ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Το βιβλίο του Χασαπόπουλου, o Aλαβάνος και οι καλόπιστες κριτικές

Τελικά ο Αλέκος Αλαβάνος δεν ήταν στο πάνελ με τον Μάκη Βορίδη στην παρουσιάση του βιβλίου «Χρυσή Αυγή – Η ιστορία, τα Πρόσωπα, η Αλήθεια» του Νίκου Χασαπόπουλου. Αντίθετα όπως μας πληροφόρησε η ομάδα επικοινωνίας του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής, ο Αλαβάνος αρνήθηκε να είναι δίπλα στον  Βορίδη, έμεινε άδεια η καρέκλα του και κάθισε σε πίσω θέσεις μέσα στο ακροατήριο.
Το Μέτωπο κάνει λόγο για «καλόπιστες κριτικές, αλλά βασισμένες σε λάθος πληροφορίες και σε λάθος εκτιμήσεις δημοσιεύθηκαν σε κάποια blog στο διαδίκτυο (galaxyarchis, mao.gr, journalistas - εννοεί zoornalistas )» και συμπληρώνει για τη στάση του Αλ. Αλαβάνου κατά την βιβλιοπαρουσίαση:
«Ο Α.Α.αρνήθηκε επίσης να κάνει τον χαζό, και στο σημείο ακριβώς που αναφέρονταν στις πολιτικές ευθύνες για το ναζιστικό φαινόμενο, υπογράμμισε συγκεκριμένα: πέρα από την Χρυσή Αυγή, "οι ευθύνες βρίσκονται και σε τούτο εδώ το τραπέζι".
Έγινε επίσης κριτική γιατί εμφανίζεται σε μια βιβλιοπαρουσίαση δημοσιογράφου του ΔΟΛ, τη..
στιγμή που πολλοί ριζοσπάστες αριστεροί - και δεν γίνεται αλλιώς - στελεχώνουν, εργάζονται ή γράφουν σε έντυπα ή ραδιοτηλεοπτικά μέσα του ΔΟΛ, του Μπόμπολα, της Τεγοπούλου. Του ΔΟΛ ή όχι του ΔΟΛ, το βιβλίο αυτό είναι η πιο τεκμηριωμένη μέχρι σήμερα και ανοικτή καταγγελία, με ένα λόγο προσιτό στο κοινό εκείνο που ακολουθεί την Χρυσή Αυγή, για τον ανοικτά ναζιστικό χαρακτήρα αυτής της οργάνωσης.
Εάν πραγματικά μας ενδιαφέρει ο αντιφασιστικός και αντιρατσιστικός αγώνας και αν συναισθανόμαστε το μέγεθος του κινδύνου για τις δημοκρατικές ελευθερίες, τότε δεν χανόμαστε σε  ένα "κουτσομπολιό για δεξιώσεις", αλλά έχουμε συνείδηση ότι τέτοια βιβλία βοηθάν. Και μάλιστα πολύ».

Ακολουθεί και το mail που λάβαμε από την ομάδα επικοινωνίας του Μετώπου
«Αγαπητοί φίλοι,
Επιτρέψτε μας κάποιες παρατηρήσεις σχετικά με την αναφορά σας στην συμμετοχή του Αλ.Αλαβάνου στην επίμαχη βιβλιοπραρουσίαση [«Χρυσή Αυγή – Η ιστορία, τα Πρόσωπα, η Αλήθεια».του Νίκου Χασαπόπουλου.]
Κατ΄ αρχήν ο Αλαβάνος δεν ήταν στο πάνελ , αλλά στο ακροατήριο και δεν συνέδεσε την παρουσία του με την παρουσία του Βορίδη.[αυτό αποδεικνύεται απο τις φωτογραφίες  που δημισιεύτηκαν στο Βήμα και αλλού.
Δεύτερον ,το ίδιο το βιβλίο  εχει μια ιδιαίτερη χρησιμότητα σήμερα διότι παρουσιάζει στοιχεία και ντοκουμέντα για την πορεία της χρυσής αυγής και τεκμηριώνει τον ναζιστικό χαρακτήρα της.
Τρίτον ,ειναι ολίγον υποκριτικό να μέμφεται  ο Αλαβάνος επειδή συμμετείχε σε βιβλιοπαρουσίαση οπου συμμετείχαν πρόσωπα που ''συνδέονται'' με το ΔΟΛ, τότε  κανένας αριστερός δεν θα έπρεπε να εμφανίζεται η  να γράφει σε έντυπα ή σε τηλεοράσεις που ανήκουν στον ΔΟΛ, τον Μπόμπολα, την Τεγοπούλου κλπ.
»