ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Ο «αδαής» κύριος Γ. Μουρούτης και οι «δημοσιογραφούντες» του Unfollow

Στο περιοδικό Unfollow έστειλε «μήνυμα» ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Σαμαρά Γιώργος Μουρούτης αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «the party is over» ενώ άφησε αιχμές για τους «"δημοσιογραφούντες", όπως έγραψε, του Unfollow με τις διπλές και τριπλές ιδιότητες, με τις ΜΚΟ που ρουφούσαν το δημόσιο και ευρωπαϊκό χρήμα για πολιτιστικές και λοιπές εκδηλώσεις σύγχρονης "τέχνης"».
Στον Γ. Μουρούτη απάντησε η ομάδα του Unfollow η οποία έκανε για αδύναμους και αδαείς «αντιπάλους» ενώ πριν από λίγες ημέρες ο Αρης Χατζηστεφάνου (συνεργάτης του περιοδικού) είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ο Γ. Μουρούτης δεν διαθέτει βασικές ικανότητες κατανόησης του γραπτού λόγου...».
Το Unfollow γράφει για τον Γ. Μουρούτη ότι είναι άσχετος με τα πολιτιστικά- και όχι μόνο- και αναφέρει σχετικά με την «βεντέτα» που άνοιξε ο Μουρούτης, της «ομάδας της αλήθειας της ΝΔ», με το περιοδικό και τους συντάκτες του:..

Σοβαρά μιλάτε, κύριε Μουρούτη
Μετά από δύο εβδομάδες σιωπής μίλησε ο κ. Γιώργος Μουρούτης. Μας απογοήτευσε και πάλι. Είναι κρίμα αυτοί που πιστεύουν ότι είναι αντίπαλοί μας να είναι τόσο αδύναμοι και αδαείς.
Μήνυμα του κ. Μουρούτη, προϊστάμενου του Γραφείου Τύπου της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, από την προσωπική του σελίδα στο facebook, προς το UNFOLLOW:
«Θέλω να ενημερώσω τους «δημοσιογραφούντες» του Unfollow με τις διπλές και τριπλές ιδιότητες, με τις ΜΚΟ που ρουφούσαν το δημόσιο και ευρωπαϊκό χρήμα για πολιτιστικές και λοιπές εκδηλώσεις σύγχρονης «τέχνης», και τους αναπαραγωγείς των αθλιοτήτων τους (left.gr και λοιπούς τεθλιμμένους) ότι «the party is over».
Μπορεί η προσκόλληση στον ΣΥΡΙΖΑ να τους δίνει άλλοθι να δημοσιεύουν φωτογραφίες «λιντσαρισμένου Πρωθυπουργού», να γράφουν τα πιο ακραία ψέμματα για όποιον δεν τους αρέσει, να στοχοποιούν ανθρώπους, να σουλατσάρουν στη Βουλή για να φωτογραφηθούν παρέα με τον κ. Τσίπρα, αλλά τους επαναλαμβάνω «the party is over».
Μετά το πάγωμα των χρηματοδοτήσεων και τον φορολογικό έλεγχο των διαφόρων ΜΚΟ, που αποφάσισε και εφαρμόζει ο Πρωθυπουργός, ο κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του... Και να είναι σίγουροι ότι όσες ύβρεις, απειλές, εκβιασμούς και αν επιχειρήσουν, όσες «συμμαχίες και αν επιδιώξουν», το πάρτυ με τις ΜΚΟ τελείωσε.
Ας απευθυνθούν στον ΣΥΡΙΖΑ...»
Σοβαρά μιλάτε, κ. Γιώργο Μουρούτη; Είστε εκπρόσωπος του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και η απάντησή σας είναι αυτή; Εκθέτουμε το δίκτυο προπαγάνδας, χάλκευσης της αλήθειας και σπίλωσης υπολήψεων, του οποίου είστε προϊστάμενος, και η δική σας απάντηση είναι μισόλογα, υπονοούμενα και λάσπη για ένα τελείως άσχετο θέμα; Αυτή είναι η υπηρεσία που προσφέρετε στον αγαπημένο σας πρωθυπουργό; Κρίμα το μισθό που σας πληρώνει.
