ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Οταν ο Ψυχάρης τρέλανε τους Αμερικάνους του Hearst

Ενα στιγμιότυπo χρηματιστηριακής τρέλας από τη «χρυσή» εποχή της Σοφοκλέους, όπου οι εκδοτικές επιχειρήσεις έκαναν ουρά για την εισαγωγή τους, περιγράφει ο Χρήστος Ξανθάκης στη στήλη του στην Κ.Ε:

Εχει μπει ο ΔΟΛ στο Χρηματιστήριο, έχει προχωρήσει σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, έχει προχωρήσει σε εξαγορές, έχει γίνει πύραυλος η μετοχή του κι έχει φτάσει τις 60.000 δραχμές. Αυτό μας κάνει πάνω-κάτω 176 ευρώ, ενώ η σημερινή τιμή (που θέλει ο Σταύρος Ψυχάρης να τον βγάλει από το Χ.Α. και να τον κάνει πριβέ) είναι μόλις στα 0,6 ευρώ.
Τέλος πάντων, μην τα πολυλογώ, είναι τα στελέχη του ΔΟΛ και συζητάνε με στελέχη του οργανισμού Hearst. Ενός κολοσσιαίου συγκροτήματος media, εκ των μεγαλυτέρων σε ολόκληρη την υφήλιο. Κι..
έρχεται η κουβέντα στα περιοδικά, στην ειδικότητα ας πούμε, του Hearst, καθότι διαθέτει περισσότερους από 500 τίτλους στο ενεργητικό του. Ψάχνονταν τότε στον ΔΟΛ για καινούργιους τίτλους από την αλλοδαπή κι έριχναν στο τραπέζι διάφορα ονόματα εντύπων για licencing. Και από κοντά, μαζί με τα περιοδικά, συζητούνταν και τα οικονομικά μεγέθη των δύο οργανισμών.
Εκεί ακριβώς λοιπόν, ένας από τους εκπροσώπους του Hearst, αφού είδε την τιμή της μετοχής και τη συνολική αξία του ΔΟΛ και του γούρλωσε το μάτι, έκανε την περίφημη ερώτηση: «Κύριοι, μήπως συζητάμε λάθος πράγματα;» Κι εξηγήθηκε αμέσως στους εμβρόντητους παριστάμενους: «Εδώ μιλάμε για πολλά, πάρα πολλά λεφτά. Εσείς στον ΔΟΛ δεν έχετε ανάγκη να διαπραγματεύεστε το licencing περιοδικών. Πάμε τώρα στις ΗΠΑ, να αγοράσετε ένα ποσοστό του Hearst!»
Κι αναρωτιέμαι εγώ τώρα τι θα είχε συμβεί αν εισακουγόταν η πρότασή του. Ακόμη θα το βομβαρδίζανε το λεκανοπέδιο οι Αμερικανοί..