ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Αγριος ξυλοδαρμός δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ στο Καραϊσκάκη - Ποιοι επιτέθηκαν στον Γ. Τσελίκα

Νέο κρούσμα ξυλοδαρμού δημοσιογράφου σημειώθηκε στο στάδιο Καραϊσκάκη. Το θύμα της τυφλής βίας είναι ο ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ Γιώργος Τσελίκας που δέχτηκε επίθεση κατά την άφιξη του πούλμαν της ομάδας του Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη λίγο πριν την έναρξη του αγώνα με τον Ολυμπιακό.
Οι γνωστοί - άγνωστοι χούλιγκανς του επιτέθηκαν με κλωτσιές, τον τραυμάτισαν στα πλευρά και τη λεκάνη και στη συνέχεια του απέσπασαν την κάμερα που έτυχε να κρατά εκείνη την ώρα, καθώς ο οπερατέρ είχε πάει να παρκάρει το όχημά του. Ο Γ. Τσελίκας μεταφέρθηκε σε κοντινό ιδιωτικό θεραπευτήριο για προληπτικούς λόγους.
Η νέα επίθεση έρχεται να προστεθεί στις επιθέσεις που είχαν ήδη εκδηλωθεί το προηγούμενο..
διάστημα κατά δημοσιογράφων και μάλιστα συνέπεσε με την 15λεπτη συμβολική στάση εργασίας που είχε προκηρύξει η ΕΣΗΕΑ διαμαρτυρόμενη ακριβώς για το κύμα βίας κατά του δημοσιογραφικού κόσμου στους ποδοσφαιρικούς αγωνιστικούς χώρους.
Οι συνάδελφοι του Γ. Τσελίκα στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ καταδικάζουν την επίθεση και σε ανακοίνωσή τους τονίζουν:
«Η κατάσταση με την βία κατά των δημοσιογράφων έχει ξεπεράσει κάθε όριο θέτοντας σε κίνδυνο με τον πιο παράλογο τρόπο, συναδέλφους που έτυχε να βρεθούν ανάμεσα σε αντίρροπες δυνάμεις άσχετες με το δημοσιογραφικό προϊόν και τις προσωπικές πεποιθήσεις του καθένα».
Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης σε δήλωσή του αναφέρει:
«Την ώρα που μαζί με τον πρόεδρο του ΠΣΑΤ, Σωτήρη Τριανταφύλλου, αντιμετωπίζαμε τις πιέσεις επιχειρήσεων ενημέρωσης που προσπαθούσαν να υπονομεύσουν τη σημερινή συμβολική στάση εργασίας κατά της βίας στα γήπεδα, ένα ακόμα θλιβερό περιστατικό προστέθηκε στο μακρύ κατάλογο των βίαιων επιθέσεων εναντίον δημοσιογράφων σε ποδοσφαιρικούς αγώνες. Ο συνάδελφος Γιώργος Τσελίκας του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ δέχτηκε επίθεση, επειδή ακριβώς ήταν δημοσιογράφος, από χούλιγκανς στο γήπεδο Καραΐσκάκη.
Είναι συνεπώς αυτονόητο χρέος όλων των συναδέλφων να μη φοβηθούν τις εργοδοτικές πιέσεις και να ενώσουν τις δυνάμεις τους, επιδεικνύοντας τη συναδελφική αλληλεγγύη που απαιτείται κατά της βίας στα γήπεδα».