ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Στη γραμμή Πρετεντέρη η Σώτη Τριανταφύλλου - Νίκος Φίλης: Τη συμπονούμε

Kαι ξαφνικά νάσου και η «αναρχοαριστερή» Σώτη Τριανταφύλλου στην γραμμή του Γιάννη Πρετεντέρη. Η γνωστή συγγραφέας με άρθρο της στο free press του Φώτη Γεωργελέ, επιτίθεται στην εφημερίδα «Αυγή» και στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή  το χρονογράφημα - ευθυμογράφημα, του Ανανδρανιστάκη υπό τον τίτλο «Πρετεντέρη, Πρετεντέρη άσ' το καμουτσίκι απ' το χέρι». Η Τριανταφύλλου φτάνει μάλιστα στο συμπέρασμα ότι υπάρχει διαλεκτική σχέση ανάμεσα στην Αριστερά και την ακροδεξιά. Η συγγραφέας με το άρθρο της στην Athens Voice, υπό τον τίτλο «"Αυγή" είπαμε, όχι Χρυσή Αυγή» παρακολουθεί την πολιτική ανάλυση του Γ. Πρετεντέρη  μέσα από το άρθρο του "Ζωή Κασιδιάρη" την περασμένη Κυριακή στο "Βήμα".
Στο άρθρο της η συγγραφέας, δεν έχει διαβάσει λέει την "Αυγή" από το 1967, όταν τη διάβαζε ο μπαμπάς της... Τελευταία όμως λέει δεν μπορεί να την αποφύγει λόγω Ίντερνετ και χωρίς να το..
θέλει, λέει, «έρχεται σε επαφή με την εμφυλιοπολεμική γλώσσα της Αριστεράς, τη διαλεκτική της σχέση με την άκρα δεξιά, την αλληλοτροφοδότησή τους»...
Με βάση το χρονογράφημα του Ανανδρανιστάκη και άλλα άρθρα του ίδιου, η Σώτη Τριανταφύλλου προχωράει στο εξής συμπέρασμα για την εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ: «Η Αυγή στρέφεται στο λούμπεν προλεταριάτο, περιφρονεί τον αστικό πολιτισμό, εμπνέεται από τα ρείθρα των πεζοδρομίων» και συμπληρώνει: «Πλείστοι των αρθρογράφων στα αριστερά έντυπα –όπως και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ– επιδίδονται σε φτηνές εξυπνάδες, υστερικούς μονολόγους, συμπεριφορά που δείχνει έλλειψη αγωγής, θράσος, ψυχική βαναυσότητα. Υπονοούνται μαύρα κατάστιχα, ρεβανσιστική τάξη πραγμάτων».
Στη Σώτη Τριανταφύλλου απάντησε (και) ο διευθυντής της εφημερίδας «Αυγή», Νίκος Φίλης που μεταξύ άλλων αναφέρει:
«(...) Η κα Τριανταφύλλου δεν κρύβεται ότι είναι υπέρ του Μνημονίου και της τρόικας. Άρα δεν μας εκπλήσσει που συμπεριφέρεται με εμπάθεια εναντίον της "Αυγής". Απλώς επισημαίνουμε ότι, από όσα η ίδια παραδέχεται, είναι δυνατόν στα γραφόμενά της να ανιχνεύσει κανείς μια όψιμη πολιτική πατροκτονία. Την συμπονούμε».