ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Όλοι στο Σύνταγμα με τους εκπαιδευτικούς

•  ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ
•  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΜΑΪΟΥ ΩΡΑ 7μ.μ.

Η τρικομματική Κυβέρνηση του Μνημονίου, προκειμένου να κάμψει τις αντιστάσεις των εργαζομένων απέναντι στην καταστροφική νεοφιλελεύθερη πολιτική που της επιβάλλει η Τρόικα, εντείνει το τελευταίο διάστημα ακόμα περισσότερο τον αυταρχισμό και την καταστολή ενάντια στους κοινωνικούς και εργατικούς αγώνες που αναπτύσσονται.
Μετά τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, τους ναυτεργάτες και τους εργαζόμενους στα μέσα συγκοινωνίας, ο αντιδημοκρατικός κυβερνητικός κατήφορος κορυφώθηκε με την  προληπτική επιστράτευση των καθηγητών.
Απέναντι στους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων, η κυβέρνηση επιλέγει συστηματικά την..
πολιτική επιστράτευση, ως μέσο περιστολής ακόμα και των πιο στοιχειωδών δημοκρατικών ελευθεριών. Τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα στην Απεργία και την Εργασία ποινικοποιούνται και μπαίνουν στον γύψο. Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα στοχοποιούνται και διαπομπεύονται σε μια προσπάθεια λειτουργίας του κοινωνικού αυτοματισμού.
Εμείς οι εργαζόμενοι, έχουμε υποχρέωση να αγωνιστούμε ενάντια στο αντισυνταγματικό μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης και να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα.
Οι ομοσπονδίες των εργαζομένων που επιστρατεύτηκαν το προηγούμενο διάστημα μας καλούν να συγκροτήσουμε ένα αγωνιστικό μέτωπο για την υπεράσπιση του δικαιώματος της Απεργίας και την άρση της πολιτικής επιστράτευσης.
Το συντονιστικό Ομοσπονδιών καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες, να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο ενάντια στην επιστράτευση, την Παρασκευή 31/5/2013 και ώρα 7.00 μ.μ. στο Σύνταγμα, προκειμένου να ανατραπεί αυτή η πολιτική.

1.      ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΙΥΕ)
2.      ΠΑΝ. ΟΜ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (ΠΟΕΠΔΧΒ)
3.      ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ (ΠΟΕΣΥ)
4.      ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ (ΠΟΣΠΕΡΤ)
5.      ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ)
6.      ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΗΕ)
7.      ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ (ΠΟΘΑ)
8.      ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΕΚΕ)
9.      ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΥΡΩΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΘΕ)
10.     ΠΑΝ. ΟΜ. ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΚΛΑΔΩΝ (ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ)
11.     ΓΕΝΙΚΗ ΟΜ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΗ (ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ)
12.     ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Λ
ΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΙΕΛΕ)