ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Εξελίξεις στην Ελευθεροτυπία – Τι σχεδιάζει ο Xάρης Οικονομόπουλος

Προβληματισμός και στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» που προχωρά σε περικοπές

Σκεπτικισμός στην εκδοτική ομάδα της Μίνωος για τις (κακές) κυκλοφοριακές επιδόσεις της Ελευθεροτυπίας. Το τελευταίο δελτίο των πρακτορείων την Τετάρτη 17/4, έδειχνε ότι η πανελλαδική κυκλοφορία της εφημερίδας ήταν 5.610 φύλλα.
Ο Χάρης Οικονομόπουλος, εκ των εκδοτών της Ελευθεροτυπίας, κάλεσε σε συγκέντρωση όλο το προσωπικό της εφημερίδας την Δευτέρα στις τέσσερις το απόγευμα. Ο εκδότης γνωστοποίησε ότι θέλει να ενημερώσει τους εργαζόμενους για τα σχέδια του σχετικά με το μέλλον της εφημερίδας.
Την ίδια ώρα σε περικοπές προχώρησε η διοίκηση της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Παραπολιτικά»,.. σύμφωνα και με το mediablog που γράφει ότι οι περικοπές γίνονται στο πλαίσιο της προσπάθειας του Γιάννη Κουρτάκη να «συγκρατήσει» το κόστος σε μία εξαιρετικά δύσκολη – πολιτικά και κοινωνικά – συγκυρία.
Οι κυκλοφορίες της εφημερίδας τις τελευταίες εβδομάδες κυμαίνονται μεταξύ 25.000 και 30.000 φύλλων. Κυκλοφοριακές σχετικά υψηλές αλλά μακρια από τον στόχο των 50.000 φύλλων δεδομένων και των «πλούσιων» προσφορών της εφημερίδας Παραπολιτικά.
Στα πλαίσια της περιστολής δαπανών αναστέλεται και η έκδοση του τηλεοπτικού περιοδικού TVMenu, που το έβγαλε ο Γ. Κουρτάκης και το «έτρεχε» ο Α. Πρέκας με τον Δ. Θανάσουλα.