ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Με τη στήριξη της Αστυνομίας η θρασύδειλη επίθεση των χρυσαυγιτών στο Συνεργείο!

Σε μια σοβαρή καταγγελία σχετικά  με την τρομοκρατική δράση της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής προβαίνει  η Τ.Ε. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Νοτίων προαστίων και αναφέρεται στην επίθεση στον "Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Συνεργείο" στις 10/7 όταν χρυσαυγίτες χτύπησαν ακόμη και παιδιά που έκαναν μάθημα.
Η καταγγελία έχει να κάνει με την συνεχιζόμενη προσπάθεια δημιουργίας κλίματος τρομοκράτησης του λαού και των εργαζομένων της περιοχής ενώ η ανακοίνωση κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι «η συμμορία των δολοφόνων είχε οργανώσει καλά την θρασύδειλη επίθεση της» και μάλιστα «είχε την απόλυτη στήριξη της αστυνομίας»!.. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«Την τελευταία περίοδο επιχειρείται συστηματικά η διάχυση της δηλητηριώδους προπαγάνδας και των δολοφονικών πρακτικών τους στις γειτονιές, τα σχολεία και τους χώρους εργασίας. Η Χρυσή Αυγή επιδιώκει να κατοχυρώσει την παρουσία της στην ευρύτερη περιοχή των νοτίων προαστίων, να..
χτυπήσει κάθε πολιτική και κοινωνική συλλογικότητα που αντιστέκεται με στόχο να πλήξει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων, να τρομοκρατήσει το λαό πολιτικά και ιδεολογικά και να ενισχύσει τις τάσεις αποστράτευσης και ιδιώτευσης.
Την Τετάρτη 10/7 ένα νέο «αναβαθμισμένο» χτύπημα της δολοφονικής συμμορίας ήρθε να προστεθεί στον ήδη μακρύ κατάλογο των εγκληματικών πρακτικών της, σε συνέχεια των ρατσιστικών επιθέσεων σε μετανάστες, της στοχοποίησης πολιτικών χώρων, των επιθέσεων σε στέκια και σε γραφεία οργανώσεων, καθώς τα φασιστοειδή μη μπορώντας να ανεχτούν τις συνεχείς απαντήσεις που δίνει ο λαός της περιοχής στις συνεχόμενες προκλήσεις τους οργάνωσαν μία ακόμα "φάλαγγα θανάτου" στην περιοχή.
Η συμμορία των δολοφόνων είχε οργανώσει καλά την θρασύδειλη επίθεση της και είχε την απόλυτη στήριξη της αστυνομίας. Με πενήντα περίπου μηχανές που είχαν συγκεντρωθεί από όλη την Αθήνα και με συνοδεία μοτοσυκλετιστών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. αφού πέρασαν από την οδό Αγ. Κωνσταντίνου μπροστά από το Α.Τ. Ηλιούπολης και διασχίζοντας απροκάλυπτα την Ηλιούπολη πραγματοποίησαν τρομοκρατική επίθεση στον "Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Συνεργείο" στην Ηλιούπολη, έσπασαν τη τζαμαρία της εισόδου, προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές, τραυμάτισαν με ρόπαλα όσους ήταν παρόντες – μεταξύ των οποίων και ανήλικους – και πέταξαν φυλλάδια της χρυσής αυγής, ενώ στη συνέχεια προκαλώντας και τρομοκρατώντας τους περίοικους διέσχισαν περιοχές της Αργυρούπολης και του Ελληνικού.
Καταγγέλουμε επίσης την προκλητική στάση της αστυνομίας που ενώ «συνόδευσε» τη φασιστική ορδή σε όλη τη διαδρομή της φρόντισε ταυτόχρονα να παρατηρεί «διακριτικά» επί μακρόν τις εγκληματικές της ενέργειες.