Επειδή, ωστόσο, εμείς δεν μιλάμε με υπονοούμενα, αλλά ό,τι έχουμε να πούμε το λέμε ξεκάθαρα, όπως διαπιστώσατε άλλωστε από το ρεπορτάζ μας στο UNFOLLOW 16 που σας αφορά, επιτρέψτε μας για μία ακόμη φορά να διορθώσουμε τις διαστρεβλώσεις και να αποκαταστήσουμε τα ψεύδη σας. Προφανώς στη βορβορώδη δήλωσή σας αφήνετε υπονοούμενα για τον έναν από τους δύο υπογράφοντες το ρεπορτάζ, τον Αυγουστίνο Ζενάκο. Το ακριβές είναι το εξής:
Ο κ. Ζενάκος διατέλεσε συνδιευθυντής της Μπιενάλε της Αθήνας έως το Νοέμβριο του 2011. Δεν είναι πλέον. Στο διάστημα που ήταν, ωστόσο, συνδιοργάνωσε δύο από τις μεγαλύτερες διεθνείς εικαστικές εκθέσεις που είδε ποτέ η χώρα, τις οποίες επισκέφθηκαν πάνω από 100.000 άνθρωποι. Εξέδωσε και επιμελήθηκε έξι βιβλία, διοργάνωσε συνέδρια και ημερίδες με μεγάλη απήχηση. Για όλα αυτά, τα οποία έτυχαν μεγαλύτερης κάλυψης και προβολής στον εγχώριο και διεθνή τύπο από οποιοδήποτε άλλο εικαστικό γεγονός τα τελευταία χρόνια, και συνεπώς ωφέλησαν με μετρήσιμο τρόπο την προβολή της Ελλάδας αλλά και την οικονομία της, η δημόσια οικονομική ενίσχυση άγγιξε μόλις το 12% του κόστους. Και αυτό μετά από αφόρητη ταλαιπωρία την οποία υπέστη η Μπιενάλε της Αθήνας από υπουργούς του κόμματός σας, όπως ο κ. Βουλγαράκης και ο κ. Λιάπης. Τα υπόλοιπα κονδύλια προήλθαν από χορηγίες και δωρεές του ιδιωτικού τομέα. Ευρωπαϊκά κονδύλια που να έχουν περάσει μέσα από το ελληνικό δημόσιο η Μπιενάλε δεν έχει διαχειριστεί. Διαχειρίστηκε όμως ευρωπαϊκό πρόγραμμα απευθείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με το οποίο δημιούργησε το πρώτο δίκτυο ευρωπαϊκών Μπιενάλε και παρείχε τεχνογνωσία σε στελέχη του χώρου των τεχνών στην Αθήνα, στο Βερολίνο, στη Λυόν, στο Λίβερπουλ, στην Κωνσταντινούπολη και αλλού. Και πάντως σίγουρα τα κατάφερε καλύτερα με τα ευρωπαϊκά κονδύλια από ό,τι η κυβέρνησή σας.
Έστω όμως και αν, όπως ψευδώς ισχυρίζεστε, το πενιχρό 12% της συνεισφοράς του δημοσίου στην Μπιενάλε της Αθήνας αποτελούσε «πάρτυ», πάλι ως επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού αυτογελοιοποιείστε, κ. Μουρούτη: Διότι το τελευταίο τμήμα της συνεισφοράς αυτής στην Μπιενάλε το έδωσε ο τότε υπουργός Πολιτισμού κ. Αντώνης Σαμαράς. Προς υπενθύμισή σας, είναι ο τωρινός πρωθυπουργός και προϊστάμενός σας. Θα περιμέναμε να το θυμάστε ή να σας το υπενθυμίσει κάποιος από την «Ομάδα Αλήθειας», διότι γενικός γραμματέας του υπουργείου τότε ήταν ο κ. Δραβίλας, διοικητής τώρα της ΕΥΠ, και εκπρόσωπος Τύπου του υπουργού Πολιτισμού επί υπουργίας Αντώνη Σαμαρά εσείς ο ίδιος, κύριε Μουρούτη.
