ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Οι ηλεκτρονικές συνδρομές, ο Ψυχάρης και οι «New York Times»

«Οι ιντερνετικές συνδρομές; Ηταν η πιο σημαντική και πιο επιτυχημένη επιχειρηματική μας ενέργεια εδώ και πολλά χρόνια». Τα ανωτέρω ανήκουν στον διευθύνοντα σύμβουλο των «New York Times», Μαρκ Τόμπσον, και τα ξεστόμισε μπροστά στους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Κολούμπια.
Είπε κι άλλα ο κ. Τόμπσον: «Εχουμε 700.000 "ηλεκτρονικούς" συνδρομητές στα προϊόντα της εταιρείας μας και εννιαψήφια "ψηφιακά" έσοδα που αυξάνονται διαρκώς. Οι "New York Times" εντάσσονται σε έναν καινούργιο κόσμο, έναν κόσμο multimedia, multi-platform, multi απ' όλα!».
Αυτά γράφει μεταξύ άλλων  ο Χρ. Ξανθάκης στην Ελευθεροτυπία και όλων το μυαλό πήγε αυτομάτως και στις ιντερνετικές συνδρομές του ΔΟΛ. Στη Μιχαλακοπούλου ο Σταύρος Ψυχάρης..
δεν θα μπορούσε βέβαια να υποστηρίξει ότι το εγχείρημα των ιντερνετικών συνδρομών ήταν η πιό σημαντική και η πιο επιτυχημένη επιχειρηματική ενέργειά του. Ούτε καν μπροστά στα πιστά στελέχη του και στους εργαζόμενους του Οργανισμού στο ημιυπόγειο αμφιθέατρο της Μιχαλακοπούλου 80. Κάποιοι λένε ότι από «κάπως έπρεπε να ξεκινήσει αυτή η ιστορία και κάθε αρχή είναι και δύσκολη, α» κλπ κλπ. Ο μικρός αριθμός συνδρομών όμως δείχνει ότι η αρχή παραειναι δύσκολη και η συνέχεια θα είναι ακόμη δυσκολότερη καθώς τα ψηφιακά έσοδα θα είναι ελάχιστα.
Κι αυτό γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όσο η προσβαση στο διαδίκτυο θα είναι free και χωρίς συνδρομές, ελάχιστοι θα πληρώνουν για να ενημερωθούν. Βέβαια εδώ μπαίνει το σημαντικό θέμα τι είδους ενημέρωση επιλέγει ο καθένας, καθώς όπως είπε και ο Τόμπσον των NYT «δεν θα θίξουμε ποτέ την ποιότητα, την ακρίβεια και το κύρος της δημοσιογραφίας μας».