ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Αποφυλακίζεται ο Κώστας Σακκάς - Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του

Aποφυλακίζεται με όρους, μετά από απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, ο απεργός πείνας Κώστας Σακκάς έπειτα από δυόμισι χρόνια προφυλάκισης και 38 μέρες απεργίας πείνας... Στους όρους αποφυλάκισής του περλαμβάνονται απαγόρευση εξόδου από την Αττική, περιορισμός κατ’ οίκον και καταβολή 30.000 ως εγγύηση. Επίσης υποχρεώνεται σε συστηματική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. 
Ο απεργός πείνας, που κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς (ο ίδιος αρνείται την κατηγορία), διεκδικούσε την άμεση αποφυλάκισή του καθώς έχει συμπληρώσει 31 μήνες προφυλάκισης, πέρα από κάθε νόμιμο όριο. Μάλιστα, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε πρόσφατα..
να επεκτείνει χρονικά την προφυλάκιση κατά 6 μήνες.
Ο Σακκάς που αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, ξεκίνησε απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για την παράταση της κράτησής του. Η κατάσταση της υγείας του θεωρείται κρίσιμη καθώς έχει υποστεί απώλεια σωματικού βάρους που ξεπερνά τα 16 κιλά ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς που τον παρακουλουθούν υπάρχει ήδη σημαντική καταστολή των μυών του, εξασθένηση των οργάνων του και κινδυνεύει πλέον με ανεπάρκεια οργάνων, εγκεφαλοπάθεια, τύφλωση και εσωτερικές αιμορραγίες.