ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Στάσεις εργασίας στα γήπεδα και στην ΕΡΤ - Απεργίες σε Εξπρές, Κέρδος και Επικοινωνία fm

** Στάση εργασίας 15 λεπτών στη διάρκεια των αγώνων της 29ης αγωνιστικής του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Super League την Κυριακή, 14 Απριλίου, αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ ύστερα από πρόταση του ΠΣΑΤ. Η στάση εργασίας, που είναι προειδοποιητική, κηρύσσεται λόγω των επαναλαμβανόμενων επιθέσεων κατά δημοσιογράφων, με πρόσφατα τα δυο κρούσματα στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

** Νέες στάσεις εργασίας στην ΕΡΤ. Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει κάθε απόπειρα χειραγώγησης με παρεμβάσεις της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης της ΕΡΤ, σε βάρος των δημοσιογράφων και κηρύσσει στάση από τις 18.30 έως τις 20.30 σήμερα Πέμπτη, 11 Απριλίου για τους εργαζόμενους στην τηλεόραση και στάση από..
τις 10.00 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι για αύριο Παρασκευή, 12 Απριλίου για τους απασχολούμενους στο Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

** Νέα 24ωρη απεργία στην «Εξπρές» από τις 15.30 σήμερα Πέμπτη, 11 Απριλίου έως τις 15.30 της Παρασκευής, κήρυξε η ΕΣΗΕΑ για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» και στην ιστοσελίδα «express.gr». Η εργοδοσία εξακολουθεί να μην καταβάλει τις δεδουλευμένες αποδοχές των εργαζομένων.

 ** Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι στον «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM» και η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, 12 Απριλίου έως τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, 13 Απριλίου Οι εργαζόμενοι στον Δημοτικο ραδιοσταθμό έχουν να πληρωθούν περισσότερο από δέκα μήνες αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα επιβίωσης.

** Σε 48ωρη απεργία στο «Κέρδος» προχωρά η ΕΣΗΕΑ για όσους εργάζονται στην εφημερίδα και στην ιστοσελίδα «kerdos.gr» από τις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης, 11 Απριλίου έως τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου, 13 Απριλίου. Η Ενωση ζητεί να συμμορφωθεί αμέσως η εργοδοσία της εφημερίδας με την από 22/10/2012 απόφαση του ΣΕΠΕ, αλλά και με την από 30/11/2012 γνωμοδότηση του Υπουργείου Εργασίας. Σύμφωνα με αυτές είναι παράνομες οι μειώσεις των αποδοχών και οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές στους εργαζόμενους, τις οποίες η εργοδοσία δεν καταβάλλει.