ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Πέταξαν έξω από τη Βουλή τους χρυσαυγίτες

Δείτε το βίντεο

Εξω από τη Βουλή πέταξε ο Γιάννης Δραγασάκης τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Το επεισόδιο  ξεκίνησε όταν με απόφαση του αντιπροέδρου του Κοινοβουλίου Γ. Δραγασάκη αποβλήθηκε από την αίθουσα ο βουλευτής της ΧΑ Παναγιώτης Ηλιόπουλος.Κι αυτό γιατί ο χρυσαυγίτης λαμβάνοντας το λόγο στη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης, χρησιμοποίησε υβριστικές εκφράσεις για τη λειτουργία του θεσμού του κοινοβουλευτικού ελέγχου και το πρόσωπο του  Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο αποκάλεσε «mister Alexis» που «κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και περιμένει να ξυπνήσει πρωθυπουργός».
Οι αναφορές του Ηλιόπουλου προκάλεσαν την αντίδραση Δραγασάκη που προειδοποίησε τον βουλευτή με αποβολή από την αίθουσα. Ο Ηλιόπουλος επέμεινε, χαρακτηρίζοντας..
«ξεφτιλισμένους» και «γίδια» τους βουλευτές που χειροκρότησαν την παρέμβαση του αντιπροέδρου.
«Φύγετε για να μην σας διώξουμε εμείς αφού δεν σέβεστε τον Κανονισμό» είπε ο. Δραγασάκης και όταν ο βουλευτής επέμεινε, του ανέγνωσε τις διατάξεις του Κανονισμού για την αποβολή του λόγω αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς, καλώντας στην αίθουσα τον φρούραρχο.
Από την αίθουσα της Ολομέλειας αποχώρησαν όλοι οι βουλευτές της ΧΑ.
Την απόφαση  Δραγασάκη χαιρέτισε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα, ζητώντας να εφαρμόζεται η διάταξη περί αποβολής βουλευτών κάθε φορά που παραβιάζεται ο Κανονισμός της Βουλής.