Για μία ακόμη φορά αποδεικνύονται τα προφανή. Ότι την εποχή των μνημονίων, την εποχή της εξαθλίωσης, της διάλυσης των κοινωνικών κατακτήσεων, του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, της ανεργίας και των απολύσεων, των ατελείωτων βάρβαρων μέτρων, την εποχή που η κυβέρνηση η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. έχουν εξαπολύσει πρωτοφανή επίθεση απέναντι στους εργαζόμενους και τον λαό, η επιβολή μίας πολιτικής που δεν έχει καμιά νομιμοποίηση απαιτεί την καταστολή, την ποινικοποίηση των αγώνων και των αγωνιστών, τις επιστρατεύσεις, τις απαγορεύσεις απεργιών, των αποφάσεων με πράξεις με «Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου», το «μαύρο» της ΕΡΤ, την κατάλυση του ασύλου, την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, την ιδεολογική τρομοκρατία απ' τα κυρίαρχα Μ.Μ.Ε....
Σε αυτό απαραίτητος και μόνιμος σύμμαχος είναι η ανεξέλεγκτη δράση της Χ.Α. που ως το μακρύ χέρι του συστήματος παίζει τον πιο βρώμικο ρόλο, συμβάλλοντας στην πιο άγρια βία και κρατική καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων σε χώρους δουλειάς, σε γειτονιές, σε σχολεία και σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση. Επιτίθεται στους αδύναμους, τους μετανάστες, την αριστερά, το συνδικαλισμό, την ίδια ώρα που κάνει την πλάτη στα αφεντικά, και προωθεί την εξαθλιωμένη εργασία του ανασφάλιστου μεροκάματου των 10 και 15 €. Το αντισυστημικό της πρόσωπο εξαντλείται στις επιθέσεις κατά των αδυνάτων και των φτωχών, την ίδια ώρα που σκύβει το κεφάλι στους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές. Πρωτοστατεί στην διαίρεση των εργαζομένων και του λαού προσφέροντας τις καλύτερες υπηρεσίες στις πολιτικές των μνημονίων και των εργοδοτών.
Πλέον είναι ξεκάθαρο, πως απαιτείται η αντιφασιστική και αντιρατσιστική πάλη να δυναμώσει να μαζικοποιηθεί και να εξαπλωθεί στις γειτονιές μας, όπως και η  ανάγκη της οργανωμένης και συστηματικής περιφρούρησης του λαϊκού και εργατικού κινήματος απέναντι σε κάθε πρόκληση και επίθεση κράτους, παρακράτους και φασιστικών συμμοριών, αποτελώντας παράλληλα κομμάτι ενός συνολικότερου αγώνα του λαού μας για την κατάργηση των μνημονίων, την έξοδο από Ε.Ε. – Ο.Ν.Ε. και τη διαγραφή του χρέους. Εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαία, μετανάστες όλοι όσοι πλήττονται από την πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ πρέπει να βρεθούν στην πρώτη γραμμή της αντιφασιστικής πάλης.
Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε πολιτικό και κοινωνικό φορέα της περιοχής, σε σωματεία εργαζομένων, τοπικές συλλογικότητες και πρωτοβουλίες, επιτροπές και συνελεύσεις κατοίκων:
•    να καταγγείλουν τα φαινόμενα ρατσιστικής, φασιστικής, παρακρατικής και κρατικής βίας και κυρίως έμπρακτα να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση τους
•    να ενισχύσουν την αντιφασιστική τους δράση αλλά και να πλαισιώσουν πρωτοβουλίες που ήδη έχουν παρθεί στις γειτονιές μας ώστε το αντιφασιστικό κίνημα να μαζικοποιηθεί, να πλατύνει αποτελώντας υπόθεση όλου του λαού, ώστε να συμβάλει στην νικηφόρα έκβαση της μάχης για την συνολική ρήξη και ανατροπή της κοινωνικής βαρβαρότητας ΕΕ – ΟΝΕ - ΔΝΤ
•    να συμβάλλουν την επόμενη περίοδο στο συντονισμό των δράσεων αλλά και στο αναγκαίο βάθεμα της πολιτικής και ιδεολογικής πάλης ενάντια στη φασιστική απειλή και τον εντεινόμενο κρατικό αυταρχισμό
Η φασιστική απειλή και ο κρατικός αυταρχισμός θα συντριβούν από το οργανωμένο, μαζικό λαϊκό και εργατικό κίνημα και θα είναι μέρα μεσημέρι!
Οι αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα!
    ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ
τοπική επιτροπή
νοτίων προαστίων