ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Πανστρατιά για τον ΕΔΟΕΑΠ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε:

του Νίκου Κωτσικόπουλου, (υποψηφίου για το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ)

Σοκ και δέος. Περίπου 600 δημοσιογράφοι είναι άνεργοι. Εκατοντάδες άλλοι είναι απλήρωτοι, ανασφάλιστοι κι άλλοι περιμένουν μήνες με το μπλοκάκι. Δημοσιογράφοι κοντά στη σύνταξη εξαναγκάζονται σε παραίτηση για να πάρουν πενιχρές συντάξεις και πετσοκομμένο επικουρικό επίδομα από τον ΕΔΟΕΑΠ.
Πολλοί, συμπλήρωσαν ένα χρόνο ανεργίας και δεν έχουν δουλειά, ούτε επίδομα. Εφημερίδες, κανάλια, ραδιοφωνικοί σταθμοί, κλείνουν.
Και μέσα σ’ αυτή την καταιγίδα, το μόνο στήριγμα που μας είχε απομείνει, τα Ταμεία μας, κουρεύτηκαν με ληστρικό τρόπο και τώρα απειλείται η ίδια τους η ύπαρξη, με την αποστέρηση..
των πόρων και με ένταξή τους σε οργανισμούς- σφραγίδα.
Υπάρχουν σοβαρές ευθύνες για όλα αυτά και πολλά αναπάντητα ερωτηματικά. Για παράδειγμα:
• ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ 46 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ;
• Γιατί εμφανίζονται στην ιστοσελίδα του ΕΔΟΕΑΠ, δύο διαφορετικοί αριθμοί για τα ΡΕΥΣΤΑ διαθέσιμα (πλην μετοχών και ομολόγων) και οι δύο, υποτίθεται, ΠΡΙΝ το κούρεμα;
• Γιατί σε άλλο σημείο, λέει 160,7 εκ. και αλλού 115 εκ. ευρώ, και αφορούν και οι δύο αριθμοί τα ρευστά διαθέσιμα, πριν το κούρεμα;
Αλλά για μας, δεν είναι τώρα η στιγμή ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.
ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
Είναι ώρα να ανασκουμπωθούμε, να κηρύξουμε πανστρατιά για την σωτηρία των Ταμείων μας για να περισώσουμε έστω και την ύστατη ώρα ότι έχει απομείνει.
Η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ πρέπει να περάσει σε άλλα χέρια. Σε χέρια ανθρώπων, έντιμων, μαχητικών, με γνώση του θέματος και αποφασισμένους, να παλέψουν, χωρίς να υπολογίζουν προσωπικά, πολιτικά, κομματικά ή άλλα συμφέροντα, φιλίες, συμπάθειες ή αντιπάθειες.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ.
Λέμε όχι σε τετελεσμένα και σε τακτικές σοκ και δέος. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε άλλα παιχνίδια, με τα κεφάλαιά μας, με τους κόπους των πατεράδων μας και με το μέλλον των παιδιών μας.
Έχει ακόμα δυνατότητες ο ΕΔΟΕΑΠ και πρέπει όλοι τώρα να τον στηρίξουμε, πριν χαθεί ολοκληρωτικά.
Γι αυτό προτείνουμε για τον ΕΔΟΕΑΠ:
1. Σοβαρό έλεγχο με όλες τις νόμιμες εγγυήσεις. Να δούμε επιτέλους που βρισκόμαστε.
2. Όχι στον ΕΟΠΥΥ και στην υποβάθμιση του Οργανισμού.
3. Όχι, στην κατάργηση του αγγελιοσήμου. Πρέπει να δοθεί μάχη.
4. Όχι στις περικοπές και στον διαχωρισμό της Επικούρησης, με συνέπεια την εξαθλίωση συνταξιούχων και οικογενειών που στηρίζουν.
5. Καμία περικοπή σε κοινωνικές παροχές, αλλά άμεσες και δραστικές περικοπές σε δαπάνες διοίκησης και αδιαφανείς σπατάλες.
6. Το πρωτοφανές μέτρο επιβολής εισφορών σε συνταξιούχους πρέπει να αποσυρθεί.
7. Μέτρα ουσιαστικής κάλυψης των άνεργων και όχι τάχα μου «κοινωνικά παντοπωλεία» και σφράγισμα μερίδας
8. Λέμε ναι, στην είσπραξη των οφειλομένων και του αγγελιοσήμου, με σοβαρό μηχανισμό και καθημερινό έλεγχο.
9. Λέμε ναι, στη διεκδίκηση με κάθε μέσον, όλων των κεφαλαίων μας.
10. Να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος κάθε σύμβασης, κάθε δαπάνης, παλιάς και νέας, με ξεκάθαρους κανόνες και σύγχρονες διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου.
11. Να σταματήσουν τα προνόμια, οι παράλογες αμοιβές, οι ειδικές συμβάσεις και οι προσλήψεις ημετέρων.
12. Μελέτη για καλύτερη αξιοποίηση αποθεματικών και περιουσιακών στοιχείων του ΕΔΟΕΑΠ και επαγγελματική διαχείρισή τους.
13. Διαφανείς διαγωνισμοί και καλύτερη διαπραγμάτευση για συμφέρουσες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.
14. Αξιοποίηση των έμπειρων συναδέλφων που θα βοηθούν-εθελοντικά- τον οργανισμό σε οικονομικά, ασφαλιστικά, ιατρικά ζητήματα.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑΜΕΙΟ
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