ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

«Μυστικά και κρίσεις» από τη Ζωή Χατζηγιαννάκη

Τη νέα δουλειά της Ζωής Χατζηγιαννάκη παρουσιάζει το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα. Η τέταρτη ατομική έκθεση της Χατζηγιαννάκη που έχει τίτλο “Μυστικά και κρίσεις” θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 29 Μαΐου 2013, στις 19:30.
Οι φωτογραφίες της έκθεσης της Ζωής Χατζηγιαννάκη έχουν ως κεντρικό θέμα κτίρια του κέντρου της Αθήνας που στεγάζουν ή στέγαζαν δημόσιους οργανισμούς. Σε κάθε δίπτυχο η εικόνα του κτιρίου αντιπαραβάλλεται με µια µεγεθυµένη λεπτοµέρεια από την ίδια φωτογραφία. Η λεπτομέρεια εστιάζει κυρίως σε κάποιο παράθυρο του κτιρίου, σαν κάποιος να προσπαθεί να διακρίνει τι γίνεται στο εσωτερικό του.
«Οι μεγεθυμένες λεπτομέρειες έχουν στόχο να μεταδώσουν την αμφιβολία, τη σύγχυση που..
κυριαρχεί στη σχέση μας με το κράτος και τους φορείς του και παράλληλα την ανάγκη μας να ξεκαθαρίσουμε αυτήν τη σχέση» λέει η Ζωή Χατζηγιαννάκη στον Δ. Κυριαζή της Lifo και συμπληρώνει: «Οι λεπτομέρειες οι ίδιες δεν αποκαλύπτουν τίποτα ουσιαστικά, απλώς υπονοούν ότι μπορεί κάτι από αυτά να αποτελεί ένα στοιχείο. Είναι μια ιδέα που παραπέµπει στη φωτογραφία του πάρκου από την ταινία Blow Up (1966) του Αντονιόνι».
Η έκθεση της Ζωής Χατζηγιαννάκη θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Ιουνίου 2013.