ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Τα ταξιδάκια αναψυχής και οι «χρυσοδάκτυλοι» δημοσιογράφοι

«Eπικοινωνιακή αντεπίθεση» επιχειρεί η εταιρεία εξόρυξης χρυσού Eldorado Gold την ώρα που διογκώνεται το κλίμα διαμαρτυρίας των κατοίκων της Χαλκιδικής, αλλά και της Θεσσαλονίκης, για τη δρομολογημένη οικολογική καταστροφή.
Η εταιρεία καλεί πλήθος δημοσιογράφων από ολόκληρη τη χώρα σε επιδοτούμενο, πολυτελέστατο ταξίδι... αναψυχής, με πρώτο σταθμό τη Θεσσαλονίκη, δεύτερο τις Σκουριές Χαλκιδικής και με τελικό προορισμό τα ορυχεία της Περγάμου στην γειτονική Τουρκία.
Οι δημοσιογράφοι που επελέγησαν από την εταιρεία, σύμφωνα με την πρόσκληση, αφού διαμείνουν σε πολυτελή ξενοδοχεία θα πραγματοποιήσουν επιτόπιο ρεπορτάζ στα ορυχεία της Χαλκιδικής σε “χώρους που λειτουργούν..
υποδειγματικά” και θα υποδεικνύονται κατ΄ αποκλειστικότητα από τα στελέχη της Eldorado.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταγγέλλει την απόπειρα χειραγώγησης των εκπροσώπων του τύπου και τη δημιουργία ενσωματωμένων δημοσιογράφων προς υπηρέτηση της «καλής εικόνας» της εταιρείας. Η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της καταλήγει με την ευχή «ας μην αποκτήσει ο κλάδος … χρυσο-δάκτυλους». Δυστυχώς όμως, όπως πολύ καλά γνωρίζουν όλοι, ο κλάδος βρίθει χρυσοδάκτυλων δημοσιογράφων και κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει κάτι ουσιαστικό προκειμένου να γίνει μια στοιχειώδης «εκκαθάριση» στα μητρώα των Ενώσεων...

Διαβάστε: Σάλος στην Χαλκιδική για τα τοξικά λύματα - Ζητείται άμεση παρέμβαση της πολιτείας