Σε κάθε περίπτωση η προσφορά του συντάκτη μας Αυγουστίνου Ζενάκου στον τομέα του πολιτισμού υπερβαίνει κατά πολύ αυτή της κυβέρνησής σας και πάντως σίγουρα τη δική σας. Εσείς λοιπόν γιατί διοριστήκατε στο υπουργείο Πολιτισμού ακριβώς; Και έχετε το θράσος να μιλάτε για παιχνίδια με δημόσια χρήματα; Εσείς με δημόσια χρήματα δεν πληρωθήκατε; Για ποιες γνώσεις σας στα πολιτιστικά;
Για την ιστορία, πάντως, ο Αυγουστίνος Ζενάκος δεν έχει αμειφθεί ούτε με ένα ευρώ προσωπικά για το έργο του στην Μπιενάλε. Το έχει κάνει παντελώς αφιλοκερδώς. Και σε κάθε περίπτωση, από την έκδοση του UNFOLLOW και μετά δεν μετείχε ποτέ από καμία θέση στην Μπιενάλε της Αθήνας.
Τώρα λοιπόν που τα ξεκαθαρίσαμε όλα αυτά και συντελέσαμε έστω λίγο στην εικαστική σας παιδεία, ας επανέλθουμε στα θέματα για τα οποία υπεκφεύγετε:
Όταν λέτε ότι γράφουμε ψέματα, εννοείτε ότι δεν χαλκεύσατε στοιχεία για να σπιλώσετε τους αντιπάλους σας;
Όταν λέτε ότι στοχοποιούμε πρόσωπα, εννοείτε τον κ. Δημήτρη Μελισσανίδη;
Όταν λέτε ότι γράφουμε χωρίς στοιχεία, εννοείτε ότι το σκάνδαλο της Aegean Power και οι οφειλές των 90.000.000 ευρώ δεν τεκμηριώνονται; Η τότε εταιρεία των κυρίων Γιώργου Μελισσανίδη και Βασίλη Μηλιώνη τα χρωστάει. Τώρα ο πρώτος εκ των δύο συνεταίρων διεκδικεί τον ΟΠΑΠ.
Όταν μιλάτε περί άλλοθι του UNFOLLOW από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν μας λέτε και ένα τεκμηριωμένο παράδειγμα; Εσείς δεν δίνετε άλλοθι στον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, που συνεργαζόταν με πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής; Για αυτό έχετε κάτι να πείτε;
Όταν λέτε ότι γράφουμε ψέματα, εννοείτε ότι οι εφοπλιστές δεν  παραγγέλνουν ειδικά πλοία ενόψει του ξεπουλήματος των φυσικών πόρων που προωθεί η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά;
Όταν λέτε ότι γράφουμε χωρίς στοιχεία, εννοείτε ότι η κυβέρνησή σας δεν σκοπεύει να προστατεύσει με το αποικιοκρατικού τύπου άρθρο 107 του Συντάγματος την EldoradoGold στη Χαλκιδική;
Όταν λέτε ότι εμφανίζουμε λιντσαρισμένο τον πρωθυπουργό, εννοείτε τον πρωθυπουργό της χώρας που βαρύνεται με έντεκα καταδίκες για βασανιστήρια από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο;
Μήπως ήρθε η ώρα να αφαιρέσετε τη λέξη «Δημοκρατία» από το «Νέα Δημοκρατία»; Γιατί δεν επαναφέρετε την ονομασία «Πολιτική Άνοιξη», που αισθανόσασταν όλοι πιο άνετα εκεί;

UNFOLLOW

ΥΓ. Χαιρόμαστε που επανήλθε η ιστοσελίδα της «Ομάδας Αλήθειας». (Επιτέλους πληρώσατε το hosting.) Προς στιγμήν ανησυχήσαμε μήπως the party is over.