ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Αναστάτωση από τις νέες απολύσεις σε ΔΟΛ και ΣΚΑΪ

** Να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις της Στέλλας Μαλθακού και της Γιάννας Σακελλαρίου ζητά η ΕΠΗΕΑ από τη διοικηση του ΔΟΛ. Το Διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης προχωρησε σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία όλων των διοικητικών υπαλλήλων που εργάζονται στις εφημερίδες «ΒΗΜΑ», « ΝΕΑ» και στον Ρ/Σ «ΒΗΜΑ FM», από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 15 Μαρτίου 2013, μέχρι τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 16 Μαρτίου 2013. Οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν σε συνεργασία με όλες τις Ενώσεις κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.

** Νέα αναταραχή στα Μέσα του Αλαφούζου μετά και τη νέα απόλυση στο Φάληρο. Οι εργαζομενοι στο ραδιοφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 θα πραγματοποιούσαν γενική συνέλευση για να..
αποφασίσουν τη στάση τους μετά και την απόλυση της Βαγγελιώς Βογιατζή, μετά από πολυετή εργασία στη σύνταξη των ειδήσεων.

**Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αποφάσισαν ομόφωνα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Κι αυτό, όπως αναφέρεται  στο ψήφισμα της γενικής τους συνελευσης, εξαιτίας της μη ικανοποίησης θεσμικών και εργασιακών αιτημάτων, που συνδέονται άμεσα με την ίδια την υπόσταση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, καθώς και τη μη καταβολή δεδουλευμένων τεσσάρων και πλέον μηνών. Και όλα αυτή την ώρα που η Διοίκηση της ΕΡΤ κατ’ εξακολούθηση επιδίδεται σε κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, μέσω της πρακτικής μικτών και εξωτερικών παραγωγών, ακόμη και στον τομέα ενημέρωσης, καθώς και των παχυλών συμβάσεων ειδικών θέσεων. 

** Δεδουλευμένα εφτά μηνών διεκδικούν οι εργαζόμενοι στην αθλητική εφημερίδα «Metrosport» οι οποίοι προχωρούν σε νέα 48ωρη απεργία. Ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας Παύλος Ανδρώνης παρά τις απεργίες των δημοσιογράφων συνεχίζει να βγάζει φύλλα – φαντάσματα χωρίς τη συμμετοχή επαγγελματιών δημοσιογράφων όπως καταγγέλει με ανακοίνωση της Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης