ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Το «μαύρο» στην ενημέρωση, η αξιοπιστία της ΕΣΗΕΑ και o «απεργιακός» Ριζοσπάστης

Με θλίψη διαπιστώσαμε το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013, ότι παρά την εξαγγελθείσα απεργία για όλα τα ΜΜΕ χωρίς εξαιρέσεις, σε ένδειξη συμπαράστασης για το αιφνιδιαστικό και απαράδεκτο κλείσιμο της ΕΡΤ, δέκα εφημερίδες κυκλοφόρησαν ήδη, αγνοώντας επιδεικτικά την ΕΣΗΕΑ. Ανάμεσά τους κυκλοφορεί και ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, προσθέτοντας στον τίτλο του την ένδειξη «Απεργιακός ». Από τη μια οι εργοδότες κι από την άλλη η στάση ορισμένων μελών του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, οδήγησαν στην απεργοσπασία. 
Οι «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι», μετά την ολοκλήρωση και της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας της Πέμπτης, όπου κορυφώθηκε το κύμα συμπαράστασης στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, υποστηρίξαμε την αναζήτηση λύσης, ώστε να μη μείνουν οι Έλληνες πολίτες χωρίς..
ενημέρωση. Στο Διασωματειακό Συμβούλιο της Πέμπτης,  διά του γενικού γραμματέα της ΠΟΕΣΥ Δημήτρη Κουμπιά, της γενικής γραμματέως Μαρίας Αντωνιάδου και του μέλους του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ Μάκη Διόγου, υποστηρίξαμε τη λύση των εναλλασσόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων, 24ωρη για τα Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα κι έπειτα 24ωρες στις εφημερίδες, εναλλάξ, για να υπάρχει συνεχής ροή στην ενημέρωση.
Η απεργία διαρκείας πλήττει κυρίως τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, καθώς η φωνή διαμαρτυρίας τους δεν μπορεί να ακουστεί, πλήττει, δε, και την ίδια τη Δημοκρατία, καθώς αφήνει τον ελληνικό λαό στο σκοτάδι της άγνοιας, αποκομμένο από τις σοβαρές εξελίξεις στον τόπο μας. Επίσης, τίθενται σε σοβαρό κίνδυνο οι θέσεις εργασίας στα υπόλοιπα ΜΜΕ, καθώς το «μαύρο» στην ενημέρωση ανοίγει το δρόμο στους εργοδότες να προχωρήσουν σε απολύσεις και περικοπές μισθών με το πρόσχημα των απολεσθέντων εσόδων και μάλιστα σε μια εποχή που ο κλάδος  έχει πληρώσει βαριά το τίμημα της κρίσης.
Καλούμε και τις υπόλοιπες παρατάξεις, μετά το φαινόμενο απεργοσπασιών, να λάβουν επιτέλους υπ’ όψιν τους το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται ο κλάδος, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και ν’ ανοίξουν τα αυτιά τους στη φωνή απόγνωσης των εργαζόμενων δημοσιογράφων! Δεν θα ανεχτούμε άλλο τα πολιτικά παιχνίδια της συνδικαλιστικής νομενκλατούρας στην πλάτη των εργαζόμενων συναδέλφων μας. Δεν θα ανεχτούμε άλλο την «κατρακύλα» της αξιοπιστίας του πνευματικού και συνδικαλιστικού μας κέντρου, της ΕΣΗΕΑ. Ο θεσμός της Ένωσης Συντακτών δεν πρέπει να θυσιαστεί στον βωμό των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.
Απευθύνουμε έκκληση προς όλους όσοι επωμίστηκαν το βάρος της διαχείρισης της τύχης του κλάδου μας, να κατανοήσουν την κρισιμότητα των στιγμών. Η ΕΣΗΕΑ χρειάζεται εγγυητές της συνοχής του κλάδου και όχι παράγοντες διάλυσης!
Ενωμενοι Δημοσιογραφοι ΕΣΗΕΑ