ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Συμπαράσταση στον απεργό πείνας Κώστα Σακκά

Συγκέντρωση το βράδυ της Κυριακής στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ένδειξη συμπαράστασης στον απεργό πείνας Κώστα Σακκά, ζητώντας τον τερματισμό της παράνομης κράτησής του.
Ο Κώστας Σακκάς βρίσκεται σε απεργία πείνας από την 4η Ιουνίου, όταν συμπληρώθηκαν 30 μήνες κράτησης, ζητώντας την άμεση αποφυλάκισή του. Η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη. Έχει χάσει πολλά κιλά και κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή.
Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν νέες συγκεντρώσεις αλληλεγγύης, στις 12:00 στο Εφετείο και στις 19:30 στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Τη δεύτερη διοργανώνει η Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας (ΚΕΔΕ) η οποία συλλέγει υπογραφές.. για την άμεση αποφυλάκισή του. 
Ο Κώστας Σακκάς συνελήφθη και προφυλακίστηκε τον Δεκέμβριο του 2010 με την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Ο ίδιος έχει παραδεχτεί την ένταξή του στον αντεξουσιαστικό χώρο, δεν αποδέχεται όμως την κατηγορία του μέλους των «Πυρήνων». Το ανώτατο όριο της προφυλάκισής του (18 μήνες) για την υπόθεση αυτή συμπληρώθηκε χωρίς η δίκη του να έχει ξεκινήσει. Δύο μήνες πριν τη συμπλήρωση του 18μήνου, του ασκήθηκε νέα ποινική δίωξη για συναφή υπόθεση και τον Απρίλιο του 2012 προφυλακίστηκε εκ νέου.
Ο ανώτατος χρόνος της δεύτερης προφυλάκισής του, σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (12 μήνες) συμπληρώθηκε ενώ η πρώτη του δίκη δεν έχει ολοκληρωθεί και η δεύτερη (για την οποία κρατείται) μόλις ξεκίνησε.
Διαβάστε:
- Κ. Σακκάς: τρία χρόνια προφυλακισμένος χωρίς να δικαστεί
- Προφυλάκιση μέχρι θανάτου