηνύματα από... φίλους του Δ. Μελισσανίδη
- To μήνυμα Κουρτάκη στον επιχειρηματία 

Και αναρωτιόμαστε: είναι δυνατόν να γραφεί κάτι εναντίον του Δημήτρη Μελισσανίδη και να μην έχουμε καταγγελίες για «προειδοποιήσεις και απειλητικά μηνύματα» από... φίλους του επιχειρηματία;
Το νέο κρούσμα (μετά το Unfollow)  του στιλ «θα σε περάσω πριονοκορδέλα», έχει να κάνει με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με απειλές του Δ. Μελισσανίδη κατά του προέδρου του ΟΠΑΠ Κ. Λουρόπουλου.
Στο θέμα πέρα από τους Financial Times, αναφέρθηκε με περαιτέρω αποκαλύψεις και στοιχεία η σαββατιάτικη εφημερίδα «Παραπολιτικά» του Γιάννη Κουρτάκη.
Μετά το δημοσίευμα των Παραπολιτκών, στο ομώνυμο σάιτ τώρα καταγγέλλονται τσαμπουκάδες, αγριάδες, περίεργα τηλεφωνήματα και τελεσίγραφα μέσω τρίτων για λογαριασμό του επιχειρηματία κ. Δημήτρη Μελισσανίδη. Μάλιστα στο σάιτ αναφέρεται πως «οι καλοθελητές που μεταφέρουν τα...
“μηνύματα” Μελισσανίδη προφανώς δεν έχουν διδαχθεί από τη δημοσιότητα που πήραν τα ανάλογα “εγχειρήματά τους και κατά άλλων ΜΜΕ, όπως το περιοδικό UNFOLLOW, συντάκτη του οποίου απείλησε ευθέως ένας επίσης… τρίτος, που συστήθηκε ως Δημήτρης Μελισσανίδης. Ανάλογες απειλές δέχθηκε και ο δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης του site, iefimerida.gr, Χρήστος Ράπτης».
Το parapolitika.gr επισημαίνει πως οι «καλοθελητές» θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι οι πράξεις τους λειτουργούν σωρευτικά και το μόνο που τελικά θα συμβεί είναι να πληρώσει το «μάρμαρο» το αφεντικό τους, ο Μελισσανίδης..
Τα Παραπολιτικά μάλιστα στέλνουν «μήνυμα στον κ. Μελισσανίδη και τους φίλους του»:
«Είναι προφανές ότι οι φίλοι του επιχειρηματία κ. Δημήτρη Μελισσανίδη, δεν ρώτησαν. Γιατί, αν ρώταγαν θα το απέφευγαν. Εδώ, στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», απειλές του τύπου «θα σε περάσω πριονοκορδέλα» ή «θα σου βάλω μπαμπάκια στα ρουθούνια» αρμόζουν σε «πειρατές» και επιπλέουν μόνο στα βρώμικα νερά των λιμανιών. Σε χώρες όπου δεν υπάρχουν νόμοι και κανόνες. Και από αυτές τις τελευταίες ξέρει καλά ο κ. Δημήτρης Μελισσανίδης.
Σε δημοκρατικές χώρες, όμως, όπως η Ελλάδα, εξακολουθεί να παραμένει διασφαλισμένο και συνταγματικά κατοχυρωμένο το δικαίωμα του δημοσιογράφου να γράφει ελεύθερα και να ασκεί κριτική με στοιχεία απέναντι σε κάθε είδους εξουσία, πολιτική ή επιχειρηματική. Τη δουλειά αυτή ευτυχώς και σήμερα την κάνουν δημοσιογράφοι και όχι μπράβοι, όπως θα ήθελαν ορισμένοι. Είναι σαφές ότι οι αποκαλύψεις των «Παραπολιτικών» για τις πρωτοφανείς απειλές Μελισσανίδη κατά του προέδρου του ΟΠΑΠ Κ. Λουρόπουλου δεν πέρασαν απαρατήρητες και κάποιοι θεώρησαν σκόπιμο να αντιδράσουν βιαίως. Τους ενημερώνουμε ότι για τις «προειδοποιήσεις» και τα απειλητικά μηνύματα μέσω τρίτων έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές, στις οποίες έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και είμαστε βέβαιοι ότι θα πράξουν το καθήκον τους. Η Ελλάδα είναι πεποίθησή μας ότι εξακολουθεί να είναι μια ευνομούμενη Πολιτεία.
Σε κάθε περίπτωση, θέλουμε να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας ότι η εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» και το site parapolitika.gr, θα συνεχίσουν σταθερά και αταλάντευτα την ενημέρωση, χωρίς να υποχωρεί σε πιέσεις και σκοπιμότητες. Κάθε θέμα, και κυρίως αυτά που ενοχλούν τους ισχυρούς, θα δημοσιεύεται χωρίς πάθος, αλλά κυρίως χωρίς φόβο».
Υ.Γ Βέβαια κάποιοι ανακάλυψαν όψιμα την «ιστορία» με τον Δ. Μελισσανίδη. Κι αυτό όταν εθίγησαν συμφέροντά τους που έχουν να κάνουν με τον ΟΠΑΠ και τις χορηγίες του...