ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Η φορτισμένη σύσκεψη στη Μίνωος και η πλούσια φαντασία των «Παραπολιτικών»

Πολλές ήταν οι ανακρίβειες, να μην πούμε μπούρδες, που γράφτηκαν για τη σύσκεψη στην «Ελευθεροτυπια» την περασμένη Τετάρτη. Kι αυτό διότι σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση ο εκδότης Χάρης Οικονομόπουλος δεν υπαινίχθηκε άμεσο κλείσιμο του ημερήσιου φύλλου και ΠΟΤΕ δεν έκανε λόγο για μεσαίο σχήμα όπως έγραψε, χρησιμοποιώντας αρκετή φαντασία, η εφημερίδα «Παραπολιτικά» στο φύλλο της 6/4/2013 (φωτό αριστερά). ΟΥΤΕ  για ενισχυμένες προσφορές του Κυριακάτικου είπε τίποτε ο Οικονομόπουλος, παρότι του ασκήθηκε και εισέπραξε έντονη κριτική για έλλειψη πολιτικής προσφορών.
Γεγονός είναι ότι στην φορτισμένη σύσκεψη (όπου δεν έλειψαν οι καβγάδες επί προσωπικού) ο
«παλιός» Γιάννης Τριάντης που μίλησε στην αρχή, ζήτησε η εφημερίδα να ξαναγίνει η..
«Ελευθεροτυπία» του παρελθόντος, να γίνει πιο αιχμηρή, πιο επιθετική και ακόμη ακόμη πιο... τρελλή. Σε αυτό Χάρης Οικονομόπουλος αντιπαρέθεσε ότι κατέπεσαν οι ιδεολογικές διαφορές δεξιάς και αριστεράς και ότι αυτόν τον ενδιαφέρει μια εφημερίδα "κοινωνικού ανθρωπισμού".
Στη σύσκεψη από τους παριστάμενους ασκήθηκε και κριτική για την πρώτη σελίδα της «Ελευθεροτυπίας». Από εκεί και πέρα έπεσε στο τραπέζι η τοποθέτηση της πλειοψηφίας των αρχισυντακτών να μειωθούν οι σελίδες του κυρίως φύλλου σε 48, αλλά με παράλληλη πρόσθεση ενθέτων (π.χ. Υγεία, Εργασία) που θα φέρουν λεφτά και κυκλοφορία. Οχι Γιάννης, Γιαννάκης, εν ολίγοις.
Ο εκδότης είπε ότι χρειάζεται περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ για να πληρώνει την εφημερίδα επί αρκετό καιρό και περί τις 500.000 ευρώ για να την διαφημίζει και «μάλλον» τα έχει βρει. Τώρα τι ακριβώς εννοούσε με το «μάλλον», ουδείς μπόρεσε να το διερμηνεύσει.